网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
学生的获益就是项目的成功第1张图片


澳大利亚天主教小学
Our Lady of the Assumption Catholic Primary School / BVN

由专筑网王沛儒,李韧编译

来自建筑事务所的描述。圣母天主教小学是澳大利亚南威尔士州的一所全新的学校,其中分为幼儿部与初中部,可容纳420名学生。项目的设计满足了学校的愿景,即创造空间,激发学生的想象力、创新力,促进自主学习能力,创造学生喜欢的环境。项目中还重新利用了20世纪70年代破旧的三层Telstra培训中心,它属于当时典型的野兽派混凝土建筑。

Text description provided by the architects. Our Lady of the Assumption Catholic Primary School is a new K-6 school for 420 students in North Strathfield. The design is a realisation of the school’s vision of creating spaces that invite imagination, innovation and support independent learning and student wellbeing. The project reuses a rundown 1970s three-storey former Telstra training centre that was a typical institutional example of brutalist concrete architecture of its time.

学生的获益就是项目的成功第2张图片


建筑师需要解决在第二阶段过程中出现的一系列挑战。项目第一阶段于2015年建造了建筑的地面层,工人们对大部分墙壁进行了拆除,对立面进行重建,使建筑内部以前又小又黑暗的空间得以打开。为完成第二阶段的工作,工人们在现有建筑的顶部增加了一层,然后用一个4层高的中庭作为连接所有学习区域的主要入口,还增加了一座全新的大厅、艺术空间、室外阳台和一个由预制木材建成的屋顶操场。

The design needed to address a number of challenges presented by the site during a 2 stage process. Previously dark and cellular spaces within the building were opened up in stage 1 (Ground floor - 2015) through demolishing most of the walls and replacing the façade. Rounding out the second stage of works an additional level on top of the existing building, as well as a 4-storey atrium as main entry connecting all learning areas, a new hall, arts space, balconies and roof-top playgrounds have been added as a prefabricated mass-timber construction.

学生的获益就是项目的成功第3张图片


学校希望建筑可以构成灵活、开放、具有吸引力的学习空间,教室位于中央循环体系的两侧,对学习空间进行扩展延伸。内部木材制作的内置空间、退台可以进行微调,而天花板的高度也可以满足不同的学习需求。内部家具也可移动,大型滑动板可以让学生方便地对空间进行重新配置,以适应学习的需要。

Flexible, open and inviting learning spaces support the school’s vision. Classes are situated on either side of a central circulation spine, that forms an extension to the learning spaces. The diverse range of learning options are supported by joinery with built-in nooks and withdrawal spaces and differentiation in ceiling heights. Furniture is movable, as are large sliding panels to allow easy reconfiguration of spaces by students to suit learning needs.

学生的获益就是项目的成功第4张图片


工人们拆除现有结构的大部分内墙后增加一个4层的中庭空间,并利用了透明的滑动板和玻璃立面,从而强调了街道、操场、学习空间和学校行政区域之间的视觉联系。为了可以最大限度地利用日光,使室内空间可以实现自然通风,现有建筑的外部混凝土立面被高性能木结构双层玻璃所取代,沿着教室边缘的大型滑动门通向外部阳台,模糊了室内外的边界。

Visual connections between the street, playground, learning spaces and school administrative areas are enabled through the addition of a 4-storey atrium and the removal of most internal walls from the existing structure, replaced with transparent sliding panels and glass throughout. To maximise daylight penetration and enable natural ventilation, the external concrete façade of the existing building was replaced with high-performance timber framed double glazing. Very large sliding doors along classroom edges open to the external balconies, blurring the boundary between inside and outside.

学生的获益就是项目的成功第5张图片


大量的研究表明,木材适合用于学习空间,可以促进学生身体健康,帮助学生获得更好的学习成果,因此,在该项目中木材作为装饰和结构构件广泛用于整个内部空间。这样做有利于学生注意力的集中、工作效率的提高和压力水平的降低。OLA是可持续发展项目参考的典范,通过使用工程木材进行建筑创新,工人们还应用了功能胶合木、交叉层压木材(CLT)墙壁和CLT声学天花板地板系统。

With a wealth of research in support of timber being used in learning spaces to promote wellness and better learning outcomes, the material has been used throughout internal spaces extensively both as finish and structure. The benefits suggest increases in concentration, productivity and decreased stress levels. OLA is a model for sustainability through its innovations in construction by using engineered timber. The additions to the school feature Glulam, cross-laminated timber (CLT) walls and a CLT acoustic ceiling flooring system.

学生的获益就是项目的成功第6张图片


使用木材可以建造一座高质量、精准和环保的建筑,以及满足使用者的具体需求和学校的节能利用。现有混凝土结构的外部和全新CLT添加物被包裹在一个高度绝缘的定制穿孔锌包层外立面之中,并且还带有双层玻璃、密封的高性能木材和铝窗。结构工程师、消防工程师和服务顾问之间的合作对项目的成功发挥了至关重要的作用。在节能工程实施过程中,预制CLT地板、声学天花板系统也大大降低了项目的总成本。

The benefits of using timber are high quality, precise and environmentally friendly construction, as well as long term wellbeing for occupants and an energy efficient use of the school. The exterior of the existing concrete structure and new CLT additions are clad in a highly insulated, custom perforated zinc cladding façade with double glazed, airtight high-performance timber/aluminium windows. The collaboration between structural engineers, fire engineers and services consultants played a crucial role in the success of the project. The prefabricated CLT floor/acoustic ceiling system has also significantly reduced the overall cost of the project, established during the 6-month value engineering process after tender.

学生的获益就是项目的成功第7张图片


学生的获益就是项目的成功第8张图片


学生的获益就是项目的成功第9张图片


学生的获益就是项目的成功第10张图片


学生的获益就是项目的成功第11张图片


学生的获益就是项目的成功第12张图片


学生的获益就是项目的成功第13张图片


学生的获益就是项目的成功第14张图片


学生的获益就是项目的成功第15张图片


学生的获益就是项目的成功第16张图片


建筑设计:BVN
项目位置:澳大利亚,新南威尔士州
项目类型:小学、初中学校
首席建筑师:Knut Menden, Julian Ashton
建筑面积:5200平方米
项目年份:2019年
照片摄影:Brett Boardman, Michael Nicholson
制造商: LIGNOTREND, Pollmeier, Rheinzink, KLH, RAICO, Autodesk
客户:Sydney Catholic Schools
工程设计:TTW
顾问:JHA, ARUP, AJ Smith

Architects: BVN
Location: North Strathfield NSW 2137, Australia
Category: Elementary & Middle School
Lead Architects: Knut Menden, Julian Ashton
Area: 5200.0 m2
Project Year: 2019
Photographs: Brett Boardman, Michael Nicholson
Manufacturers: LIGNOTREND, Pollmeier, Rheinzink, KLH, RAICO, Autodesk
Clients: Sydney Catholic Schools
Engineering: TTW
Consultants: JHA, ARUP, AJ Smith

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (10699 articles)


教育建筑 (662 articles)


小学 (43 articles)


澳大利亚 (450 articles)


新南威尔士州 (18 articles)


2019 (349 articles)


BVN (2 articles)


木材 (2704 articles)


玻璃 (1789 articles)