网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
林德伯格别墅/ Schjelderup Trondahl arkitekter第1张图片

由专筑网邱媚,Vigo,卢荣姝编译

来自事务所的描述。这座单身家庭住所在奥斯陆城市边缘茂密的森林内。地点在俯瞰城市的最高端,拥有无敌景观,能看到水平视线上远处的峡湾和山丘。

From the architect. The single family house is built on the very edge of the Oslo city limits with miles of dense forest behind it. It also means that the site is situated at the highest point over the city with a formidable view over the urban landscape, the fjords and hills in the distant horizon.

林德伯格别墅/ Schjelderup Trondahl arkitekter第2张图片
© Jonas Adolfsen

林德伯格别墅/ Schjelderup Trondahl arkitekter第3张图片
© Jonas Adolfsen

林德伯格别墅/ Schjelderup Trondahl arkitekter第4张图片
© Jonas Adolfsen

地址在之前已有过高度发展。经过全面分析保证项目绝佳的景观,即使这片区域经过高度密集型的发展。这意味着只有在规定允许内,尽可能把生活区域置高,保证每个房间拥有密闭式的景观和光线,获得独到的品质。厨房和饭厅比主厅低一点,一部分原因是楼层结构分异,也有在每个区域安装尽可能大的玻璃窗位置和找到最佳取景的需要。同时,也是为了‘隐藏’项目内部的开发。饭厅和餐椅的高度一致。

The area of the site is just completed with high density developments in front. Thorough analysis was done to assure that the house preserved the great views, even in a fully developed situation. That meant placing all living areas as high as the regulations permitted and also finding all close views and narrow, distant views and lights, defining specific qualities in each room. The kitchen and dining room are placed a bit down from the main living area, partly because of architectonical differentiating of the floor, but also to fine tune the view in the most probable sitting positions in each area to frame the view with as large windows as possible, and at the same time to “hide” the massive developments just in front of the house from the great view. The dining area is similarly leveled for diningchair sitting height.

林德伯格别墅/ Schjelderup Trondahl arkitekter第5张图片
© Jonas Adolfsen

林德伯格别墅/ Schjelderup Trondahl arkitekter第6张图片
© Jonas Adolfsen

前面的区域都裹上了橡木,与坚硬的地板或者胶合板不同,采用了统一的镀法——白色色素石蜡。这个方法的重要性是让空间在视觉上显得宽阔。壁炉、厨房和所有重要的陈设都由熟练的手工艺者用油漆过的橡木、油漆铝材和纤维板加工而成。

All surfaces in prioritized areas are clad with oak, either as solid floor boards or plywood boards, all with same surface treatment – white pigmented waxoil. The materiality gives the clean space dimension. Fireplace, kitchen and all main furnishing are site made by skilled craftsmen in oiled oak and white laquered aluminium and painted fiberboards.

林德伯格别墅/ Schjelderup Trondahl arkitekter第7张图片
© Jonas Adolfsen

一楼布置紧凑,卧室和洗手间排在了东北角和西南角,大厅对角尽头的家庭娱乐室之间的流动空间,和面向维塔库伦山丘和树林的一个方窗。所有卧室和二级布置都在彩色Valchromat MDF的区域中。

The entrance floor is compact, with bedrooms and bathrooms stacked in the north-eastern and south-western corners and with a fluid space from the hallway diagonally through to a family room in the end and a square window towards the local trees and hills of Vettakollen. All bedroom- and secondary furnishings are site made from colored Valchromat MDF.

林德伯格别墅/ Schjelderup Trondahl arkitekter第8张图片
© Jonas Adolfsen

林德伯格别墅/ Schjelderup Trondahl arkitekter第9张图片
South Elevation/南正面图

底层平面设计由一个技术室,一个提供休憩功能的小集体宿舍和一个起居室,一边的入口能直通种满樱花的花园上的混凝土露台。

Ground floor plan consists of technical rooms, a small dorm room with possibility for integration with the rest, and a livingroom with direct exit to a fluid, concrete terrace in the garden surrounded by japans cherry trees especially to be enjoyed in the spring-flowering.

林德伯格别墅/ Schjelderup Trondahl arkitekter第10张图片
© Jonas Adolfsen

因为面积的限制,形体、颜色和高度都有严格的限制,项目注重自身的表达而非受周围的影响,有细腻的布置、外形和细节。固定窗框藏在外墙后,通过光纤和反射使窗口抽象化。所有其它的窗户通过鲜绿色点亮。立面可能单调乏味,但在时空的荒流中平衡了项目的个性和内部设计。所有的外墙都裹上了复古的油李子木板。斜侧的门在三角墙上,东西向打通了起居室。还有南部的大窗让人在夏天产生置身窗外的感觉。

Because of the relatively small site, very strict regulations both in form, color and height, the house is rigorous in form, expression and detailing to amplify the real qualities in the house and site, not imitate the surroundings. All fixed windowframes are hid behind the cladding, abstracting the opening depending on light and reflections. All other windows are accentuated with vibrant green coloring. The facades are perhaps monotonous, but at the same time well balanced to reflect it’s character end inner life. All outer surfaces are clad with old, slowgrown and handpicked, burned and oiled spruce boards. The sliding doors in the gabled facades, opens the livingroom floor from east to west. Together with the big southern windows it gives a feeling of sitting outside during summer.

林德伯格别墅/ Schjelderup Trondahl arkitekter第11张图片
© Jonas Adolfsen

林德伯格别墅/ Schjelderup Trondahl arkitekter第12张图片
© Jonas Adolfsen

林德伯格别墅/ Schjelderup Trondahl arkitekter第13张图片
© Jonas Adolfsen

林德伯格别墅/ Schjelderup Trondahl arkitekter第14张图片
© Jonas Adolfsen

林德伯格别墅/ Schjelderup Trondahl arkitekter第15张图片
© Jonas Adolfsen

林德伯格别墅/ Schjelderup Trondahl arkitekter第16张图片
East Elevation/东正面图

林德伯格别墅/ Schjelderup Trondahl arkitekter第17张图片
North Elevation/北正面图

林德伯格别墅/ Schjelderup Trondahl arkitekter第18张图片
West Elevation/西正面图

建筑设计: Schjelderup Trondahl arkitekter
地点:挪威 奥斯陆 Holmenkollen
面积: 270.0 平米
年份: 2014
摄影师: Jonas Adolfsen
建造: Komplett Bygg Østlandet AS
管道: Hagen VVS AS
电力: Kindberg Elektro AS
钢铁和板材: Hågensen Blikk AS & Larsen Montasje AS
室内设计: Holmestrand Møbelsnekkeri AS
Shou Sugi Ban 覆层: Rennebu Sag og Trekultur AS

Architects: Schjelderup Trondahl arkitekter
Location: Holmenkollen, Oslo, Norway
Area: 270.0 sqm
Year: 2014
Photographs: Jonas Adolfsen
Constructor: Komplett Bygg Østlandet AS
Plumbing: Hagen VVS AS
Electrical: Kindberg Elektro AS
Steel And Sheetmetalwork: Hågensen Blikk AS & Larsen Montasje AS
Interior: Holmestrand Møbelsnekkeri AS
Shou Sugi Ban Cladding: Rennebu Sag og Trekultur AS

出处:本文译自www.archdaily.com/,转载请注明出处。


【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (6928 articles)


居住建筑 (2202 articles)


别墅 (413 articles)


挪威 (104 articles)


2014 (694 articles)


木材 (1728 articles)