网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
瑞典丛林间的那一抹耀眼的红第1张图片


单色住宅
Monochrome House / Lookofsky Architecture

由专筑网飞鱼,李韧编译

来自建筑事务所的描述:这座位于瑞典斯德哥尔摩群岛的宾馆概念来源于简单的住宅单元,主要用作旅行者的留宿地。为了节省建筑预算,大部分建筑材料的成本都较低,例如三合板和混凝土。材料直接使用形成了原始和朴实的室内空间,符合客户的期望。

Text description provided by the architects. The idea for this guest house in the archipelago of Stockholm was to create a simple housing unit that would work efficiently as an informal and compact vacation dwelling. In order to limit the construction budget, the majority of the house was done in low budget materials such as construction plywood and concrete. A straightforward use of materials that at the same time made for a raw and unpretentious interior fitting the client’s intended use and expectations.

瑞典丛林间的那一抹耀眼的红第2张图片


瑞典丛林间的那一抹耀眼的红第3张图片


瑞典丛林间的那一抹耀眼的红第4张图片


所有的外部细节均为红色系,用现代化的统一而精炼的表达方式呼应该地区的传统红房子。建筑师在建筑内部也使用了类似的逻辑,浴室完全覆盖着松木三合板,与裸露的混凝土地板形成温暖的对比,并呼应了外部高大的松树。

All exterior details were done monochromatically in red for a uniform and distilled expression that references traditional Swedish red houses in the area in a contemporary way. Using one similar simple logic, the inside of the house, including parts of the bathroom, was clad completely in pine plywood, creating a warm and inviting contrast to the bare concrete floor and invoking a reference to the tall pine trees outside.

瑞典丛林间的那一抹耀眼的红第5张图片


建筑的整个设计在场地中现有的基础上完成。内部的床与浴室朝向山墙,客厅的布局开放,结合有内置座椅壁龛,形式与功能相互呼应。开窗的位置构成了框景效果,与周围的自然景观相对,而内部的窗框则完全隐藏,模糊室内外的边界。

The entire design of the house was done on the basis of an existing foundation on the site. This naturally translated into a plan layout with beds/bathroom towards one gable and an open living room with a built-in seating niche opposite the compact functions. Windows were carefully placed to frame views of the surrounding nature and water, and the inside window frames were completely hidden in order to blur the boundaries between the inside and the outside of the house.

瑞典丛林间的那一抹耀眼的红第6张图片


瑞典丛林间的那一抹耀眼的红第7张图片


瑞典丛林间的那一抹耀眼的红第8张图片


建筑有着不对称式屋顶,满足内部的功能需求,在顶层设计有阁楼,它与不同位置的窗户赋予建筑生动活泼的个性,同时与基地的朴实自然相协调。

The house was given an asymmetric roof profile to reflect the functional needs inside by providing an extra sleeping loft in the highest part of the house. This feature, along with the varying window placements, gives the house a playful expression in tune with the unpretentious nature of the site and the project.

瑞典丛林间的那一抹耀眼的红第9张图片


瑞典丛林间的那一抹耀眼的红第10张图片


瑞典丛林间的那一抹耀眼的红第11张图片


瑞典丛林间的那一抹耀眼的红第12张图片


瑞典丛林间的那一抹耀眼的红第13张图片


瑞典丛林间的那一抹耀眼的红第14张图片


建筑设计:Lookofsky Architecture
地点:瑞典
类别:住宅
主创建筑师:David Lookofsky
面积:25.0 ㎡
项目时间:2017年
摄影:Mattias Hamrén
制造商:Velfac, Vola, Gustavsberg

Architects: Lookofsky Architecture
Location: Sweden
Category: Houses
Lead Architect: David Lookofsky
Area: 25.0 ㎡
Project Year: 2017
Photographs: Mattias Hamrén
Manufacturers: Velfac, Vola, Gustavsberg

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (10651 articles)


酒店建筑 (456 articles)


瑞典 (135 articles)


斯德哥尔摩 (53 articles)


2017 (850 articles)


木材 (2691 articles)


混凝土 (2502 articles)