网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
泰诺村/安东尼奥•奇特里奥•帕特里夏•维斯和他的合作伙伴第1张图片

建筑师:安东尼奥•奇特里奥•帕特里夏•维斯和他的合作伙伴
位置:意大利,切塞纳
团队:Augusto Barichello, 法布里奇奥费朗蒂,Elenora Grassi, 芭芭拉•索洛, Andrea Ravogli, 斯特凡•卡斯特纳
工程总承包:迈尔泰克尼蒙特S.p.A.
客户:泰诺
面积:54000平方米
年份:2012
摄影:Marc Eggimann, © Vitra, Leo Torri, Courtesy of Technogym

泰诺村/安东尼奥•奇特里奥•帕特里夏•维斯和他的合作伙伴第2张图片


泰诺村/安东尼奥•奇特里奥•帕特里夏•维斯和他的合作伙伴第3张图片

选择这个区域建造泰诺村的主要优势是它的位置离塞切纳的出口A14高速公路很近。

泰诺村/安东尼奥•奇特里奥•帕特里夏•维斯和他的合作伙伴第4张图片


泰诺村/安东尼奥•奇特里奥•帕特里夏•维斯和他的合作伙伴第5张图片

由于建筑的外墙看起来是在高速公路上,这些设施将会享有很高的知名度,并且会成为汽车司机的一个参照点;此外,车辆的流动对这里起到促进作用。

泰诺村/安东尼奥•奇特里奥•帕特里夏•维斯和他的合作伙伴第6张图片


泰诺村/安东尼奥•奇特里奥•帕特里夏•维斯和他的合作伙伴第7张图片

“泰诺村”将其他的写字楼,健康中心和R&D组实验室聚集在一起,可以看到外面的公园。新的办公大楼(B座)是沿着工业大厦(D座)线性发展的,这分布在四个楼层的200米提供了一个总面积为10700平方米的区域,为了补充包括在最大的泰诺项目中的功能性部分,它将会被建造在挨着生产地点的地方。

泰诺村/安东尼奥•奇特里奥•帕特里夏•维斯和他的合作伙伴第8张图片


泰诺村/安东尼奥•奇特里奥•帕特里夏•维斯和他的合作伙伴第9张图片

垂直的分布由三个存在的楼梯,加上一个由两个独立电梯组成的轴和一个全景楼梯承担着。主要的入口是穿过公园,在聚集了总统房和礼堂这样最有代表性的区域附近。大的弧形屋顶是由薄片型木材制成的,从由木材和玻璃制成的连续型外墙可以看到公园的景色,这给丰富的建筑的设计,一般来说,它有一个非常简单又经济的结构,它是由钢筋混凝土这样预制元素混合而成的。

泰诺村/安东尼奥•奇特里奥•帕特里夏•维斯和他的合作伙伴第10张图片


泰诺村/安东尼奥•奇特里奥•帕特里夏•维斯和他的合作伙伴第11张图片

在建筑物内部,办公室被设计在两个不同的方向:南侧,朝向公园,由存在的弧形屋顶对着太阳来遮阳,然而北侧,更具有可操作性,它可以从工厂的波浪形屋顶上方看到景色。

泰诺村/安东尼奥•奇特里奥•帕特里夏•维斯和他的合作伙伴第12张图片

办公楼的中心区是服务区,会议的公共区域和工作区的开放空间,然而沿着外墙,是个人的封闭的办公室。为配合“健康”的概念,这个项目强调建筑内部和能看到公园的外部(通透的室内分区)以及高性能天然材料(木材和玻璃)的使用之间的关系。

泰诺村/安东尼奥•奇特里奥•帕特里夏•维斯和他的合作伙伴第13张图片

这个地点建造了“健康中心”(A座),它是一个椭圆形的建筑,表面积有2700平方米,它连接着位于主入口附近的办公室,一间健身房和水疗中心位于一个两层楼高的区域中,它用薄片状的木材设计成透明的墙壁,这样可以看到外面的公园。

泰诺村/安东尼奥•奇特里奥•帕特里夏•维斯和他的合作伙伴第14张图片

平面图 Plan

泰诺村/安东尼奥•奇特里奥•帕特里夏•维斯和他的合作伙伴第15张图片

平面图 Plan

泰诺村/安东尼奥•奇特里奥•帕特里夏•维斯和他的合作伙伴第16张图片

立视图 Elevation


特别鸣谢翻译一组4号 李鹤 提供的翻译,译稿版权归译者所有,转载请注明出处。



Architects: Antonio Citterio Patricia Viel and Partners
Location: Cesena, Italy
Team: Augusto Barichello, Fabrizio Ferranti, Elenora Grassi, Barbara Soro, Andrea Ravogli, Stefan Kastner
General Contractor: Maire Tecnimont S.p.A.
Client: Technogym
Area: 54,000 sqm
Year: 2012
Photographs: Marc Eggimann, © Vitra, Leo Torri, Courtesy of Technogym

The main strength of the area chosen for the creation of the Technogym Village is its position not far from the A14 motorway, Cesena exit. Since the building façade looks onto the motorway, these facilities will enjoy great visibility and will become a reference point for car drivers; furthermore, the mobility of the company’s vehicles will thus be facilitated. The “Technogym Village” that gathers other office buildings, the Wellness Centre and the laboratories of the R&D group, looks onto the park. The new office building (block B), that linearly develops along the industrial building (block D) for 200 metres distributed on four floors providing a total surface of about 10,700 square metres, will be erected next to the production site, in order to complement the functional units that have been included in the largest Technogym project.

The vertical distribution is guaranteed by the presence of three staircases, plus a shaft of two separated lifts and a panoramic staircase. The main entrance is through the park, near the most representative area which gathers the rooms of the presidency and the auditorium. A big curved roof in lamellar wood and the continuous façade in wood and glass looking onto the park enrich this building which, generally speaking, has a very simple and economic structure with a mixture of pre-fabricated elements in steel and reinforced concrete.

Inside the building, the offices are organised on two different sides: the south side, towards the park, is shaded against the sun by the presence of the curved roof, whereas the north side, more operational, looks over the undulated roofing of the factory.
The central area of the office building hosts the services, common spaces for meetings and open space work areas while along the façades there are the individual, closed offices. In line with the concept of “wellness”, this project underlines the relationship between the inside of the building and the outside looking onto the park (transparent indoor partitions) and the use of high performance natural materials (wood and glass).
The site is complemented by the “Wellness Centre” (block A), a building with an elliptical plan on a 2,700 square metre surface area, which is connected to the offices situated near the main entrance. A gym and a SPA cover a two-level area which has been entirely designed in lamellar wood with transparent walls to look onto the park.
【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

  • wrlczq
  • 2013.01.30 07:49
    • 0
  • monkey豪豪
  • 2013.01.29 14:53
    挺好的,不错{:4_89:}
    • 0
  • remon
  • 2013.01.29 10:48
    幸苦啦....
    • 0
    没有了...
    评论加载中,请稍后!

    建筑 (10781 articles)


    办公建筑 (596 articles)


    办公楼 (276 articles)


    意大利 (502 articles)


    切塞纳 (2 articles)


    2012 (380 articles)


    木材 (2729 articles)


    玻璃 (1811 articles)


    钢筋混凝土 (191 articles)