网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
社区艺术中心和青年俱乐部/ Mas Architecture第1张图片
Courtesy of Mas Architecture

以下文字来自事务所的描述。对于这座沿Vence河边布置的青年设施来说,最大的挑战就是要明显的放大l’Aiguille de Quaix 和 col de la Charmette群山的雄伟的尺度。因此,在这样的环境下,建筑没有别的选择,只能将其部分埋到地下。因而这栋建筑从地面“长出”以其屋顶为中心盘旋,覆盖着毛茸茸的植物whig。然后,该项目便显示出两个不同的面孔。从街道上看,它给人的印象是与起伏的地形融为一体,而从公园角度来看则拔地而起呈现出不同的层次。如果前者是故意要给人造成谨慎的感觉,后者则是以多彩的外表呈现出一个活跃的状态。它作为一个显示器,以其立面上的不同框架随着四季的节奏而变化的不同涂层展现着景观。

From the architect. The main challenge for the conception of this youth facility located along the river Vence, was obviously to magnify the imposing perspective on the surrounding mountains: l’Aiguille de Quaix and the col de la Charmette. So in order to reveal this scenery the building had no other option but to be discreet and the choice was made to bury it partially into the ground.
And thus this building arises from the ground and coils up around its roof, covered with a shaggy vegetal whig.
The project then displays two different faces. From the street, it gives the impression of merging into the undulations of the site, whereas from the park it reads like a detachment from the ground revealing its various stratifications. If the first façade is deliberately meant to be discreet, the second one is clad in its colorfully striped dress, animated with playful openings. It stands as a revealing machine, displaying the landscape with its varied framings on the façade; as many paintings changing to the rhythm of the four seasons.

社区艺术中心和青年俱乐部/ Mas Architecture第2张图片
Courtesy of Mas Architecture


社区艺术中心和青年俱乐部/ Mas Architecture第3张图片
Courtesy of Mas Architecture

空间

空间性在平街层,它给人一种建筑外部和内部之间平滑结合的印象,就像几乎可以滑动。尽管从外观上看,建筑从内部看似乎比其外轮廓让我们以为的大。

Spatiality
Built at street-level, it gives the impression of a smooth integration between the outside and the inside, as if one was almost sliding.
In spite of appearances this building seems bigger from the inside than its silhouette might let us think

社区艺术中心和青年俱乐部/ Mas Architecture第4张图片
floor plan/平面图

建筑由两翼组成,一翼用于办公,另一翼则用于休闲;多功能接待大厅自然地坐落在中间,由外部天井延展而入。站在大厦的正中央,庭院便会让你想起一个绿色剧场,一个集市,一个为年轻人进行沟通和社交的舞台:一个他们可以使用或停留的空旷空间。

It is composed of two wings, one devoted to work and the other one to leisure; the multipurpose reception hall is naturally integrated in the middle and extended by the exterior space: the patio. Standing at the very heart of the edifice, this courtyard recalls a green theatre, an agora, a stage for young people to communicate and socialize: an empty space they can use and accommodate at will.

社区艺术中心和青年俱乐部/ Mas Architecture第5张图片
Courtesy of Mas Architecture

社区艺术中心和青年俱乐部/ Mas Architecture第6张图片
Courtesy of Mas Architecture

社区艺术中心和青年俱乐部/ Mas Architecture第7张图片
Courtesy of Mas Architecture

社区艺术中心和青年俱乐部/ Mas Architecture第8张图片
section/剖面图

环保方法


在绿化屋顶种植1米多深的植被,雨水被收集起来用于供应浴室,空气作为一种平衡通风系统。一眼看过去,该建筑完全由混凝土(本地产品):原料和矿物建造成,然后,你再仔细感觉,它就会变成一个彩色的北欧松木(与木材染色)构成的外表。

Environmental approach
On the green roof, the vegetation is 1 meter deep and the rainwater is collected to supply the bathroom installation while the air is treated with a balanced ventilation system.
The building is entirely made of concrete (local product): raw and mineral at first sight, it then turns into a colored skin made of Nordic pine ( with wood stain).

社区艺术中心和青年俱乐部/ Mas Architecture第9张图片
Courtesy of Mas Architecture

社区艺术中心和青年俱乐部/ Mas Architecture第10张图片
Courtesy of Mas Architecture

社区艺术中心和青年俱乐部/ Mas Architecture第11张图片
Courtesy of Mas Architecture

社区艺术中心和青年俱乐部/ Mas Architecture第12张图片
Courtesy of Mas Architecture

社区艺术中心和青年俱乐部/ Mas Architecture第13张图片
Courtesy of Mas Architecture

社区艺术中心和青年俱乐部/ Mas Architecture第14张图片
Courtesy of Mas Architecture

社区艺术中心和青年俱乐部/ Mas Architecture第15张图片
Courtesy of Mas Architecture

社区艺术中心和青年俱乐部/ Mas Architecture第16张图片
Site Plan 场地平面图

社区艺术中心和青年俱乐部/ Mas Architecture第17张图片
Diagram 图解

社区艺术中心和青年俱乐部/ Mas Architecture第18张图片
Detail细节

建筑设计:Mas Architecture
地点:法国 圣埃格雷夫 德拉蒙塔7大道38120
面积:740.0平方米
年份:2014年
图片:Courtesy of Mas Architecture

Architects: Mas Architecture
Location: 7 Avenue de la Monta, 38120 Saint-Egrève, France
Area: 740.0 sqm
Year: 2014
Photographs: Courtesy of Mas Architecture

出处:本文译自www.archdaily.com/,转载请注明出处。
编辑:孙云鹏,卢荣姝


【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (10775 articles)


文化建筑 (1086 articles)


休闲娱乐建筑 (19 articles)


艺术中心 (90 articles)


俱乐部 (53 articles)


法国 (574 articles)


2014 (732 articles)


混凝土 (2537 articles)