网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
景观建筑:建筑与自然的共存第1张图片


阿根廷Cariló住宅
Cariló House / Luciano Kruk

由专筑网Mengxia,李韧编译

Cariló位于阿根廷布宜诺斯艾利斯省,是一座典型的阿根廷小镇。Cariló小镇距离布宜诺斯艾利斯市360公里,它保留了天然的松树林保护区、沙丘和广阔的海滩,这也使得Cariló小镇成为最重要的旅游中心以及理想的居住地。

这座建筑以其建成的小镇命名。它位于距大海一个街区内的角落。趋近于海滩的地势使得其周边环境并非绿树成荫,而是荒芜的一片景色。这样的环境也驱使建筑师开始构思场地的景观。另外,场地陡峭的斜坡从地形的后部下沉,如同沙丘朝向大海。

Cariló is an Argentine town in Pinamar, a district in Buenos Aires Province. It withholds a natural pine forest reserve, dunes and extensive beaches which led Cariló become one of the most important touristic centers and an ideal place to live, 360km away from the City of Buenos Aires.
The house is named after the town it is built in. It is placed on a corner lot one block away from the sea. Its proximity to the beach makes a less leafy and more arid scenery, which encouraged us to intervene the landscape. A steep slope descends from the back of the terrain, just like a dune does towards the sea.

景观建筑:建筑与自然的共存第2张图片


景观建筑:建筑与自然的共存第3张图片


景观建筑:建筑与自然的共存第4张图片


客户希望拥有一座度假屋,其中包括与社交区相连的主人套房、独立客房、户外休息室、烧烤区、游泳池和日光浴室。客户强调了景观视野对于他的重要性,同时也要防止来自海洋的寒冷东南风。

为了满足这些要求,建筑放置在场地的最高层,比水平高度高了3米。停车位的上方是客房和服务空间的大平台。这种空间布置导致两个独立的体量互为垂直关系。

The commission consisted on a vacation home including a master suite connected with a social area, an independent guest area, an outdoor lounge, a barbeque area, a swimming pool, and a solarium. The clients emphasized the importance of landscape views and the protection from the cold South-East winds from the sea.
In order to fulfill these requirements, the house was placed on the highest level of the lot, three meters above the street level. The principal areas were disposed on a platform supported by the guest and service area, flying over a parking space. This disposition results in two separate volumes connected by a vertical circulation.

景观建筑:建筑与自然的共存第5张图片


景观建筑:建筑与自然的共存第6张图片


其中主要平台不仅带有两侧开敞的景观视野,从地板到天花板也用釉面板装饰。其中一侧可以俯瞰大海,另一侧则是客户自己设计的私人花园。虽然一楼也有很好的景观视野,但出于隐私保护和温度控制考虑,一楼的窗户有一定限制。

社交活动区域由木制露台往外延伸。在其半屋顶的部分,设置有烧烤区、室外休息室和用餐区。而在这层露天的空间里,有着泳池和沿着泳池边缘的日光浴室。使用者可以从露台上往外眺望花园的景色,傍晚时也可以感受到被周围的树木所环绕的日落美景。

The main platform -with side to side views and glaze paneled from floor to ceiling- overlooks the sea on one end, and on the other to its private garden -designed by the client, as she is a landscaper herself-. While the ground floor has views of the garden too, its windows are more constrained to ensure its proper temperature control and privacy.
The social area expands towards a wooden deck. On its semi-roofed section it is located the barbeque, an outdoor lounge and a dining area. In its uncovered space, the solarium lies at the edge of the swimming pool. From the deck, overlooking the garden and sheltered from the wind, the sunset can be contemplated framed by the surrounding trees.

景观建筑:建筑与自然的共存第7张图片


使用者在建筑主体量上设计的大露台,可以欣赏到附近房屋的景观。建筑的楼梯由两面混凝土墙构成,通向一个私密空间,在这里,有一张混凝土长凳,坐在长凳上,使用者可以面向海景,享受自己的私人空间。

围合烧烤区域的结构墙使得露台灰空间部分和休息区免受来自建筑西面太阳光线的影响。同样地,悬挂在一楼楼板上的混凝土屏风为主卧室遮挡了阳光,使用者并能够透过露台欣赏风景。

The landscape can be appreciated looking over the neighboring houses from the terrace, designed on top of the main volume. The stairs, contained by two concrete walls, lead to an intimate space containing one concrete bench: your own private lookout from where to observe the sea.
The structural wall that helps organize the barbeque area protects the semi-covered deck section and the sitting area from the horizontal sun rays coming from the West. Likewise, concrete screens hanging from the first floor slab, shields the master bedroom from the sun and filter the views from the deck.

景观建筑:建筑与自然的共存第8张图片


景观建筑:建筑与自然的共存第9张图片


景观建筑:建筑与自然的共存第10张图片


服务空间放置在支撑起建筑主体量的平面上。对于这个设计,其中一个主要挑战是找到支撑起建筑另一端的结构的方法,项目最后的解决方案是将悬挂的建筑体量的整个负荷集中在一个点上,形成类似三角柱的形状。并且由于其朝向地面缩减的圆锥形截面形式,使其不需要占用太多的地面空间,这区别于其它大多数传统的解决方案。此外,在混凝土面板的核心内部隐藏有横梁,该横梁沿其长度方向延伸。

这样的结构就如同工字梁,其下边一侧向上伸展至楼板的边缘,这样能够起到遮挡视线的作用。

The guest and service volume rests completely over the terrain while it supports one of the ends of the main volume. One of the main challenges was to find a solution to the structural support of the other end. It was decided to concentrate the whole load of the hanging volume on one point: a triangular column. As its conic section would decrease in size towards the ground, it would liberate the floor plan –unlike most traditional solutions-. In addition, the slab hides a beam inside its core which runs all along its length.
This structure works as an I-beam in which the lower wings rise until they reach the borders of the slab avoiding frontal beams in sight.

景观建筑:建筑与自然的共存第11张图片


景观建筑:建筑与自然的共存第12张图片


景观建筑:建筑与自然的共存第13张图片


主卧的浴室是整个主要区域唯一的封闭空间,它将睡眠和生活空间连接起来,同时通过将其载荷传递到下面的三角柱来,起到结构性作用。由于它与玻璃面板的距离,从穹顶形的天窗孔透过的阳光穿过这个狭小的区域,这就像是一个瞭望台。

所有的结构框架都由深青铜阳极氧化铝制成,这让它们不用为使用者所看到,也是为了加深空间与周围混凝土颜色的对比。

The master bathroom, the only closed space over the principal platform, articulates the sleeping and living spaces and at the same time takes a structural role by transmitting its loads to the triangular column below. For its distance from the glazed panels, it takes in sunlight from a dome light that works as the bench on the terrace’s lookout.
All framings were materialized on dark bronze anodized aluminum in an attempt to render them invisible and deepen the contrast between the emptiness and the color of the concrete that surrounds it.

景观建筑:建筑与自然的共存第14张图片


景观建筑:建筑与自然的共存第15张图片


在两个纵向边界上,没有可见的下横梁和上部梁,框架可以自由地从一端延伸到另一端。照明体系也在两个立面上线性延伸,强调了体量的水平比例。

对于使用者来说,可以尽情享受这个美丽之地是最重要的一件事情。并且建筑物的恢弘与景观也是交相辉映。此外, “景观建筑”一词阐述了此类项目中想要表达的共同目标,那便是建筑与周围自然的共存。

On both longitudinal borders, without visible lower beams and to the setback of the upper inverted beams, the framings are given free ride to run from one end to the other. A lighting rail runs linearly on both facades, reinforcing the volumes’ horizontal proportion.
It was essential that those who inhabit Carilo House can enjoy this balsamic place with all their senses. It is hard to separate the stoutness of the built object and the landscape′s sensitivity. The term landscape recalls our objective in this and every other project: the coexistence between the house and its surrounding nature.

景观建筑:建筑与自然的共存第16张图片


景观建筑:建筑与自然的共存第17张图片


景观建筑:建筑与自然的共存第18张图片


景观建筑:建筑与自然的共存第19张图片


景观建筑:建筑与自然的共存第20张图片


景观建筑:建筑与自然的共存第21张图片


景观建筑:建筑与自然的共存第22张图片


景观建筑:建筑与自然的共存第23张图片


景观建筑:建筑与自然的共存第24张图片


景观建筑:建筑与自然的共存第25张图片


景观建筑:建筑与自然的共存第26张图片


景观建筑:建筑与自然的共存第27张图片


景观建筑:建筑与自然的共存第28张图片


景观建筑:建筑与自然的共存第29张图片


景观建筑:建筑与自然的共存第30张图片


建筑设计:Luciano Kruk
地点:阿根廷
类型:住宅
项目管理:Luciano Kruk
面积:230.0平方米
项目年份:2018年
摄影:Daniela Mac Adden
制造商:Nivel, Barugel azulay, Fábrica de Luz, Sanitarios Ferrum, FV, Blainstein
项目合作:Belén Ferrand
施工合作:Fernando Casaux Alsina
合作方:Leandro Rossi, Dan Saragusti, Denise Andreoli
文字编辑:Mariana Piqué

Architects: Luciano Kruk
Location: Cariló, Argentina
Category: Houses
Project Management: Luciano Kruk
Area: 230.0 m2
Project Year: 2018
Photographs: Daniela Mac Adden
Manufacturers: Nivel, Barugel azulay, Fábrica de Luz, Sanitarios Ferrum, FV, Blainstein
Project Coordinator: Belén Ferrand
Construction Coordinator: Fernando Casaux Alsina
Collaborators: Leandro Rossi, Dan Saragusti, Denise Andreoli
Text editing: Mariana Piqué

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (10653 articles)


居住建筑 (3251 articles)


住宅 (2674 articles)


阿根廷 (88 articles)


布宜诺斯艾利斯 (35 articles)


2018 (883 articles)


Luciano Kruk Arquitectos (6 articles)


阳极氧化铝 (10 articles)


混凝土 (2502 articles)


木材 (2692 articles)