网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
马泰罗塔/皮尔西和他的伙伴 Martello Tower Y / Piercy&Company第1张图片

建筑师:皮尔西和他的伙伴
位置:英国 萨福克
年份:2009
摄影:埃德蒙•萨姆纳
工业设计师:比林斯杰克逊设计
架构工程师:Price 和 Myers, JP Chick和他的伙伴
细木工:山姆•卢卡斯
外观设计:比林斯设计公司
机械工程师:诺曼•迪斯尼和Young
灯光:DHA设计,Zumtobel
钢结构:国际商用系统有限公司
客户:杰克逊家族

马泰罗塔/皮尔西和他的伙伴 Martello Tower Y / Piercy&Company第2张图片

通过对1802年的马泰罗塔进行修复,并将它变为一个家,人们对塔的保护原则不是要在这个“有风险的”结构中注入新的活力,而是要在保存原有的基础上进行一个超越。从战略上来讲,目的是要明确的区分新旧元素,避免仿作,将现代元素尽可能轻微的渗入到原始结构当中;使纹理密集的砌体成为建筑的重点。


马泰罗塔/皮尔西和他的伙伴 Martello Tower Y / Piercy&Company第3张图片

纪念碑和它位置的设计是非常敏感的,新的弧形屋顶的延伸和内部的重新雕塑从现代化的需求和文物保护的需要的紧张关系中获得了创新的动力。

马泰罗塔/皮尔西和他的伙伴 Martello Tower Y / Piercy&Company第4张图片

把在1808年拿破仑时代建造的防卫塔变成一个21世纪的私人住宅是一个要求的概要。作为一个计划的纪念碑,它被记录在风险纪念册当中,并坐落在一个杰出的自然风景区内,计划中的协商和复杂的现场物流相匹配。然而最后,这种转变赢得了英国文物的支持,这就预示着它将成为如何转变重要的历史建筑的典范。

马泰罗塔/皮尔西和他的伙伴 Martello Tower Y / Piercy&Company第5张图片

材料和结构
塔的构造中具有750000块砖,但是它建筑的质量不会立即显现出来。据透露,人们为它的设计制定了标准。新的屋顶是3D弯曲轻量级的结构,钢和层压胶合板的构建,由五对Macalloy条练栓在一起的。在为场外操作创造二维切割图案时,我们常常用详尽的3D模型来演示。屋顶下的无框弧形玻璃的边缘展示出了新与旧的区别,并且能够提供360度全景。

马泰罗塔/皮尔西和他的伙伴 Martello Tower Y / Piercy&Company第6张图片

重新设计的屋顶最小程度上影响视觉效果,它是由一个有着三个屋顶灯的单层膜包覆着的。这个体系是元素性的,因为它要从枪平台中被储存和安装起来。为了能够使光线进入地下室,六个直径为405毫米的孔是通过4.5米完全粘合的砖墙钻出来的金刚石核心钻孔,仅仅从窗户里面显示出来的是有杂志的卧室,公共厅,上下铺房间和浴室。

马泰罗塔/皮尔西和他的伙伴 Martello Tower Y / Piercy&Company第7张图片

其他两个卧室有60毫米的孔,透过它能看到西南和西北部的乡村景色。直径为200毫米的孔从栏杆的顶部钻透过来, 以满足到底层和地下室的被动式通风系统。这些砖管道提供水,电,厨房煤气和屋顶取暖的路线。它们还容纳在地下室和底层的热回收通风系统的供气和排气管道。

马泰罗塔/皮尔西和他的伙伴 Martello Tower Y / Piercy&Company第8张图片

屋顶平面图  Roof Plan

马泰罗塔/皮尔西和他的伙伴 Martello Tower Y / Piercy&Company第9张图片

细节图 Detail

马泰罗塔/皮尔西和他的伙伴 Martello Tower Y / Piercy&Company第10张图片

底层平面图 Ground Floor Plan

马泰罗塔/皮尔西和他的伙伴 Martello Tower Y / Piercy&Company第11张图片

一层平面图 First Floor Plan

马泰罗塔/皮尔西和他的伙伴 Martello Tower Y / Piercy&Company第12张图片

二层平面图 Second Floor Plan


特别鸣谢翻译一组4号 李鹤 提供的翻译,译稿版权归译者所有,转载请注明出处。



Architects: Piercy&Company
Location: Suffolk, UK
Year: 2009
Photographs: Edmund Sumner
Industrial Designers: Billings Jackson Design
Structural Engineer: Price & Myers, JP Chick and Partners
Joinery: Sam Lucas
Facade Design: Billings Design Associates
Mechanical Engineer: Norman Disney & Young
Lighting: DHA Designs, Zumtobel
Steelwork: Commercial Systems International Limited
Client: Jackson Family
By restoring an 1802 Martello Tower and converting it to a family home, the principles of conservation were pushed beyond preservation, instead aiming to breathe new life into the ‘at risk’ structure.

Converting a Napoleonic era defence tower built in 1808 into a 21st Century private residence was a demanding brief. As a Scheduled Monument on the At Risk register and located in an Area of Outstanding Natural Beauty, the planning negotiations were matched in complexity by the on-site logistics. Ultimately however, the conversion won the support of English Heritage who heralded it as an exemplar of how to convert significant historical buildings.


Strategically the intention was to clearly differentiate the old and the new, avoiding pastiche, with the contemporary insertions touching the original fabric as lightly as possible; allowing the heavily textured masonry to be the star. Designed to be extremely sensitive to the monument and its setting, the new curving roof extension and re-sculpted interior seek to gain creative momentum from the tension between modern requirements and the need for heritage conservation.

Materials and Construction
The tower’s fabric comprises 750,000 bricks but the quality of their construction was not immediately evident. As it was revealed, it set the standard for the design. The new roof is a 3D curved lightweight structure, constructed of steel and laminated plywood, tethered by five pairs of Macalloy bars. A detailed 3D model was used to create 2D cutting patterns for off-site manufacture. A skirt of frameless curved glass below the roof expresses the distinction between old and new as well as providing 360 degree views. The roof, set back to minimize visual impact, is clad in a single ply membrane with three roof lights. The system is elemental as it had to be stored and installed from the gun platform.

In order to bring light into the basement, six 450mm diameter holes were diamond-core drilled through 4.5m of fully bonded brickwork from just inside the window reveals into the magazine bedroom, utility, bunk room and bathrooms. The two other bedrooms have 60mm holes for ‘Camera Obscura’ views of the countryside to the southwest and northwest.

200mm diameter holes were drilled from the top of the parapet to meet the passive ventilation system leading to the ground floor and basement. These brick ducts provide routes for water, electricity, gas for the kitchen and heating to the roof. They also accommodate the supply and exhaust ducts for the heat recovery ventilation system in the basement and ground floors.


【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

  • 特德
  • 2013.01.14 00:53
    这个挺有意思的
    • 0
  • 树袋熊
  • 2013.01.07 19:42
    话说 为什么是这个标题 好诡异{:4_87:}
    • 0
  • xiaoyuanmao626
  • 2013.01.06 17:05
    好爽哦,尤其那根通到顶的柱子
    • 0
    没有了...
    评论加载中,请稍后!

    建筑 (10698 articles)


    居住建筑 (3261 articles)


    住宅 (2686 articles)


    英国 (583 articles)


    萨福克 (3 articles)


    2009 (89 articles)


    Piercy (2 articles)


    砖墙 (124 articles)


    钢材 (957 articles)


    弧形屋顶 (5 articles)