网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
Hawthorn住宅/ Alexandra Buchanan Architecture第1张图片

由专筑网韩平,刘庆新编译

来自事务所的描述:该项目位于墨尔本市霍桑区的郊外,这是一座建造于19世纪90年代独立住宅,一直保留至今,采用维多利亚式檐板装饰主立面。本次设计的亮点是尊重现有建筑进行隐藏式扩展。

在保持现有房屋的尺度和外观不变的前提下,建筑师在房屋后部增加了两层,为当代家庭生活打造了一个明亮、充实的开放式空间。

From the architect. This little gem of a project in the inner Melbourne suburb of Hawthorn adds a beautiful veiled extension to an existing 1890’s single fronted Victorian weatherboard cottage.
Maintaining the scale and materiality of the existing house, the two-storey extension to the rear creates a light filled, open plan space for contemporary family living.

Hawthorn住宅/ Alexandra Buchanan Architecture第2张图片
© Itsuka Studio

本次设计在为家庭提供了足够的额外空间的同时也保留了原始建筑的痕迹。设计师还细心地对建筑与周围环境及邻里建筑间的景观和日光进行了设计。

The design provides considerable additional space for the family while maintaining the original building footprint and carefully articulating views and daylight to and from surrounding neighbours.

Hawthorn住宅/ Alexandra Buchanan Architecture第3张图片
© Itsuka Studio

Hawthorn住宅/ Alexandra Buchanan Architecture第4张图片
© Itsuka Studio

Hawthorn住宅/ Alexandra Buchanan Architecture第5张图片
Ground Floor Plan/底层平面图

Hawthorn住宅/ Alexandra Buchanan Architecture第6张图片
Second Floor Plan/二层平面图

主卧室设计了隐藏式私人阳台,从这里业主可以向西远眺城市景观。鉴于建筑与相邻的建筑间距过近,建筑师精心设计了一系列天窗和双高空间,将自然光引入室内,同时也形成富有动感的开放空间。

A private concealed balcony from the master suite provides city views to the west. Given the close proximity of adjacent neighbours a series of carefully considered skylights and double height spaces flood the house with natural daylight and increase the sense of dynamic open space.

Hawthorn住宅/ Alexandra Buchanan Architecture第7张图片
© Itsuka Studio

该房屋针对年轻家庭设计了一个高效简单的平面布局,为家庭生活提供了灵活性、可扩展性和实用性。建筑中心多功能娱乐空间四周设计了可完全伸缩的折叠门,因此内部空间可以扩展到观景的连接空间,同时也形成通风道,增加整个房屋的通风。

The house has a highly efficient simple plan that offers flexibility, growth and practicality for its young family. Centered around a multipurpose entertaining space with fully retractable doors transforming the connectivity to the garden, the modest internal floor areas make way for more expansive connected spaces that articulate views, and channel breezes through the house.

Hawthorn住宅/ Alexandra Buchanan Architecture第8张图片
© Itsuka Studio

严格的室内分区和高度严密的服务空间组织使得增加的空间及花园增加到预计的两倍之多。

Limited internal partitioning, and the highly considered articulation of service areas allow for increased space and integration with the garden that might only be expected of a building twice the size.

Hawthorn住宅/ Alexandra Buchanan Architecture第9张图片
© Itsuka Studio

Hawthorn住宅/ Alexandra Buchanan Architecture第10张图片
© Itsuka Studio

Hawthorn住宅/ Alexandra Buchanan Architecture第11张图片
© Itsuka Studio

Hawthorn住宅/ Alexandra Buchanan Architecture第12张图片
Elevation 1/立面图 1

Hawthorn住宅/ Alexandra Buchanan Architecture第13张图片
Elevation 2/立面图 2

Hawthorn住宅/ Alexandra Buchanan Architecture第14张图片
Section/剖面图

建筑设计:Alexandra Buchanan 建筑事物所
地址:澳大利亚,维多利亚州,霍桑
项目年份:2015年
摄影:Itsuka 工作室
工程设计:Adams咨询公司
施工团队:Seventy7projects

Architects: Alexandra Buchanan Architecture
Location: Hawthorn VIC, Australia
Project Year: 2015
Photographs: Itsuka Studio
Engineering: Adams Consulting
Construction Team : Seventy7projects

出处:本文译自www.archdaily.com/,转载请注明出处。


【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

微博评论箱-微博
还可以输入140
表情
12条评论
顾白猫Jas
//@每筑建文:回复@MisanthropicMe: //@MisanthropicMe:欲拒还迎,欲语还休 //@每筑建文:主立面被树挡住了,然而这样的建筑却更加迷人
每筑建文
今天开始好好学习
欲拒还迎,欲语还休
每筑建文
主立面被树挡住了,然而这样的建筑却更加迷人
白毛-陈国栋
//@建筑史教师万谦:转发微博
没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (7148 articles)


居住建筑 (2276 articles)


住宅 (1754 articles)


澳大利亚 (323 articles)


维多利亚州 (7 articles)


2015 (743 articles)