网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
私密来自亲近自然|玻利维亚PP住宅第1张图片


PP House / sommet

由专筑网邢子,李韧编译

来自建筑事务所的描述。PP住宅的设计初衷是成为一座贯穿场地的单独体量。混凝土、玻璃和木材等材料的使用能够帮助限定建筑体量。

Text description provided by the architects. The PP House was conceived as a single volume that extends itself from side to side on the site. The use of materials such as concrete, glass, and wood contribute to the volumetric definition of the composition.

私密来自亲近自然|玻利维亚PP住宅第2张图片


私密来自亲近自然|玻利维亚PP住宅第3张图片


从街道的角度看,建筑似乎是一座两层的住宅,但其实这是一座单层住宅,建筑师利用地形的自然坡度将车库融入到建筑中。

Even though, from the street side, the house appears to be a 2 level house, it is a single story home, which uses the natural slope of the terrain to integrates the garage into the architectural composition.

私密来自亲近自然|玻利维亚PP住宅第4张图片


该项目通过一个大厅来划分,让其呈现欢迎感,并作为社交和服务区域之间的催化元素。所有的服务区域都集中在主立面一侧,有着良好的隐私性,并阻止视线进入住宅最私密的区域。

This project divides its program through a distribution hall that welcomes you into the house and works as a catalyst between the social and the service areas. All the service areas are concentrated towards the main façade, which helps bring privacy from the street side and blocks the views into the most intimate areas of the house.

私密来自亲近自然|玻利维亚PP住宅第5张图片


私密来自亲近自然|玻利维亚PP住宅第6张图片


私密来自亲近自然|玻利维亚PP住宅第7张图片


厨房和客厅是住宅的核心部分,它们相互连接在一起。这些空间一直延伸到露台,强调了住宅公共区域之间的连续性,并保持了与花园和游泳池的联系。

The kitchen and living room are connected with each other and work as the social core of the house. They extend into the terrace, creating continuity between all the public areas of the house and reinforcing the connection with the garden and the swimming pool.

私密来自亲近自然|玻利维亚PP住宅第8张图片


私密来自亲近自然|玻利维亚PP住宅第9张图片


室内花园将公共区域与通往卧室的走廊分隔开来,并在住宅内部构成了绿色空间。卧室沿着游泳池分布,靠近花园,使用者可以欣赏风景。音乐室位于游泳池的尽头,形成了“U”形的平面构图。在围合花园的同时,完整了住宅的内部空间。

An interior garden divides the public areas from the corridor that leads into the bedrooms and creates pockets of green spaces in the interior of the house. The bedrooms are distributed along the swimming pool, enjoying the views and the proximity with the garden. The music room is located at the end of the swimming pool and completes the composition into a “U”-shaped floor plan. It helps contain the garden and encloses it, so that all the spaces in the house look directly to it.

私密来自亲近自然|玻利维亚PP住宅第10张图片


私密来自亲近自然|玻利维亚PP住宅第11张图片


最后,主卧室位于住宅的尽头。从主卧的方向,使用者可以直接看到游泳池和室内花园,同时保证了浴室的隐私性。

Finally, the master bedroom is located at the end of the house. It has direct views to both the swimming pool and an interior garden, which brings privacy into the master bathroom.

私密来自亲近自然|玻利维亚PP住宅第12张图片


绿色空间围绕在住宅四周,不仅划分了功能空间,也给住宅的一些区域带来隐私,而且让建筑与自然亲密接触,创造独特的建筑性格。

This green pockets distributed along the house, not only help divide the programs and bring privacy to some areas of the house, but also give the house an intimate connection with nature and create a unique character.  

私密来自亲近自然|玻利维亚PP住宅第13张图片


私密来自亲近自然|玻利维亚PP住宅第14张图片


私密来自亲近自然|玻利维亚PP住宅第15张图片


私密来自亲近自然|玻利维亚PP住宅第16张图片


私密来自亲近自然|玻利维亚PP住宅第17张图片


私密来自亲近自然|玻利维亚PP住宅第18张图片


建筑事务所:Erika Peinado, Mariano Donoso, Diego Frias, Malena Herbas
位置:玻利维亚
主创建筑师:Sebastian Fernandez de Cordova Frerking
面积:4327.09平方英尺(约402平方米)
项目时间:2018年
摄影:Leonardo Finotti
制造商:Cortizo, Knauf, Roca, VASA, SCA
结构工程:Fernando Aragon
水力卫生工程:Federico Ferrufino
电气工程:Reynaldo Cabrera

Architects: Erika Peinado, Mariano Donoso, Diego Frias, Malena Herbas
Location: Porongo, Bolivia
Architect in Charge: Sebastian Fernandez de Cordova Frerking
Area: 4327.09 ft2
Project Year: 2018
Photographs: Leonardo Finotti
Manufacturers: Cortizo, Knauf, Roca, VASA, SCA
Structural Engineer: Fernando Aragon
Hydrosanitary Engineer: Federico Ferrufino
Electrical Engineer: Reynaldo Cabrera

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (10835 articles)


居住建筑 (3291 articles)


住宅 (2722 articles)


玻利维亚 (4 articles)


2018 (913 articles)


混凝土 (2540 articles)


玻璃 (1826 articles)


木材 (2738 articles)