网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
它个性鲜明,它融于环境丨巴西FVS诊所学校第1张图片


Clinic School FVS / Lins Arquitetos Associados

由专筑网小R,吴静雅编译

来自建筑事务所的描述:Vale do Salgado学院的心理与物理门诊小区位于巴西城市Icó,这片场地能够追溯到18世纪的建筑遗址。场地主要为Ceará州的典型干旱草原气候。建筑位于场地之中,因此必须满足巴西联邦政府遗产登记处所提出的规范要求,其中包括设计方案必须符合城市的色彩肌理,建筑的主要立面需要使用当地的材料,限高为7米,同时建筑不得超出用地范围,不能与城市的整体风格冲突。

Text description provided by the architects. The School Clinic for psychology and physiotherapy of the Vale do Salgado College is located in the city of Icó, which lies in an architectural site that dates back to the 18th century. It is encompassed by the dry steppe-like climate of the state of Ceará. Being located at the limit of the heritage perimeter, the building had to comply with some guidelines imposed by IPHAN, Brazil’s federal government heritage register. The guidelines include following the city's color palette, using local materials on the facades, a maximum height of 7 meters, and setting the building at the very limit of the land plot, without any frontal recoil.

它个性鲜明,它融于环境丨巴西FVS诊所学校第2张图片


它个性鲜明,它融于环境丨巴西FVS诊所学校第3张图片


它个性鲜明,它融于环境丨巴西FVS诊所学校第4张图片


它个性鲜明,它融于环境丨巴西FVS诊所学校第5张图片


它个性鲜明,它融于环境丨巴西FVS诊所学校第6张图片


项目的任务书要求,建筑应当包括教室、图书馆、行政部门、主要办公室、校长办公室、老师办公室等功能区域,另外,还需要设置有康复区、活动室、理疗诊室、心理诊室等等,心理诊室则需要满足个人、团队、儿童的使用需求。该学校不仅仅服务于师生,同样也服务于当地社区。

The architectural brief required an academic area aimed at both students and faculty with classrooms, a library, an administrative sector, a main office, a principal’s office, and a teacher's room. Furthermore, it required a physiotherapy clinic with a rehabilitation pool and activities room, and a psychology clinic with rooms for individual, group, couples and children’s psychological treatment. The clinics serve not only the students and staff but also the local community.

它个性鲜明,它融于环境丨巴西FVS诊所学校第7张图片


它个性鲜明,它融于环境丨巴西FVS诊所学校第8张图片


场地中有妇产诊所与警察局,它们都已不再使用,另外还有三座住宅。警察局和这些住宅都得以拆除,而妇产诊所得以保留,这座建筑的内部有着自然采光与通风,其内部庭院保留用作学术部门,另外建筑还有半透明屋面、裸露的混凝土长椅,以及陶瓷砖石地面。场地的三个面都对外,因此主入口位于沿街一侧,便于人们进入建筑。诊所学校同样面向道路,而学术部门而面向另一条街。

The chosen site had a maternity and a police station, both deactivated, as well as a set of three houses. The police station and the houses were demolished while the maternity was partially preserved – a tear was made inside the building to ensure natural lighting and ventilation, and this inner courtyard serves now as a living space for the academic sector, with a translucent roof and exposed concrete benches on a ceramic brick floor. Since the land plot has three fronts, the opposite streets were chosen to provide access to the building. The clinics are facing one street and the academic sector is facing the other one.

它个性鲜明,它融于环境丨巴西FVS诊所学校第9张图片


它个性鲜明,它融于环境丨巴西FVS诊所学校第10张图片


垂直流通区将内部各个功能连接起来。在学术部门的入口处,有着三扇9米宽的大门,这使得街道与内部院落相互结合在一起,促进了学生的活动。建筑呼应地块边界,环绕场地而设计,满足IPHAN的规范要求。

A perpendicular circulation area makes the internal connection between them. In the access to the academic sector, three 9 meters wide doors were created to integrate the street with an internal square designed for the confraternization of students. The solution found to meet the guideline imposed by IPHAN for aligning the building to the boundary of the land plot, with no frontal recoil, was to create an external layer of cobogós all around its perimeter, enveloping the building.

它个性鲜明,它融于环境丨巴西FVS诊所学校第11张图片


它个性鲜明,它融于环境丨巴西FVS诊所学校第12张图片


它个性鲜明,它融于环境丨巴西FVS诊所学校第13张图片


在建筑中还有着一座花园,改善了整座建筑的热舒适性。墙体的外立面上随意地设置有开口,让立面看起来更有节奏感。当地的材料与文化也融合在建筑设计之中,再结合引人注目的构成方式,让建筑不仅仅具有强烈的特点,同时也十分符合当地的整体气候。这座建筑充分地表达了城市的现代气息,同时又不会与周围环境形成冲突。

A garden was proposed in the space between the cobogó layer and the walls of the classrooms, providing greater thermal comfort for the whole building. To give rhythm to the facades, they were given random openings, alluding to window frames. The respect for the materials and culture of the place combined with a design with striking features gave a strong identity to the building, whilst suiting the climate of the region perfectly. The building manages to emanate a contemporary reading inside the city of Icó, a heritage-listed by IPHAN, but avoiding a conflict with its surroundings.

它个性鲜明,它融于环境丨巴西FVS诊所学校第14张图片


它个性鲜明,它融于环境丨巴西FVS诊所学校第15张图片


它个性鲜明,它融于环境丨巴西FVS诊所学校第16张图片


它个性鲜明,它融于环境丨巴西FVS诊所学校第17张图片


它个性鲜明,它融于环境丨巴西FVS诊所学校第18张图片


它个性鲜明,它融于环境丨巴西FVS诊所学校第19张图片


它个性鲜明,它融于环境丨巴西FVS诊所学校第20张图片


它个性鲜明,它融于环境丨巴西FVS诊所学校第21张图片


它个性鲜明,它融于环境丨巴西FVS诊所学校第22张图片


它个性鲜明,它融于环境丨巴西FVS诊所学校第23张图片


它个性鲜明,它融于环境丨巴西FVS诊所学校第24张图片


它个性鲜明,它融于环境丨巴西FVS诊所学校第25张图片


它个性鲜明,它融于环境丨巴西FVS诊所学校第26张图片


它个性鲜明,它融于环境丨巴西FVS诊所学校第27张图片


它个性鲜明,它融于环境丨巴西FVS诊所学校第28张图片


它个性鲜明,它融于环境丨巴西FVS诊所学校第29张图片


它个性鲜明,它融于环境丨巴西FVS诊所学校第30张图片


它个性鲜明,它融于环境丨巴西FVS诊所学校第31张图片


它个性鲜明,它融于环境丨巴西FVS诊所学校第32张图片


它个性鲜明,它融于环境丨巴西FVS诊所学校第33张图片


建筑设计:Lins Arquitetos Associados
地点:巴西
类别:大学
主创建筑师:Cintia Lins, Deborah Lins, George Lins
面积:3948.52 ㎡
项目时间:2016年
摄影:Joana França
制造商:Bendermix, Américo Pré-Moldados, Olaria Cemonte, Coper Vidros
设计团队:Nayana de Castro, Lara Barreira, Natasha Catunda
实习生:Samuel Melo, Alice Teles, Paula Thiers
施工方:Ampla Engenharia

Design Team: Lins Arquitetos Associados
Location: Av. Nogueira Acioly - Centro, Icó - CE, 63430-000, Brazil
Category: University
Lead Architect: Cintia Lins, Deborah Lins, George Lins
Area: 3948.52 ㎡
Project Year: 2016
Photographs: Joana França
Manufacturers: Bendermix, Américo Pré-Moldados, Olaria Cemonte, Coper Vidros
Design Team: Nayana de Castro, Lara Barreira, Natasha Catunda
Interns: Samuel Melo, Alice Teles, Paula Thiers
Construction: Ampla Engenharia

        
【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (10830 articles)


教育建筑 (672 articles)


学校 (207 articles)


诊所 (11 articles)


巴西 (269 articles)


2016 (636 articles)


Lins Arquitetos Associados (2 articles)


混凝土 (2540 articles)


陶瓷砖 (7 articles)