网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
伦敦这座变电站被披上了万花筒外衣第1张图片


伦敦这座变电站被披上了万花筒外衣
Kaleidoscopic substation in London "celebrates the spirit of the local community"

由专筑网江鹏,小R编译

英国建筑工作室IF-DO和艺术家Lakwena将伦敦Brent Cross的一个变电站包裹在一个旋转广告牌的艺术作品中。

这座色彩斑斓的装置环绕着一座大型变电站,成为伦敦北部布伦特十字镇(Brent Cross Town)住宅开发项目的地标。

UK architecture studio IF–DO and artist Lakwena have wrapped an electrical substation in Brent Cross, London, in an artwork informed by rotating billboards.
The colourful structure is designed to enclose a large electrical substation and become a landmark for the upcoming residential development named Brent Cross Town in north London.

伦敦这座变电站被披上了万花筒外衣第2张图片

▲ IF–DO和Lakwena用彩色艺术品装饰了一座变电站
IF–DO and Lakwena have wrapped an electrical substation in a colourful artwork


IF-DO联合创始人Sarah Castle告诉记者:“这是一场庆祝活动,它将实用的基础设施转变为弘扬当地社区精神的重要新地标。”

“该项目提供了一个创造地标的机会,这将有助于定位Brent Cross Town的身份,并弘扬其社区精神。”

"It's a celebration," IF–DO co-founder Sarah Castle told Dezeen. "It transforms utilitarian infrastructure into a major new landmark that celebrates the spirit of the local community."
"The project presented an opportunity to create a landmark that would help to define the identity of Brent Cross Town and celebrate the spirit of its residents."

伦敦这座变电站被披上了万花筒外衣第3张图片

▲ 该结构是由广告牌包裹形成
It is informed by billboards


该装置建在高架公路下一个大型环形交叉口旁,包裹着一个大型变电站,并在地面上安装了大型可拆卸面板,以便于进出和拆卸。

Lakwena设计了这幅色彩斑斓的艺术品,并用“我们来了,我们来了”来装饰。它旨在与大部分灰色的城市景观形成对比,并反映周围过往车辆的运动。

Lakwena告诉记者:“从历史上看,我的作品往往是二维的,所以在这个空间里,我真正感兴趣的是创作一件可以从如此多不同角度、以如此多不同速度观看的艺术品。”

“对我们来说,这成为了这个概念的一个非常重要的方面——它应该能够从这么多角度和方向被‘解读’。另一个考虑是想要融入一个灰色水泥的空间,并试图打破这种空间,并在某种程度上与现有的工业美学相结合。”

Built alongside a large roundabout in the shadow of a raised highway, the structure screens a large electrical substation and has large demountable panels at ground level for access and installation.
Lakwena designed the colourful artwork, adorning it with the words "here we come, here we rise". It aims to contrast the largely grey cityscape and reflect the movement of passing cars around it.
"Historically my work tends to be fairly two-dimensional, so what was really interesting for me in this space was to be creating an artwork that would be seen from so many different angles and at so many different speeds," Lakwena told Dezeen.
"This became a really important aspect of the concept for us – that it should be able to be 'read' from so many angles and directions. Another consideration was wanting to intervene into what is a very grey and concrete space, and make something that disrupted that, but also in a way also worked with the existing very industrial aesthetic."

伦敦这座变电站被披上了万花筒外衣第4张图片

▲ 上面写着“我们来了,我们起来了”
The words "here we come, here we rise" are written on it


为了创造出运动的景象,IF_DO设计的结构具有“万花筒般的效果”,因此随着人们开车或走过,它的外观会发生变化。

Castle解释说:“千变万化的效果是由透镜状的立面创造出来的,面板在横截面上是三角形的,每个朝外的表面都用不同颜色处理,使用了水性数字印刷涂层。”

“透镜状的表面、起伏的形式和不断变化的光线条件相结合,当观众在这个装置周围移动时,创造出万花筒般的效果。”

To create the impression of movement, IF_DO designed the structure to have a "kaleidoscopic effect" so that its appearance changes as people drive, or walk past.
"The kaleidoscopic effect was created with a lenticular facade, with panels that are triangular in cross-section and with each of the outward-facing surfaces treated in a different colour, using a water-based, digitally-printed coating," explained Castle.
"The combination of the lenticular surface, undulating form, and changing light conditions, create the kaleidoscopic effect as the viewer moves around the structure."

伦敦这座变电站被披上了万花筒外衣第5张图片

▲ 该结构的设计目的是让过往的车辆看到
It was designed to be viewed by passing cars


lakweena说:“这种效果的灵感来源于道路旁的旋转广告牌。”

她说:“早期的一个非常重要的参考案例是那些机械旋转广告牌,我一直很喜欢它们的触感。我对创造动画的想法感到非常兴奋。”

她继续说:“但后来我们意识到,即使装置是静态的,车辆本身的运动就足以创造动画。”

“所以我们把它变成了一个透镜状的立面,当人们在建筑周围移动的时候,就会看到非常美丽的色彩过渡。”

该装置是Brent Cross Town开发项目的首批完成要素之一,该项目正由相关的Argent和Barnet委员会开发。该项目由英国工作室Allies和Morrison进行总体规划,将在Brent Cross和Brent Cross West车站之间建造6700套住宅。

According to Lakwena, this effect was informed by the rotating billboards often seen alongside major roads.
"One very important key early reference was those mechanical rotating billboards," she said. "I've always loved the tactile nature of them. And I was very excited by the idea of creating something that was animated."
"But then we realised that the motion of the vehicles themselves was enough to create the animation, and the structure could be static," she continued.
"So we kind of inverted that reference and it became a lenticular facade, and we were able to play with these really beautiful colour transitions that come to life as you move around the structure."
The structure is one of the first completed elements of the Brent Cross Town development, which is being developed by Related Argent and Barnet Council. The project is being master planned by UK studio Allies and Morrison and will see 6,700 homes built between Brent Cross and Brent Cross West stations.


项目信息:

项目经理:TPS项目管理
成本顾问和雇主代理:Gardiner&Theobald
土木、结构、MEP、VT、声学、消防工程师、可持续性、公用设施和基础设施工程师:Arup
建筑设计事务所:IF_DO
景观设计师:Gillespies
灯光设计师:Michael Grubb工作室
照明控制设计师:控制照明
客户规划顾问:Carney Sweeney
场外执法、PSS装配和电源供应商:通电
客户BIM顾问:PCSG
客户CDM顾问:BCAL
基础设施承包商:Galldris
包装承包商:Bourne集团

Project credits:
Project Manager: TPS Project Management
Cost Consultant & Employers Agent: Gardiner & Theobald
Civil, structural, MEP, VT, acoustic, fire engineer, sustainability, utilities and infrastructure Engineer: Arup
Architect: IF_DO
Landscape architect: Gillespies
Lighting designer: Michael Grubb Studio
Lighting controls designer: Control Lighting
Client planning consultant: Carney Sweeney
Off-site re-enforcement, PSS fit-out and power supplier: Power On
Client BIM advisor: PCSG
Client CDM advisor: BCAL
Infrastructure contractor: Galldris
Wrap contractor: Bourne Group

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

艺术 (556 articles)


装置 (260 articles)


广告牌 (7 articles)


英国 (676 articles)


伦敦 (413 articles)