网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
圣克鲁斯体育场/ Jose Cabral Dias + Luis Miguel Correia第1张图片

建筑师: Jose  Cabral Dias + Luis Miguel Correia
地点:葡萄牙,科英布拉
作者:Luís Miguel Correia,何塞•卡布拉尔
合作伙伴:Daniel Gameiro, Luís Spranger Carvalho, Nuno Ferreira Barbosa, Joao Foja, Patrícia Miguel, Vanda Correia
项目年份:2008年
摄影:图片由JCD+LMC提供,FG+SG

圣克鲁斯体育场/ Jose Cabral Dias + Luis Miguel Correia第2张图片


圣克鲁斯体育场/ Jose Cabral Dias + Luis Miguel Correia第3张图片

这里提出的主张不仅整合了普通用途,还旨在超凡脱俗。预算的限制和预期的集约利用使该工程在设计上特别的直接和集中,但是,这种事实并没有影响其对于塑性体积容量、全球成分或是空间分化的探求。

圣克鲁斯体育场/ Jose Cabral Dias + Luis Miguel Correia第4张图片


圣克鲁斯体育场/ Jose Cabral Dias + Luis Miguel Correia第5张图片

墙体、业主的房子( Freixo先生)和澡堂;多功能运动场(由刮板混凝土制成)和足球场(没有草)都在之前就存在了。

圣克鲁斯体育场/ Jose Cabral Dias + Luis Miguel Correia第6张图片


圣克鲁斯体育场/ Jose Cabral Dias + Luis Miguel Correia第7张图片


圣克鲁斯体育场/ Jose Cabral Dias + Luis Miguel Correia第8张图片


圣克鲁斯体育场/ Jose Cabral Dias + Luis Miguel Correia第9张图片

我们的项目使得圣克鲁斯广场成为了该市和Associação Académica de Coimbra俱乐部旧日记忆的实体表现。老澡堂建筑(建筑A),是该地遗产的象征,十分值得保留。费尔南多•塔沃拉曾说,“真正重要只是我们与生活的关系”。而我们考虑到了其公共用途,在那开了酒吧。

圣克鲁斯体育场/ Jose Cabral Dias + Luis Miguel Correia第10张图片


圣克鲁斯体育场/ Jose Cabral Dias + Luis Miguel Correia第11张图片

新大楼(B)处理了入口空间;不仅在规模上、还在更深层次的空间意义改建了原有的建设,并且还构造了它本身结构和外部空间:根据其功能性规划,Freixo先生的房子被安排在足球场对面,这是由于他对俱乐部和运动员的努力和奉献。

圣克鲁斯体育场/ Jose Cabral Dias + Luis Miguel Correia第12张图片


圣克鲁斯体育场/ Jose Cabral Dias + Luis Miguel Correia第13张图片


圣克鲁斯体育场/ Jose Cabral Dias + Luis Miguel Correia第14张图片

在外部空间,木制隧道是各楼层之间一个象征性的通道;该项目连接了花园(Sereia花园)和城市;建造初期,生物学家发现了许多罕见的助产蟾 。

圣克鲁斯体育场/ Jose Cabral Dias + Luis Miguel Correia第15张图片


圣克鲁斯体育场/ Jose Cabral Dias + Luis Miguel Correia第16张图片


圣克鲁斯体育场/ Jose Cabral Dias + Luis Miguel Correia第17张图片

建筑和运动都必须完全符合生态的概念,在新楼B的北部和南部安置了两个湿的地方,还在足球场周围设计了沟渠。

圣克鲁斯体育场/ Jose Cabral Dias + Luis Miguel Correia第18张图片


圣克鲁斯体育场/ Jose Cabral Dias + Luis Miguel Correia第19张图片


圣克鲁斯体育场/ Jose Cabral Dias + Luis Miguel Correia第20张图片


圣克鲁斯体育场/ Jose Cabral Dias + Luis Miguel Correia第21张图片


圣克鲁斯体育场/ Jose Cabral Dias + Luis Miguel Correia第22张图片


圣克鲁斯体育场/ Jose Cabral Dias + Luis Miguel Correia第23张图片


圣克鲁斯体育场/ Jose Cabral Dias + Luis Miguel Correia第24张图片


圣克鲁斯体育场/ Jose Cabral Dias + Luis Miguel Correia第25张图片


圣克鲁斯体育场/ Jose Cabral Dias + Luis Miguel Correia第26张图片


圣克鲁斯体育场/ Jose Cabral Dias + Luis Miguel Correia第27张图片

平面设计图 Plan

圣克鲁斯体育场/ Jose Cabral Dias + Luis Miguel Correia第28张图片

平面设计图 Plan

圣克鲁斯体育场/ Jose Cabral Dias + Luis Miguel Correia第29张图片

平面设计图 Plan

圣克鲁斯体育场/ Jose Cabral Dias + Luis Miguel Correia第30张图片

场地平面图1 Site Plan 1

圣克鲁斯体育场/ Jose Cabral Dias + Luis Miguel Correia第31张图片

场地平面图2 Site Plan 2

圣克鲁斯体育场/ Jose Cabral Dias + Luis Miguel Correia第32张图片

截面图 Section

圣克鲁斯体育场/ Jose Cabral Dias + Luis Miguel Correia第33张图片

截面图 Section

圣克鲁斯体育场/ Jose Cabral Dias + Luis Miguel Correia第34张图片

截面图 Section

圣克鲁斯体育场/ Jose Cabral Dias + Luis Miguel Correia第35张图片

截面图 Section

圣克鲁斯体育场/ Jose Cabral Dias + Luis Miguel Correia第36张图片

截面图 Section


特别鸣谢翻译一组10号 张晓丽 提供的翻译,译稿版权归译者所有,转载请注出明处。



Architects: Jose  Cabral Dias + Luis Miguel Correia
Location: Coimbra, Portugal
Authors: José Cabral Dias, Luis Miguel Correia
Collaborators: Daniel Gameiro, Luis Spranger Carvalho, Nuno Ferreira Barbosa, Joao Foja, Patricia Miguel, Vanda Correia
Project Year: 2008
Photographs: Courtesy of JCD+LMC, FG+SG

The proposition here presented not only integrates the ordinary, but it also aims to go beyond vulgarity. Budget limitations as well as the expected intensive use have led the project to be extremely straightforward and essential in its principles, but this fact didn’t compromise the exploration of the plastic volume capacity, the global composition nor the spatial diversity.

The walls, the keeper’s house (Mr Freixo) and the bathhouse; the multi-sports field (made of screed stroked) and the football field (without grass) are the pre-existing elements.

Our project recognizes the Campo de Santa Cruz as physical expression of significant collective memories of both the city and the club Associacao Académica de Coimbra. The older bathhouse building (building A), is a symbol of that heritage, which is ought to be kept: as Fernando Távora used to say, “all that really matters is our relationship with life”. And in that place we locate the bar, given to its public usage.

The new building (B) organizes the entrance space; it gives the previous construction not only scale but also a deeper spacial meaning, and it structures itself and the exterior spaces: according to the functional programme, Mr. Freixo’s new house is organized facing the football field, due to his effort and dedication towards the club and the athletes.

In the exterior space, the wood tunnel is intended to be a symbolic passageway between the floors; the project establishes a connection between the garden (Jardim da Sereia) and the city; and by the time the constructions started, biologists found a population of rare midwife toad -. as both architecture and sport must be in complete harmony with the concept of ecology, two wet places have been built, to North and South of building B, as well as a ditch around the football field. At the end of the process, our goals have been accomplished: architecture achieved its purposes and the frogs multiplied themselves.
【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

  • wrlczq
  • 2013.02.01 09:04
    整个设计方正规矩~~觉得如果加入斜向坡道混合台阶的处理方式貌似可以使得整个设计更加活跃
    • 0
    已有 1 人评分粮票 收起 理由
    村编辑部 + 10 赞一个!

    总评分:   查看全部评分

  • 向我开炮
  • 2013.01.30 14:50
    感觉那边的空气真好。。。
    • 0
  • Yanggongping
  • 2013.01.30 14:43
    • 0
    没有了...
    评论加载中,请稍后!

    建筑 (10643 articles)


    体育建筑 (167 articles)


    体育场 (44 articles)


    葡萄牙 (266 articles)


    科英布拉 (2 articles)


    2008 (73 articles)


    混凝土 (2500 articles)


    木材 (2691 articles)