网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
巴西茹鲁米林之家:漂浮于草地上的矩形木屋第1张图片


Jurumirim House|Sergio Sampaio Arch + Tectônica

由专筑网王雪纯,小R编译

距离繁华的圣保罗市区300公里外,宁静的伊塔市中,茹鲁米林水库边有一栋梦幻住宅。这座建筑杰作坐落在6000平方米的广阔地块上,俯瞰着茹鲁米林库的如画景色,是可持续生活和人类智慧的见证。

In the serene municipality of Itai/SP, 300 km from the bustling capital of São Paulo, lies the breathtaking Jurumirim House. Nestled on a vast 6,000m2 plot with a picturesque view of the majestic Jurumirim reservoir, this architectural masterpiece is a testament to sustainable living and human ingenuity.

巴西茹鲁米林之家:漂浮于草地上的矩形木屋第2张图片


茹鲁米林之家:人道主义建筑奇迹

茹鲁米林之家的核心是它的设计创新,在人道主义视野的驱动下,建筑师旨在提供舒适、和谐的生活环境,同时尊重自然。建筑师们设计了一个规则的矩形外壳,创造出重叠体积的细致构图。房子的特色就是这个大型矩形木质棱柱,尺寸为24.00 x 32.00米,就像悬浮于地面80cm之上,格外空灵。

Jurumirim House: A Humanitarian Marvel of Architecture
The heart of Jurumirim House lies in its innovative design, driven by the humanitarian vision of providing comfort and harmony to its residents while respecting the environment. The architects crafted a prismatic pavilion formed by regular spans, creating a delicate composition of overlapping volumes. A defining feature of the house is the large rectangular wooden prism, measuring 24.00 x 32.00 meters, seemingly hovering 80cm above the ground, granting it an ethereal quality.

巴西茹鲁米林之家:漂浮于草地上的矩形木屋第3张图片


天然材料和环保建筑技术的慎重使用强化了外壳的可持续性。建筑师们选择交叉层压木(CLT)木板作为墙壁、板坯,层压胶合木(MLC)则用作横梁和柱子,以确保优越的隔热隔音效果。这不仅为使用者创造了一个舒适的生活环境,也作为组成元素彰显了建筑美学。

The pavilion’s sustainability is enhanced by the thoughtful use of natural materials and environmentally friendly construction techniques. The architects chose Cross Laminated Timber (CLT) wood panels for walls, slabs, and Laminated Glued Wood (MLC) beams and columns to ensure superior thermal-acoustic insulation. This not only fosters a comfortable living environment for the residents but also serves as an architectural element that celebrates the beauty of the components.

巴西茹鲁米林之家:漂浮于草地上的矩形木屋第4张图片


为了让室内空间沐浴在温暖的自然光下,浴室安装了水晶威尼斯穹顶,引入了丰富的自然光和交叉通风。滑动铝框和抗紫外线膜覆盖的层压玻璃构成巨大开口,进一步连接室内外空间。通风立面上的木板和防水膜有助于保温隔热,保护建筑免受外部湿度的影响。

To bathe the interior spaces in a warm natural glow, crystal Venetian domes were installed in the bathrooms, inviting abundant natural light and cross ventilation. The large openings framed by sliding aluminum frames and laminated glass with UV-resistant film further connect the indoors with the outdoors. The wooden boards on ventilated façades and hydrophobic membranes contribute to the house’s insulation, protecting it from external humidity.

巴西茹鲁米林之家:漂浮于草地上的矩形木屋第5张图片


茹鲁米林之家的另一个显著特色是巧妙的平面布局,住宅的功能区明确地划分为两个核心。社交区域包括客厅、壁炉、电视房、餐厅、厨房和烧烤区,与沿着东立面延伸的卧室区域有着和谐的过渡。

One of the remarkable aspects of Jurumirim House is its ingenious floor plan, which organizes the functions of the residence into two distinct nuclei. The social sector, including the living room, fireplace, TV room, dining room, kitchen, and barbecue area, stands in harmony with the eastern façade where the bedrooms extend along its entire length.

巴西茹鲁米林之家:漂浮于草地上的矩形木屋第6张图片


连接两个核心的是一个开放“广场”,装饰着由层压木梁制成的凉棚,桉树枝被制成精致的“格子”,用于遮阳,同时也为室内空间带来生机。棕榈树、灌木和倒影池缓解了环境的高温,融入库区的宁静景色。

Connecting these two nuclei is an open “plaza” adorned with pergolas made of laminated wooden beams, where eucalyptus twigs form a delicate “latticework” shading that brings life to the internal spaces. Palm trees, shrubs, and a reflecting pool further enhance this space, mitigating ambient heat and framing the serene view of the reservoir.

巴西茹鲁米林之家:漂浮于草地上的矩形木屋第7张图片


茹鲁米林之家的设计环保且高效,它在可持续和减少环境影响这方面非常突出。精心规划和执行的建设过程分为两个阶段,初期阶段使用当地劳动力,专注于土方、排水和基础建设。

在第二阶段,如CLT面板、MLC横梁、铝框架和通风幕墙托盘等工业化组件在圣保罗大都市区生产。然后在现场使用起重车,安排专业安装工人进行组装。这种模块化方法缩短了建设时间,最小化水资源消耗,减少废物产生,降低了材料浪费。

Jurumirim House not only boasts an eco-efficient design but also prides itself on its sustainability and reduced environmental impact. The construction process was meticulously planned and executed in two phases. The initial phase used local labor to focus on earthworks, drainage, and foundation.
In the second phase, industrialized components such as CLT panels, MLC beams, aluminum frames, and ventilated façade trays were produced in the metropolitan region of São Paulo. They assembled on-site using crane trucks and specialized installers. This modular approach optimized construction time, minimized water consumption, reduced waste generation, and lowered material waste.

巴西茹鲁米林之家:漂浮于草地上的矩形木屋第8张图片


住宅主体部分的抬高进一步提高了其环境性能。建筑师对空间的巧妙设计,保证了充足的通风,避免了将热量和湿度传递到室内,从而使住宅在各个季节都能保持舒适。

结合木材和夯土的隔热性能,住宅利用通风立面、热塑性膜屋顶,以及用于供暖和光伏能源发电的太阳能板进行水加热,确保了最佳的环境舒适度,同时又大幅减少了人工照明和空调的电力成本。

The raised elevation of the main volume of the house further enhances its environmental performance. The architects ingeniously crafted a space that remains comfortable throughout the seasons by providing ample ventilation and avoiding transferring heat and humidity to the interior.
Coupled with the thermal insulation properties of wood and Taipa, the use of ventilated façades, thermoplastic membrane roofing, and solar panels for water heating and photovoltaic energy generation, Jurumirim House ensures optimal environmental comfort while significantly reducing electricity costs for artificial lighting and air conditioning.

巴西茹鲁米林之家:漂浮于草地上的矩形木屋第9张图片


住宅的可持续不止体现在能源效率上。茹鲁米林之家打造了一个效果显著的水循环利用系统,这也是建筑师对此的承诺。两个5000升的水箱可以收集屋顶的雨水,再次利用于花园灌溉和室内清洁,进一步体现了房屋的环保理念。

The dedication to sustainability does not end with energy efficiency. Jurumirim House showcases a remarkable water reuse system, reflecting the architects’ commitment to responsible water management. Two 5,000-liter cisterns were installed to collect rainwater from the roof slabs. This precious resource is reused for garden irrigation and external cleaning, further exemplifying the house’s eco-friendly ethos.

巴西茹鲁米林之家:漂浮于草地上的矩形木屋第10张图片


除了建筑上的卓越,茹鲁米林之家也表达了未来对可持续生活的展望。它证明了创新和同理心的力量,说明只要通过深思熟虑的设计和负责任的建筑实践,人们就可以创建出丰富自身生活的同时,保护和留存周遭自然世界的空间。

Beyond its architectural brilliance, Jurumirim House stands as a symbol of hope for the future of sustainable living. It is a testament to the power of innovation and compassion, demonstrating that we can create spaces that enrich our lives and protect and preserve the natural world around us through thoughtful design and responsible construction practices.

巴西茹鲁米林之家:漂浮于草地上的矩形木屋第11张图片


在这个快节奏的世界里,茹鲁米林之家委婉地提醒人们,进步不需要以牺牲环境为代价。通过可持续做法和可再生材料,建筑师可以创造出和谐的空间来满足人们需求,同时也留一个更健康的地球给后人。茹鲁米林之家项目中的建筑师和远见者为全世界树立了一个优秀案例——对于如何在不失舒适和美学的同时与自己和谐共处,它是一盏希望的灯塔。

In this fast-paced world, Jurumirim House is a gentle reminder that our progress need not come at the expense of our environment. By embracing sustainable practices and promoting renewable materials, architects can create harmonious spaces catering to our needs while fostering a healthier planet for future generations. The architects and visionaries behind Jurumirim House have set a profound example for the rest of the world to follow—a beacon of hope that demonstrates how we can live in harmony with nature without compromising comfort and style.

巴西茹鲁米林之家:漂浮于草地上的矩形木屋第12张图片


从本质上说,茹鲁米林之家代表了人道主义建筑的巅峰——环境关怀和居民福祉达到了高度和谐。当人们面对气候变化和城市化带来的挑战时,让茹鲁米林之家成为一盏引导灯,激励人们为地球和家人建立一个更好、更可持续的未来。

In essence, Jurumirim House represents the epitome of humanitarian architecture—where compassion for the environment and the well-being of its inhabitants converge in perfect harmony. As we continue to face the challenges posed by climate change and urbanization, let Jurumirim House be a guiding light that inspires us all to build a better, more sustainable future for our planet and the people who call it home.

巴西茹鲁米林之家:漂浮于草地上的矩形木屋第13张图片


巴西茹鲁米林之家:漂浮于草地上的矩形木屋第14张图片


巴西茹鲁米林之家:漂浮于草地上的矩形木屋第15张图片


巴西茹鲁米林之家:漂浮于草地上的矩形木屋第16张图片


巴西茹鲁米林之家:漂浮于草地上的矩形木屋第17张图片


巴西茹鲁米林之家:漂浮于草地上的矩形木屋第18张图片


巴西茹鲁米林之家:漂浮于草地上的矩形木屋第19张图片


巴西茹鲁米林之家:漂浮于草地上的矩形木屋第20张图片


巴西茹鲁米林之家:漂浮于草地上的矩形木屋第21张图片


巴西茹鲁米林之家:漂浮于草地上的矩形木屋第22张图片


巴西茹鲁米林之家:漂浮于草地上的矩形木屋第23张图片


巴西茹鲁米林之家:漂浮于草地上的矩形木屋第24张图片


巴西茹鲁米林之家:漂浮于草地上的矩形木屋第25张图片


巴西茹鲁米林之家:漂浮于草地上的矩形木屋第26张图片


巴西茹鲁米林之家:漂浮于草地上的矩形木屋第27张图片


巴西茹鲁米林之家:漂浮于草地上的矩形木屋第28张图片


巴西茹鲁米林之家:漂浮于草地上的矩形木屋第29张图片


项目信息:
建筑事务所:Sergio Sampaio Arch + Tectônica
项目面积:900 m²
项目年份:2022年
图片来源:Leonardo Finotti
首席建筑师:Sergio Sampaio
项目协调员:Renata Hirayama
建筑师:Talita Teles
室内设计:Shirlei Proença
承包商:JHMA construções – Marco Caetano
CLT: Montec – Marcelo
MLC – CLT: Crosslam – Gabriela Lotufo
石工:Taipal – Andre Heize
城市:伊塔
国家:巴西

Project Info:
Architects: Sergio Sampaio Arch + Tectônica
Area: 900 m²
Year: 2022
Photographs: Leonardo Finotti
Lead Architect: Sergio Sampaio
Coordinator: Renata Hirayama
Architect: Talita Teles
Interior Design: Shirlei Proença
Contractor: JHMA construções – Marco Caetano
CLT: Montec – Marcelo
MLC – CLT: Crosslam – Gabriela Lotufo
Masonry: Taipal – Andre Heize
City: Itaí
Country: Brazil

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (13394 articles)


居住建筑 (3812 articles)


住宅 (3211 articles)


巴西 (308 articles)


2022 (208 articles)