网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
在砖墙上行走的耐候钢房/ Piercy & Company第1张图片

© Jack Hobhouse

       近日,Piercy & Company设计事务所在伦敦西南部一座十九世纪建筑的基础上重新修建了一座家庭住宅,并在两堵斑驳的山墙上增加了一个玻璃楼梯间。

在砖墙上行走的耐候钢房/ Piercy & Company第2张图片

© Jack Hobhouse

       这座三层的Kew房位于英国皇家植物园附近一处保护区内,是由一位工程师居住使用。该建筑很尊重这里的自然景观,建筑风格虽融合了它的历史元素,但却形成了一个丰富多样的现代家居环境。

在砖墙上行走的耐候钢房/ Piercy & Company第3张图片

© Jack Hobhouse

       为此,设计师保留了原建筑前面虽老化但仍坚固的山墙,然后,复制它的形状将原建筑加高,塑造了一座两层建筑。

在砖墙上行走的耐候钢房/ Piercy & Company第4张图片

© Jack Hobhouse

       建筑外面包裹了一层预制耐候钢,与原砖墙交相辉映。在一些细节处理中,钢材料也应用到窗户,上面散布着一些不规则的孔洞,光线能透过这些孔洞照射到室内,同时,室内主人还可欣赏到外面的风景。

在砖墙上行走的耐候钢房/ Piercy & Company第5张图片

© Jack Hobhouse

       耐候钢的深橙色色调和墙上的孔洞设计摹仿了光影斑驳的光和英国皇家植物园附近秋天的色调。

在砖墙上行走的耐候钢房/ Piercy & Company第6张图片

© Jack Hobhouse

       一个玻璃楼梯间将两座翅膀形建筑连接在一起,楼梯是进入建筑的入口,顶部有一处露台形成一个幽静的庭院。在底层,一大片建筑延伸出来的空间再次将这两座翅膀形建筑融为一体,并作为庭院使用。

在砖墙上行走的耐候钢房/ Piercy & Company第7张图片

© Jack Hobhouse

在砖墙上行走的耐候钢房/ Piercy & Company第8张图片

© Jack Hobhouse

       建筑内部布局完全按照家庭的需要设计。可以想象,孩子们在房间里追逐嬉戏、夏季晚餐在室外欢快地进行、安静的角落里举办一些社交活动。还有洗衣房的位置、地下室的利用。这些布局的安排都得益于主人的丰富想象和设计师的精心布置。

在砖墙上行走的耐候钢房/ Piercy & Company第9张图片

© Jack Hobhouse

       两座翅膀形建筑布局很相似,都是一层设有客厅,二层设有卧室。厨房和家庭餐厅坐落在北面,这里还设有洗衣房和餐具室。建筑南端有一处休闲室设置在地平面负一米处,使建筑看起来错落有致。

在砖墙上行走的耐候钢房/ Piercy & Company第10张图片

© Jack Hobhouse

       这座被称作“温暖小屋”的建筑,墙体还保留着一些外露的砖墙特征,墙面嵌有橡木橱柜,给室内增加了不少空间。一个狭窄弯曲的采光井可以将自然光引进到室内,让居住在这里的家庭也能充分感受阳光的沐浴。

在砖墙上行走的耐候钢房/ Piercy & Company第11张图片

© Jack Hobhouse

       房间看上去不是很严肃的那种风格,相反显得很温馨,到处都有意想不到的空间和照射进来的的光线,一些组合的空间也让人感到舒适、惬意。

在砖墙上行走的耐候钢房/ Piercy & Company第12张图片

© Jack Hobhouse

       这个巨大的建筑空间,建造的时候,设计师甚至可以把这里当成一个现场细木工制品工作间,运用各种建筑技术,让这里的装饰和家具显得与众不同。

在砖墙上行走的耐候钢房/ Piercy & Company第13张图片

© Jack Hobhouse

在砖墙上行走的耐候钢房/ Piercy & Company第14张图片

© Jack Hobhouse

在砖墙上行走的耐候钢房/ Piercy & Company第15张图片

© Jack Hobhouse

在砖墙上行走的耐候钢房/ Piercy & Company第16张图片

© Jack Hobhouse

在砖墙上行走的耐候钢房/ Piercy & Company第17张图片

地下室平面图

在砖墙上行走的耐候钢房/ Piercy & Company第18张图片

底层平面图

在砖墙上行走的耐候钢房/ Piercy & Company第19张图片

二层平面图

在砖墙上行走的耐候钢房/ Piercy & Company第20张图片

剖面图

在砖墙上行走的耐候钢房/ Piercy & Company第21张图片

立面图

项目信息:
委托方:Tim & Jo Lucas
设计事务所:Piercy & Company
结构工程师:Tim Lucas (Price & Myers)
机电工程师:Arup
可持续发展顾问:Price & Myers
主要分包商:Commercial Systems International (CSI), Estbury Basements, Sam Lucas


*本文由专筑网编辑刘庆新译自www.dezeen.com,转载请注明出处。*

Weathered steel sits alongside ageing brickwork at Kew House by Piercy & Company

Architecture studio Piercy & Company has slotted a family house behind a nineteenth-century stable facade in south-west London, creating a pair of rusted gable walls with a glazed stairwell in between.
Located within a conservation zone near Kew Gardens, the three-storey Kew House was designed by London studio Piercy & Company to respect the scale and massing of its historic surroundings, but also create a generous modern home for a family.
To achieve this, the architect retained the ageing stable wall at the front of the property, then replicated its shape to create a pair of matching two-storey wings behind.
Both of these were then clad with pre-weathered steel, providing a counterpoint to the old brickwork. In some places the steel covers the windows, but is speckled with irregular perforations that allow an exchange of light and views.
"The deep orange tones of the weathering steel and the perforations within this skin echo the dappled light and autumnal palette of nearby Kew Gardens," said the architect in a statement.
A glazed stairwell connects the two wings, framing an entrance patio at the front of the property and a secluded courtyard at the rear. There's also a large basement that spans the site to unite the wings on the lowest level.
The interior layout was arranged according to how the family expected to use the space, which the architect says "ranged over imagining the children running about the house, summer dinners spilling outside and the balance of quiet nooks with social spaces, to pragmatic concerns like drying laundry and how to build a boat in the basement."
Both wings contain living rooms on the ground floor and bedroom spaces upstairs. The kitchen and family dining room is located on the northern side, with a laundry room and pantry, while a lounge sits at the southern end and is sunken below ground by a metre.
Referred to as "the snug", this room also features exposed brickwork, built-in oak-veneer cupboards and a narrow curving lightwell.
"The [rooms] are intended to be informal but rich with incidental spaces, unexpected light and complex vertical volumes," said the architect.
The large basement allowed the architects to establish an on-site joinery workshop during the build. This allowed the team to experiment with different construction techniques and put together bespoke panelling and furniture.
The space now functions as a place where one of the residents, who works as an engineer, can focus on personal projects.


Project Credits:
Client: Tim & Jo Lucas
Architect: Piercy & Company
Structural Engineer: Tim Lucas (Price & Myers)
M&E Engineer: Arup
Sustainability Consultant: Price & Myers
Key Sub-Contractors: Commercial Systems International (CSI), Estbury Basements, Sam Lucas


*Appreciation towards www.dezeen.com for providing the project description.*
【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

  • feng.zh.love
  • 2014.05.28 10:35
    • 0
  • 燃犀
  • 2014.05.12 18:10
    剖面图做的很漂亮!
    • 0
  • liaijnew
  • 2014.05.10 10:46
    • 0
  • 孙铭浩
  • 2014.05.09 23:19
    • 0
  • 向我开炮
  • 2014.05.08 13:19
    材质、色彩、工艺 我们还差的远啊。。。
    • 0
    没有了...
    评论加载中,请稍后!

    建筑 (10578 articles)


    居住建筑 (3227 articles)


    住宅 (2654 articles)


    英国 (576 articles)


    伦敦 (364 articles)


    2014 (732 articles)


    Piercy (2 articles)


    木材 (2667 articles)


    混凝土 (2487 articles)