网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
历史建筑的保护性扩建 | 芝加哥大学学生健康中心第1张图片


The University of Chicago Student Wellness Center / Wight & Company

由专筑网邢子,小R编译

芝加哥大学的目标是采取全面综合的方法为学生提供健康服务,因此建设了一个设施齐全,可以将健康、咨询和保健部门结合起来的建筑,加强对学生的管理与照料。新设施位于历史悠久的Midway Plaisance的Lying-In医院的底层,建筑师根据其背景进行了翻新,并扩大了现有的院子,创造更多的空间。该设施结合了健康和保健的原则,是可持续发展和医疗规划的最佳实践。

Text description provided by the architects. With the goal of taking a more holistic, integrative approach to providing health services to their students, the University of Chicago sought to create a facility that would bring together the departments of Health, Counseling, and Wellness to enhance student care. The new facility, located on the ground level of the historic Lying-In Hospital along the Midway Plaisance, was renovated in keeping with its context and expanded to infill an existing courtyard to create more program space. The facility incorporates principles of health and wellness, sustainability, and best practices for medical planning.

历史建筑的保护性扩建 | 芝加哥大学学生健康中心第2张图片


历史建筑的保护性扩建 | 芝加哥大学学生健康中心第3张图片


历史建筑的保护性扩建 | 芝加哥大学学生健康中心第4张图片


该项目的整体概念是“微妙的接触”,这指的是新结构与原有建筑的接触方式,以及健康中心对学生的护理方式。新的填充物被轻轻地置入现有的庭院,并通过连续的天窗带隔开,这样新建筑的任何部分都不会直接影响到历史悠久的医院外墙。

The overall concept for the project is ‘A Delicate Touch,’ which refers to both the way the new structure engages with the existing building, as well as how students are cared for at the wellness center. The new infill is gently inserted into the existing courtyard and separated with a continuous band of skylights so that no portion of the new construction directly bears on the historic hospital facades.

历史建筑的保护性扩建 | 芝加哥大学学生健康中心第5张图片


历史建筑的保护性扩建 | 芝加哥大学学生健康中心第6张图片


历史建筑的保护性扩建 | 芝加哥大学学生健康中心第7张图片


为了避免破坏历史上现有结构脆弱的石灰石外墙,支撑天窗组件的钢架从庭院周边的内部建筑中悬挑出10英尺,没有与旧的哥特式外墙进行深层的接触。在新的主入口处有一堵全高的玻璃墙,通过原来街道上的回廊的开放式石拱门可以看到,目的是为了反映周围的景观院落。

To avoid damaging the fragile limestone facades of the historic existing structure, the steel frame supporting the skylight assembly was cantilevered 10’ from the interior construction around the perimeter of the courtyard and merely flashed to the old gothic facades. A full-height glass wall at the new main entrance is visible through the open stone arches of the original street-level cloister and is meant to reflect the surrounding landscaped courtyard.

历史建筑的保护性扩建 | 芝加哥大学学生健康中心第8张图片


将多功能厅与主厅隔开的玻璃墙成为了次要的外墙,并以白桦树森林图案为特色,这与亲水设计原则有关,同时也提供了视觉隐私,第二个回廊元素包含在原来的历史庭院中,这些设计策略在新增加的学生空间中得到体现。这些天窗式的哥特式壁龛被重新利用为私人角落,学生可以在这里等待或学习。

An interior glass wall separating a multipurpose room from the main lobby becomes a secondary façade and features a birch tree forest graphic, relating to biophilic design principles, as well as providing visual privacy.  A second cloister element contained within the original historic courtyard was captured in the new addition as student space. These skylit gothic niches are repurposed as private nooks where students can choose to wait or study prior to an appointment.

历史建筑的保护性扩建 | 芝加哥大学学生健康中心第9张图片


历史建筑的保护性扩建 | 芝加哥大学学生健康中心第10张图片


同样重要的是创造一个环境,让学生在寻求健康服务时感到舒适和安全。这个项目首次将卫生、咨询和健康部门整合到一个设施中,这将使医疗服务的提供能够更全面。为了确保学生在入学和报到时的体验,同时保持隐私,建筑师给予了极大的关注和思考。

Equally important was creating an environment for students to feel comfortable and safe while seeking wellness services. This project integrates the departments of health, counseling, and wellness for the first time in one facility, which will allow health providers to treat students more holistically. Great care and thought were given to ensuring that the student experience at entry and check-in are welcoming and inclusive while maintaining privacy.

历史建筑的保护性扩建 | 芝加哥大学学生健康中心第11张图片


历史建筑的保护性扩建 | 芝加哥大学学生健康中心第12张图片


这个项目的深远影响是确保所有芝加哥大学的学生能够获得他们成长所需的身体、心理和社会健康资源。作为世界上最负盛名的大学的学生,其中许多人面临着巨大的压力和情感上的挑战。

The profound impact of this project is ensuring that all University of Chicago students have access to the physical, mental, and social health resources they need to thrive. As students at one of the most prestigious universities in the world, many of these individuals face a great deal of stress and emotional challenges.

历史建筑的保护性扩建 | 芝加哥大学学生健康中心第13张图片


校方认为,与其在整个校园的三个不同地点提供健康、咨询和保健服务,这会造成病人护理方面的问题,不如将医疗服务提供者集中在一个屋檐下,实现“温暖的交接”,辅导员也可以方便地帮助那些有身体疾病的学生。

The University recognized that having the services for health, counseling, and wellness in three different locations across campus was creating gaps in patient care. Bringing care providers together under one roof allows for a ‘warm handoff’ where a counselor may also be brought in to help a student who comes in for a physical ailment.

历史建筑的保护性扩建 | 芝加哥大学学生健康中心第14张图片


历史建筑的保护性扩建 | 芝加哥大学学生健康中心第15张图片


历史建筑的保护性扩建 | 芝加哥大学学生健康中心第16张图片


历史建筑的保护性扩建 | 芝加哥大学学生健康中心第17张图片


历史建筑的保护性扩建 | 芝加哥大学学生健康中心第18张图片


历史建筑的保护性扩建 | 芝加哥大学学生健康中心第19张图片


历史建筑的保护性扩建 | 芝加哥大学学生健康中心第20张图片


建筑设计:Wight & Company
类型:医疗建筑/学校建筑/室内装饰设计
面积:30000平方英尺(约2787平方米)
项目时间:2020年
摄影:Kendall McCaugherty
制造商: Rulon International, Miller Knoll, Roca Tile USA, Shaw Contract Carpet, Virginia Tile Company : Crossville, Virginia Tile Company: Ergon Engineered Stone, Wilsonart
项目管理:Wight & Company
结构工程:Wight & Company
景观建筑师:Site design group
土木工程师:Terra Engineering
水电工程师:dbHMS
设计总监:Kevin Havens
助理设计师:Rich Van Zeyl
项目执行:Matt Zolecki
高级项目建筑师:Ryan Cusick
项目设计师:Nick Jaworsky
室内设计师:Lisa Schmidt
建筑师:Pramitha Bale
城市:芝加哥
国家:美国

HEALTHCARE, STUDENT HALL, WELLNESS INTERIORS•CHICAGO, UNITED STATES
Architects: Wight & Company
Area: 30000 ft2
Year: 2020
Photographs: Kendall McCaugherty
Manufacturers: Rulon International, Miller Knoll, Roca Tile USA, Shaw Contract Carpet, Virginia Tile Company : Crossville, Virginia Tile Company: Ergon Engineered Stone, Wilsonart
Construction Management: Wight & Company
Structural Engineers: Wight & Company
Landscape Architect: Site design group
Civil Engineers: Terra Engineering
MEP Engineers: dbHMS
Design Director:Kevin Havens
Associate Designer:Rich Van Zeyl
Project Executive:Matt Zolecki
Senior Project Architect:Ryan Cusick
Project Designer:Nick Jaworsky
Interior Architecture:Lisa Schmidt
Architect:Pramitha Bale
City:Chicago
Country:United States

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

室内 (2503 articles)


医疗空间 (28 articles)


健康中心 (7 articles)


美国 (1457 articles)


芝加哥 (52 articles)


2020 (368 articles)


钢材 (1028 articles)