网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
这座入口在最高处的住宅高低起伏,地形落差超17米第1张图片


巴西RZ住宅
RZ Residence / Padovani Arquitetos

由专筑网胖胖鸟,小R编译

RZ住宅位于巴鲁里,建于落差超过17米的地形上,构思起来很有挑战。同时,场地拥有优越的视野。因此,该项目考虑了建筑、地形和景观之间的平衡和对立关系,体量有时可直接落地,有时则需要调整。考虑到地形不平坦,建筑在四个高度不同的平面上延展,延长的屋檐和虚实空间的关系使其水平方向的线条感得到增强,所以尽管体量有些碎片化,但金属和混凝土结构让它显得轻盈且流畅。

Text description provided by the architects.Located in Barueri, the RZ Residence was conceived based on the challenge of implanting the residence on a terrain with a more than seventeen meters drop, and a privileged view of the horizon. Thus, the project considers the relationship of balance and opposition between architecture, topography, and landscape, with volumes that sometimes rest directly on land, and sometimes modified. Taking account of the unevenness of the terrain, the construction was developed on four different levels. Despite the fragmentation, the residence volumetry, built of metallic and concrete structure, becomes light and fluid because of its horizontal lines which are reinforced by prolonged eaves and the relationship between full and empty spaces.

这座入口在最高处的住宅高低起伏,地形落差超17米第2张图片


这座入口在最高处的住宅高低起伏,地形落差超17米第3张图片


入口位于地势最高处,屋顶轻盈细长,车库区域和覆盖着呼应主入口铝板的街区成为了标志,混凝土门廊构成体量,向下延伸几乎接触地面。因此,入口以一种简约的方式呈现,确保了其余住宅楼层的隐私。RZ住宅的入口延伸到一条小路上,人们逐渐可以看到建筑的剩余部分,这里可以通向室外起居阳台,在阳台上可以看到周围美景。通过楼梯可以进入其他步道,这些楼梯以一种适应性和功能性的方式交织于所有楼层间,贯穿形成整个住宅延伸部分的路径。第一层楼梯通往私人楼层,墙壁为浅色和中性色调,由三间宽敞的套房、一间大型主卧套房和一间办公室组成。

Set on the highest level of the topography, with a light and slim roofing, the entrance is marked by the garage area and by a block covered in slatted aluminum panels that mimic the main access doorway. A concrete portico frames the volume and goes down until it almost touches the ground. Therefore, the entrance presents itself in a minimalistic and inviting way, assuring privacy to the remaining house levels. The RZ Residence access extends into a path that reveals gradually the extension of the house and opens onto an outdoor living balcony, which shows the privileged view of the surrounding landscape. Access to other pavements takes place through metallic stairs, which intertwine and intersect all levels in a plastic and functional way framing the path throughout the extension of the residence. The first flight of stairs provides access to the private floor, with walls covered in light and neutral tones, comprised of three generous suites, a large master suite, and an office.

这座入口在最高处的住宅高低起伏,地形落差超17米第4张图片


这座入口在最高处的住宅高低起伏,地形落差超17米第5张图片


这座入口在最高处的住宅高低起伏,地形落差超17米第6张图片


这座入口在最高处的住宅高低起伏,地形落差超17米第7张图片


这座入口在最高处的住宅高低起伏,地形落差超17米第8张图片


建筑背面有较大的屋檐,因此可以在主人套房建造阳台。阳台是一个可以沉思的私人空间,长凳成为空间的隔断。较低楼层位于私人区域下方,包含了住宅的整个社交区域,客厅的通高天花板和一个拥抱自然的内部花园突出了这一点,并为住宅内部带来了生活气息,起居室也与美食区、家庭影院、私人客厅和更衣室相连。此外,公共通道也结合了厨房和洗衣房等服务区域。

A large eave facing the back of the lot enabled the construction of a balcony for the master suite. Demarked by a bench that also acts as a guardrail for the space, the balcony is a private space for breathing and contemplation. The lower floor, which is located below the private area, comprehends the entire social area of the house, which is highlighted due to the double-height ceiling in the living room and an internal garden that embraces the environment and brings up life and tropicality to the interior of the residence. The living is also connected to the gourmet area, home theater, a private living room, and dressing rooms. In addition, the social pavement contemplates the service sector of the residence with a kitchen and laundry room.

这座入口在最高处的住宅高低起伏,地形落差超17米第9张图片


这座入口在最高处的住宅高低起伏,地形落差超17米第10张图片


这座入口在最高处的住宅高低起伏,地形落差超17米第11张图片


这座入口在最高处的住宅高低起伏,地形落差超17米第12张图片


这座入口在最高处的住宅高低起伏,地形落差超17米第13张图片


自然材料之间的和谐与平衡,如木材、石材和混凝土,对于整个住宅的内部饰面至关重要,尤其是公共区域。中性的色调和木质饰面与混凝土相结合,营造了明亮和温暖的感觉,而家具的深色与RZ住宅中的金属结构有关。在整个概念设计的发展过程中,室内外之间的联系和整合必不可少。室外区域包括水疗中心和无边泳池,作为美食区的延伸,并呼应了周边环境。

The harmony and balance between natural materials, such as wood, stone, and concrete, was essential for our selection of the internal finishes for the entire residence, especially the social area. The neutral color palette relates to the wooden lining and the concrete, providing the feeling of lightness and warmth, while the dark shades of the furniture relate to the metallic structure present in the RZ Residence. The connection and integration between interior and exterior were essential throughout the development of the conceptual design. The outdoor area is comprised of a spa and an infinity pool that are presented as an extension of the gourmet area, which contemplates the surroundings.

这座入口在最高处的住宅高低起伏,地形落差超17米第14张图片


这座入口在最高处的住宅高低起伏,地形落差超17米第15张图片


这座入口在最高处的住宅高低起伏,地形落差超17米第16张图片


这座入口在最高处的住宅高低起伏,地形落差超17米第17张图片


这座入口在最高处的住宅高低起伏,地形落差超17米第18张图片


这座入口在最高处的住宅高低起伏,地形落差超17米第19张图片


这座入口在最高处的住宅高低起伏,地形落差超17米第20张图片


这座入口在最高处的住宅高低起伏,地形落差超17米第21张图片


这座入口在最高处的住宅高低起伏,地形落差超17米第22张图片


这座入口在最高处的住宅高低起伏,地形落差超17米第23张图片


这座入口在最高处的住宅高低起伏,地形落差超17米第24张图片


这座入口在最高处的住宅高低起伏,地形落差超17米第25张图片


建筑设计:Padovani Arquitetos
面积:950 m²
时间:2020年
摄影:Evelyn Muller
首席建筑师:Lucas Padovani
设计团队:Bruno Padovani, Raquel Azevedo, Israel de Marco, Victória Ribeiro, Fabio Wetten, Giovanna Verdini, Giovana Ferreira, Felipe Vedovello, Daniella Theodoro, Manoel Prieto, Isadora Aleixo, Ana Clara Lambert, Leonardo Martins, Renata Barros, Maria Antonia Mondelli, Isabel Recamon, Laura Zago, Gabriela Salvador, Marianna Cavalcante, Laura Lacerda, Angelo Montenegro, Gabriel Vidal, Cecília Sestari
混凝土结构:MAP Engenharia
金属结构:AM Arquitetura de estructuras
景观设计:Gilda Maldonado
照明顾问:Vertz
城市:Residencial Tambore
国家:巴西

Residencial Tambore, Brazil
Architects: Padovani Arquitetos
Area:  950 m²
Year:  2020
Photographs: Evelyn Muller
Lead Architect: Lucas Padovani
Design Team: Bruno Padovani, Raquel Azevedo, Israel de Marco , Victória Ribeiro, Fabio Wetten, Giovanna Verdini, Giovana Ferreira, Felipe Vedovello, Daniella Theodoro, Manoel Prieto, Isadora Aleixo, Ana Clara Lambert, Leonardo Martins, Renata Barros, Maria Antonia Mondelli, Isabel Recamon, Laura Zago, Gabriela Salvador, Marianna Cavalcante, Laura Lacerda, Angelo Montenegro, Gabriel Vidal, Cecília Sestari
Concrete Structure: MAP Engenharia
Metallic Structure: AM Arquitetura de estruturas
Landscape Design: Gilda Maldonado
Lighting Consultant: Vertz
City: Residencial Tambore
Country: Brazil

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (13394 articles)


居住建筑 (3812 articles)


住宅 (3211 articles)


巴西 (308 articles)


2020 (396 articles)


木材 (3116 articles)


石材 (675 articles)


混凝土 (2845 articles)