网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
Space建筑工作室设计的Te Horo湿地住宅第1张图片

摄影师:KSMT – Kelvin Teixeira
建筑方:Space建筑工作室

Space建筑工作室设计的Te Horo湿地住宅第2张图片

Space建筑工作室设计了这座位于新西兰 Te Horo的新住宅。

Space建筑工作室设计的Te Horo湿地住宅第3张图片

建筑师描述
SPACE起初致力于调查本地Lockwood住宅大量的改建及翻修情况。

Space建筑工作室设计的Te Horo湿地住宅第4张图片

经过严格的设计和成本分析后,我们的客户认为,按照提出的计划对已存在的建筑结构进行改建,太过妥协于其建筑方案。

Space建筑工作室设计的Te Horo湿地住宅第5张图片

因此决定重新开始。现存的住宅被出售、搬迁再利用。

Space建筑工作室设计的Te Horo湿地住宅第6张图片

建筑场所受到陡峭陈旧的堤坝、现存的车库/室外居住场所、以及主要的景观元素如广泛存在的装饰以及成熟的植物等地形限制。

Space建筑工作室设计的Te Horo湿地住宅第7张图片

我们的客户同时希望保留场地中部遗传下来的巨朱蕉。

Space建筑工作室设计的Te Horo湿地住宅第8张图片

设计方案要求新住宅应与现存的景观融为一体,同时又节能。新住宅应当与已建成的室外生活区相连;方案同时包括对现存的室外居住场所/车库建筑的改建及翻修。

Space建筑工作室设计的Te Horo湿地住宅第9张图片

房主想要一个现代的、优雅的家,一个精心制作的设计方案,并让人感觉它与已建成的建筑融为一体、而不是一个“新”建筑。

Space建筑工作室设计的Te Horo湿地住宅第10张图片

而涉及到他们对不同空间的具体意见以及怎么住等问题时,他们有很多硬性规定。

Space建筑工作室设计的Te Horo湿地住宅第11张图片

住宅的设计目的是使其完全符合现存的场地限制,并与更广泛景观的自然双重性相容。

Space建筑工作室设计的Te Horo湿地住宅第12张图片

传统的乡村建筑主要是山墙形式,我们的客户在设计过程的开始阶段就为这一形式所吸引。

Space建筑工作室设计的Te Horo湿地住宅第13张图片

住宅的设计以两间耳房为基础——一间卧室耳房、一间客厅耳房,中间由玻璃入口连接。

Space建筑工作室设计的Te Horo湿地住宅第14张图片

湿地河床上有连接带作桥,经由木板小路可进入住宅,这条连接路上,可以看到远处的海岸。我们的顾客几年来正努力重建,以突出住宅与湿地的关联。

Architects: Space Architecture Studio
Photography: KSMT – Kelvin Teixeira
Space Architecture Studio designed this new home in Te Horo, New Zealand.
Description from the architects
SPACE was intially engaged to investigate the extensive alteration and renovation of an existing Lockwood home located on the site. After rigorous design and cost analysis our clients decided that the proposed alteration of the existing structure would prove to be too much of a compromise to their brief and decided to start anew. The existing house was sold and relocated for reuse.
The building site was defined by the topographical constraints of steep battered banks, an existing garage/sleep-out and key landscape elements such as extensive existing decking as well as mature vegetation. Our clients also wished to retain a heritage cabbage tree located in the middle of the site.
The design brief required the new home to be a high performance energy efficient, accessible building integrated into the existing landscape. It should allow for connections to the established outdoor living areas and include the renovation of the existing sleep-out/garage building.
The owners wanted a contemporary and elegant home, one that reflected a well crafted and thoughtfully designed solution, yet felt like it had been well established on the site and wasn’t a “new” building. They were very prescriptive when it came to the specific views they required from different spaces and how they wanted to live in the home.
The home was designed to fit seamlessly into the existing site constraints and sit within the natural dunal forms of the wider landscape. Traditional rural architecture has been articulated in strong gable forms, forms that our clients were drawn to and comfortable with from the outset of the design process.
The design of the home is based on two wings – a sleeping wing and a living wing connected by a glazed entrance link. The link bridges the wetland stream bed below and entry to the house is via a boardwalk with views through the link-way to the coast beyond. This accentuates the connection to the wetlands which our clients had been regenerating for several years.


【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (10698 articles)


居住建筑 (3261 articles)


住宅 (2686 articles)


新西兰 (60 articles)


Space建筑工作室 (2 articles)


山墙 (4 articles)


木材 (2704 articles)