网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
“田野”上的极简节能住宅第1张图片


美国Split Box 住宅
Split Box House / DiG Architects

由专筑网王雪纯,李韧编译

来自建筑事务所的描述:Split Box住宅位于美国佐治亚州亚特兰大市埃默里大学和CDC附近,是为一对工作忙碌的夫妻和他们的三个孩子所设计。客户想要一座安静低调的房子,远离过度喧嚣、过度刺激他们日常生活的数字世界,他们希望住宅能够呼应周围的普通民房,但是又比它们更突出一些。

Text description provided by the architects. The Split Box House, for a busy working couple and their three children, is located near Emory University and the CDC in Atlanta, Georgia. The client’s wanted a house that is a quiet, restrained, escape from the excessively noisy digital world that overly stimulates their daily lives and is a reaction to the surrounding banal spec homes each a louder spectacle than the next.

“田野”上的极简节能住宅第2张图片


住宅简单而干净,起初是一个22英尺(约55.9厘米)宽的方盒子。根据木桁架的合理跨度而确定宽度。这便决定了住宅不需要内部支撑壁,因此只需要简单的开放式平面。箱子的主要外部包层是维护成本很低的灰色水泥板,建筑布局十分高效,这些面板通过开放式通风防雨系统连接,有助于控制水分渗入,并降低能耗。

Simple and clean in its form the house started as a twenty-two foot wide extruded box. That width was chosen based on the distance a reasonable size wood truss can span. This ensured that no interior support walls were required allowing for an uncomplicated open floor plan. Arranged in an efficient pattern to eliminate waste, the primary exterior cladding of the box is a low maintenance grey cement panel. The panels, attached as an open joint ventilated rainscreen system, help manage moisture intrusion and reduce energy consumption.

“田野”上的极简节能住宅第3张图片


“田野”上的极简节能住宅第4张图片


“田野”上的极简节能住宅第5张图片


“田野”上的极简节能住宅第6张图片


“盒子”根据家庭的空间功能切割到所需的长度,然后分成公共区域和私人区域,以此而明确各个功能区。私人部分围绕楼梯厅旋转90度,这个楼梯厅设置有天窗,以打造欣赏房子后宁静树林的最佳视角。外立面采用温暖的木材,与房屋更柔和的内部装饰搭配,并包裹着切割面。暴露的屋顶覆盖着植被,减少了雨水径流,减少能源消耗,并改善空气质量。私人区域由楼上的主卧和主楼层的客卧组成,跨越一条带顶棚的通道,形成室外空间,这里可通往树林走廊,亦可通往入口。

Cut to the desired length based on the space requirements of the family, the box is subsequently split into public and private volumes allowing for a clear delineation between functions. The private portion is rotated ninety degrees around the sky-lit stair hall to maximize views to the serene woods behind the house. A complimentary warm ipe wood, alluding to the softer interiors of the house, clads the cuts. The exposed roofs are covered with vegetation to reduce stormwater runoff, mitigate energy consumption and improve air quality. Comprised of the bedrooms upstairs and the guesthouse on the main level, the private functions bridge across a covered breezeway creating an outdoor room with a view corridor to the woods and access to the main and guest house entrances.

“田野”上的极简节能住宅第7张图片


“田野”上的极简节能住宅第8张图片


公共区域有着一系列不同高度的空间,最终形成双层高度的露天平台。天窗整日提供直接照明,并且可在温暖的季节中具有被动冷却的作用。房屋的六个天窗和低辐射隔热玻璃窗让阳光进入室内,减少房屋的能源消耗。室内的一侧设置有储物柜、娱乐中心、壁、吧台、冰箱和冰柜,使公共功能保持开放、干净、整洁。

The public functions move through a series of low and tall spaces culminating in a double height sky-lit space. The skylights provide shifting light patterns throughout the day and are operable to create passive cooling during the warm months. The houses six skylights and the low-e insulated glazed windows use sunlight instead of artificial light for illumination to decrease the house’s energy consumption. Lined with cabinets on one side that serve as storage, housing for the entertainment center, fireplace, dining room buffet, refrigerator, and freezer allows the public functions to stay open, clean, and uncluttered.

“田野”上的极简节能住宅第9张图片


“田野”上的极简节能住宅第10张图片


“田野”上的极简节能住宅第11张图片


宁静的内部环境营造出轻松休闲的氛围。一系列精心设计的步道坐落在陡峭的空间之中,建筑由前到后的场地高差为42英尺(约12.8米),从街道沿着山坡向下延伸,形成梯形入口花园,这是房子的外部基础。适应气候的植物修饰着建筑的简单几何形状,自然又舒缓,并统一了场地斜坡,减轻了场地的高度差异。修剪整齐的下部草坪毗邻树林,创造出位于树林之外的不断变化的自然美景。

The quiet interiors create a relaxing calm environment that is about the space itself and the views to the outside. A series of site walls, carefully nestled into the steep lot which slopes forty-two feet down from the front to the back of the property, cascade down the hill from the street to create a terraced entrance garden that becomes the exposed foundation of the house. Long grasses, appropriate for the climate, reinforce the simple geometric forms of the house with their naturally soothing sway and unify the engineered slopes that mitigate the grade differences of the site. The manicured lower lawn adjacent to the grove of trees give way to the ever changing natural beauty of the woods beyond.

“田野”上的极简节能住宅第12张图片


“田野”上的极简节能住宅第13张图片


“田野”上的极简节能住宅第14张图片


“田野”上的极简节能住宅第15张图片


“田野”上的极简节能住宅第16张图片


“田野”上的极简节能住宅第17张图片


“田野”上的极简节能住宅第18张图片


建筑设计:DiG Architects
地点:美国,佐治亚州,亚特兰大
项目类别:住宅
首席建筑师:David I. Goldschmidt, AIA, LEED AP BD+C
面积:2646.0 平方英尺(约245平方米)
项目日期:2018年
摄影:Alexander Herring
合作商:Caesarstone, Duravit, Kohler, LiveRoof, Lutron, Miele, VELUX, Western Window Systems, Porcelanosa Group, Thermador
总承包商:Post + Beam Builders
景观设计:Core Landscape
结构工程:PEC Structural Engineering
土木工程:Cresent View Engineering, LLC

Architects: DiG Architects
Location: Atlanta, Georgia, United States
Category: Residential
Lead Architects: David I. Goldschmidt, AIA, LEED AP BD+C
Area: 2646.0 ft2
Project Year: 2018
Photographs: Alexander Herring
Manufacturers: Caesarstone, Duravit, Kohler, LiveRoof, Lutron, Miele, VELUX, Western Window Systems, Porcelanosa Group, Thermador
General contractor: Post + Beam Builders
Landscape: Core Landscape
Structural engineering: PEC Structural Engineering
Civil: Cresent View Engineering, LLC

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (10794 articles)


居住建筑 (3288 articles)


住宅 (2717 articles)


美国 (1335 articles)


亚特兰大 (13 articles)


2018 (910 articles)


水泥板 (23 articles)


木材 (2731 articles)