网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
仰望蓝天的住宅/ Abraham Cota Paredes Arquitectos第1张图片
© Onnis Luque

来自专筑编辑邱媚,vigo的报道。项目表达对内省建筑模式的追求,一个自身封闭的建筑,隐私是最好的礼物。

From the architect. The house expresses the search for an introspective architecture, an architecture that envelopes itself, where privacy is the best gift.

仰望蓝天的住宅/ Abraham Cota Paredes Arquitectos第2张图片
© Onnis Luque

该项目是幕墙的一种创新观念,灵感来自封闭社区居室实践,在此寻求私密性和内在空间的价值,带来一个内省的体系。基地在墨西哥的瓜达拉哈拉市,位于spring forest山麓的界墙之间。其分布反映了该地由西向东的地势走向。

The project is an evolution of the concept of the screen wall, an idea arising from the exercise of homes in gated communities, where the search for privacy and wealth of interior space, cause a mechanism of introspection. The site, between party walls, is located in the foothills of the spring forest in the city of Guadalajara Mexico. The distribution reflects the direction of the terrain: west-east.

仰望蓝天的住宅/ Abraham Cota Paredes Arquitectos第3张图片
© Onnis Luque

仰望蓝天的住宅/ Abraham Cota Paredes Arquitectos第4张图片
Ground Floor Plan/底层平面图

起居餐饮的空间在东面,通过大窗户获得更多的阳光和早晨的温暖,服务区则位于西部和北部。

The living-dining spaces are located to the east, to get more sunlight and morning warmth through large windows, and the services are located to the west and north.

仰望蓝天的住宅/ Abraham Cota Paredes Arquitectos第5张图片
© Onnis Luque

仰望蓝天的住宅/ Abraham Cota Paredes Arquitectos第6张图片
© Onnis Luque

仰望蓝天的住宅/ Abraham Cota Paredes Arquitectos第7张图片
© Onnis Luque

仰望蓝天的住宅/ Abraham Cota Paredes Arquitectos第8张图片
© Onnis Luque

为了保证隐私,水泥幕墙让我们不能俯瞰街道和车库,创造出一个室内花园作为该项目的中心。因而产生了一个被绿色植物包围的开放的盒子。楼梯隐于墙后,分隔开公共和私人领域。

To provide privacy, a concrete screen wall prevents us overlooking the street and garages, creating an indoor garden that becomes the heart of the house. Thus producing a kind of open pavilion surrounded by green. The staircase is hidden behind walls, dividing public and private areas.

仰望蓝天的住宅/ Abraham Cota Paredes Arquitectos第9张图片
Upper Floor Plan/上层平面图

幕墙作为项目的首要结构元素。得益于结构设计的简化,我们做了一个简洁的设计,没有垂直元素,清理了空间,同时项目的重心仅仅靠右端的混凝土墙体支撑。

The screen wall serves as the primary structural element of the house. Thanks to the design work of purification in the structural design, we could have a clean design, devoid of vertical elements, cleaning the space and at the same time with the effect that most of the weight of the house rests solely on the right end of the concrete wall.

仰望蓝天的住宅/ Abraham Cota Paredes Arquitectos第10张图片
© Onnis Luque

仰望蓝天的住宅/ Abraham Cota Paredes Arquitectos第11张图片
© Onnis Luque

楼上,外墙延伸至前面,悬在花园和车库上,包围整个项目。让住户不得不抬头仰望天空,探索其与一楼花园的关系。项目从当你跨过漂浮在车库上的幕墙门槛的那一刻吸引了你,你像是被四周包围,让你窥探它的体系结构。

Upstairs, the perimeter walls extend towards the front, cantilevering over the garden and the garage, locking the house in itself, forcing the user to look up at the sky and discover the relationship with the garden on the ground floor. The house catches you from when you cross the threshold of the screen wall floating on the garage, you are surrounded by an architecture that seems to envelop you and make you discover it.

仰望蓝天的住宅/ Abraham Cota Paredes Arquitectos第12张图片
© Onnis Luque

一般模式似乎是两个带必要的开口的重叠的方柱体,以窗借景。这两部分的纵向结合寻求黄金比例。一条细槽按黄金比例将水泥墙一分为二。

The formal result appears to be two overlapping parallelepipeds with the necessary openings to frame the views. The union of the two parts in elevation seeks the golden ratio. A thin groove divides the concrete wall into two, right where the square of the golden rectangle is delimited.

仰望蓝天的住宅/ Abraham Cota Paredes Arquitectos第13张图片
© Onnis Luque

仰望蓝天的住宅/ Abraham Cota Paredes Arquitectos第14张图片
© Onnis Luque

仰望蓝天的住宅/ Abraham Cota Paredes Arquitectos第15张图片
© Onnis Luque

仰望蓝天的住宅/ Abraham Cota Paredes Arquitectos第16张图片
© Onnis Luque

仰望蓝天的住宅/ Abraham Cota Paredes Arquitectos第17张图片
© Onnis Luque

仰望蓝天的住宅/ Abraham Cota Paredes Arquitectos第18张图片
© Onnis Luque

仰望蓝天的住宅/ Abraham Cota Paredes Arquitectos第19张图片
Section/剖面图

仰望蓝天的住宅/ Abraham Cota Paredes Arquitectos第20张图片
Detail/细节

事务所:Abraham Cota Paredes Arquitectos
地点:墨西哥 Calle los Robles, Zapopan, Jal.
面积:229.0 平米2
年份:2014年
摄影师:Onnis Luque
合作方:álvaro Beruben Galván, ESTUDIO HIDALGO
施工方:Abraham Cota Paredes Arquitectos
结构工程:ROMVIR ingeniería

Architects: Abraham Cota Paredes Arquitectos
Location: Calle los Robles, Zapopan, Jal., Mexico
Project Area: 229.0 m2
Project Year: 2014
Photographs: Onnis Luque
Collaborators: álvaro Beruben Galván, ESTUDIO HIDALGO
Construction: Abraham Cota Paredes Arquitectos
Structural Engineering: ROMVIR ingeniería

出处:本文译自www.archdaily.com/,转载请注明出处。


【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

  • licao
  • 2017.05.19 23:54
    超喜欢这种
    • 0
  • 哈迪德000
  • 2015.06.22 08:25
    让我想到了井底之蛙。。。
    • 0
    没有了...
    评论加载中,请稍后!

    建筑 (11929 articles)


    居住建筑 (3509 articles)


    住宅 (2917 articles)


    墨西哥 (276 articles)


    2014 (734 articles)


    Abraham Cota Paredes Arquitectos (3 articles)


    混凝土 (2676 articles)


    水泥 (148 articles)


    幕墙 (34 articles)