网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
曼彻斯特Oglesby中心:社区复兴场所第1张图片


The Oglesby Centre / stephenson STUDIO

由专筑网小R编译

来自建筑事务所的描述:stephenson工作室从RIBA竞赛中脱颖而出,受邀设计英国曼彻斯特的Oglesby中心,这也是对二级保护建筑圣彼得教堂的扩建,这座教堂于2013年进行翻新,可以用于排练住宿,建筑位于曼彻斯特工业遗产丰富的Ancoats地区。该项目的扩建包含有排练、表演、教育等功能,还设有管弦乐队和唱诗班的使用空间,以及面向公众开放的咖啡厅。

Text description provided by the architects. stephenson STUDIO won an RIBA competition to design The Oglesby Centre at Hallé St. Peter’s. An extension to the Grade II listed St. Peter’s Church that was deconsecrated and refurbished in 2013 to provide rehearsal accommodation, set amidst the rich industrial heritage of the Ancoats district in Manchester. The extensions brief included rehearsal, performance, education and ancillary spaces for the Hallé Orchestra and Choir, complemented by a café space addressing the public realm.

曼彻斯特Oglesby中心:社区复兴场所第2张图片


曼彻斯特Oglesby中心:社区复兴场所第3张图片


曼彻斯特Oglesby中心:社区复兴场所第4张图片


曼彻斯特Oglesby中心:社区复兴场所第5张图片


建筑的设计受到了黄金矩形比例的影响,这也是对于圣彼得教堂现有屋脊和屋檐的现代主义经典隐喻,扩建的形式来源于对于建筑实体的切割与雕刻,最大程度地引入自然采光,构成与公共广场的视觉上联系。街道层面的手工砖石基座支撑着一层的排练空间,其自身就是一个带有铰链散热片的耐候钢盒子,这种做法呼应了工业革命诞生地的水箱原型。

The response is a stimulating building influenced by the proportions of the golden rectangle, conceived as a classically proportioned modernist metaphor of the existing listed building and informed by St. Peter’s existing ridge and eaves levels. The form of the extension is ‘cut and carved’ out of the solid, maximises daylight into the building and creates visual links with the public square. A robust handmade brick plinth at street level cradles the first floor rehearsal space, itself expressed as a weathering steel box with articulated fins making historical reference to the water tanks synonymous with the birthplace of the Industrial Revolution.

曼彻斯特Oglesby中心:社区复兴场所第6张图片


曼彻斯特Oglesby中心:社区复兴场所第7张图片


曼彻斯特Oglesby中心:社区复兴场所第8张图片


曼彻斯特Oglesby中心:社区复兴场所第9张图片


多功能空间为3层,一系列连接体都能够将其与现有建筑连接在一起,其中甚至结合了诗人Laureate Simon Armitage的诗歌理念,建筑师在此应用了黑色的钢材。排练室和练习室是独特的漂浮式“盒中盒”房间,与主体结构钢框架完全分离,起到隔音的作用,也确保了高水准的声学性能。主要排练空间在较高的楼层有着一体化石膏扩散面板,在低楼层有着实心橡木翅片和适应性声学帘幕。就传统而言,Oglesby中心的购买和建造时间超过了78个星期,预算为470万英镑,很大程度地丰富了社区的工艺特征,这里也成为了社区的复兴场所。

Arranged over three floors, inclusively designed mixed-use spaces benefit from level access to the existing building through a series of sensitive connections, one of which incorporates a specially commissioned poem by Poet Laureate Simon Armitage cut into blackened steel. The rehearsal and practice rooms are unique floating ‘box in box’ rooms, totally isolated from the primary structural steel frame to prevent sound transfer and ensure the highest level of acoustic performance. The main rehearsal space features monolithic plaster diffusion panels at high level, finer solid oak fins at low level and adjustable acoustic curtains. Traditionally procured and constructed over 78 weeks to a challenging £4,700,000 budget, The Oglesby Centre contributes to the neighbourhood’s rich artisanal character and confidently forms the final centrepiece of the neighbourhood’s regeneration.

曼彻斯特Oglesby中心:社区复兴场所第10张图片


曼彻斯特Oglesby中心:社区复兴场所第11张图片


曼彻斯特Oglesby中心:社区复兴场所第12张图片


曼彻斯特Oglesby中心:社区复兴场所第13张图片


曼彻斯特Oglesby中心:社区复兴场所第14张图片


曼彻斯特Oglesby中心:社区复兴场所第15张图片


曼彻斯特Oglesby中心:社区复兴场所第16张图片


曼彻斯特Oglesby中心:社区复兴场所第17张图片


曼彻斯特Oglesby中心:社区复兴场所第18张图片


曼彻斯特Oglesby中心:社区复兴场所第19张图片


曼彻斯特Oglesby中心:社区复兴场所第20张图片


曼彻斯特Oglesby中心:社区复兴场所第21张图片


建筑设计:stephenson STUDIO
地点:英国 曼彻斯特
类型:艺术中心/扩建
面积:1145.0 m2
时间:2020年
摄影:Daniel Hopkinson
制造商:Reynaers Aluminium, Atlas Schindler, Havwoods, Kawneer, Porcelanosa, Ruukki, Blue Insignia Bespoke Joinery, Classic Lifts, Ecophon, Imperial Brick, Microstation
客户:Hallé Concerts Society
结构工程:Booth King Partnership
Mep: Max Fordham
声学:Arup
项目管理:Mace
工程造价:Simon Fenton Partnership
防火工程:Design Fire Consultants

PERFORMING ARTS CENTER, EXTENSION
MANCHESTER, UNITED KINGDOM
Architects: stephenson STUDIO
Area: 1145.0 m2
Year: 2020
Photographs: Daniel Hopkinson
Manufacturers: Reynaers Aluminium, Atlas Schindler, Havwoods, Kawneer, Porcelanosa, Ruukki, Blue Insignia Bespoke Joinery, Classic Lifts, Ecophon, Imperial Brick, Microstation
Clients: Hallé Concerts Society
Structural Engineering: Booth King Partnership
Mep: Max Fordham
Acoustician: Arup
Project Manager: Mace
Quantity Surveyor: Simon Fenton Partnership
Fire Engineer: Design Fire Consultants

       
【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (11228 articles)


文化中心 (143 articles)


演艺中心 (4 articles)


扩建项目 (51 articles)


英国 (607 articles)


曼彻斯特 (11 articles)


砖石 (101 articles)


耐候钢 (70 articles)