网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
“曲径通幽处”——漫步在丛林的栈道!第1张图片

Topia景观事务所设计的Arninge Ullna公园
Strandskogen Arninge Ullna by Topia landskapsarkitekter

由专筑网pilewyj,王帅编译

Topia景观设计团队:Arninge-Ullna 滨河森林公园项目属于Täby市新区规划的一部分,该项目展现了一种公园的全新形式,它将生物保护与城市公园的基本功能相结合,使城市与自然真正融为一体。

Topia landskapsarkitekter: The Arninge-Ullna Riparian Forest Park project is part of a new urban district in the municipality of Täby. It envisions a new form of neighbourhood park which combines biological conservation with the functions of an urban park, engaging with the city and nature as one intertwined entity.

“曲径通幽处”——漫步在丛林的栈道!第2张图片

“曲径通幽处”——漫步在丛林的栈道!第3张图片

公园的滨河桤木森林区将向公众开放,这片区域也成为了这种特殊物种的保护地。通过对景观的精心点缀,展示区逐渐竣工。宽窄各异的木栈道通向深林的各个方向,场地内部的平台也为Ullna湖的旅游观光提供了完美视角。公园两旁安装着耐候钢制成的柱子和标志。

它们都带有背光,表面刻有一些生物信息或诗句,如诺贝尔文学奖得主Tomas Tranströmer.的作品。

The park opens the riparian alder forest to the public while preserving the unique ecological qualities of the site. This is accomplished by making a few careful additions to the landscape. Wooden walkways of varying width are used to improve accessibility to the forest with platforms and jetty’s providing vistas over the Ullna Lake. The park is lined by pillars and signs of weathered steel, backlit and engraved with ecological information and poetic descriptions of nature in the form of haiku-poems by Nobel Laurate Tomas Tranströmer.

“曲径通幽处”——漫步在丛林的栈道!第4张图片

“曲径通幽处”——漫步在丛林的栈道!第5张图片

“曲径通幽处”——漫步在丛林的栈道!第6张图片

宽阔的木栈道成为了森林的新路线,四通八达的狭栈道将游客引入茂密的绿色丛林中。树木和花草在木栈道上穿插摇曳,形成别致的风景,象征着项目核心所反映出的哲学。

Broad walkways form the base of the new route into the woods, with narrow walkways branching out and allowing for exploratory detours into the greenery. Native trees and plants are allowed to pierce through the design through recessed ochre gratings and careful excisions in the wooden structures, symbolising the philosophy that lies at the heart of the project.

“曲径通幽处”——漫步在丛林的栈道!第7张图片

“曲径通幽处”——漫步在丛林的栈道!第8张图片

“曲径通幽处”——漫步在丛林的栈道!第9张图片

“曲径通幽处”——漫步在丛林的栈道!第10张图片

“曲径通幽处”——漫步在丛林的栈道!第11张图片

“曲径通幽处”——漫步在丛林的栈道!第12张图片

工作室名称:Topia 景观设计工作室
项目职责:景观建筑设计师
项目地址(国家、城市、街道):瑞典斯德哥尔摩市Ullna strand街区
设计年份:2011年-2013年
建设年份:2014年

Short office name: Topia landskapsarkitekter
Role of your office in the project: Landscape Architect
Website: www.topia.se
Project location (Street, City, Country): Ullna strand, Stockholm, Sweden
Design year: 2011-2013
Year Built: 2014

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

景观 (434 articles)


商业区景观 (101 articles)


公园 (179 articles)


栈道 (5 articles)


瑞典 (127 articles)


斯德哥尔摩 (48 articles)


2014 (722 articles)


木材 (2347 articles)