网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
温馨的躯壳里面是业主对儿时满满的回忆第1张图片


印度尼西亚Flick住宅
Flick House / Delution

由专筑网王沛儒,王雪纯编译

建筑师提供的文本描述。客户的童年在爪哇度过,出于对那段记忆的缅怀,他希望工作室能设计一个朴素而温暖的房子。双方都同意将砖材作为主要材料,因为它总是给人一种朴素又温暖的感觉。客户也认为砖是一种让人感觉很亲切舒服的材料。定下主要材料之后,工作室便选择了用绿色建筑作为项目的主要概念。

Text description provided by the architects. Starting from the memory of the client's past in the birthplace of the owner in Central Java, clients wanted us to design a house that seems humble and warm. Clients and Architects agreed to use brick as the main material of the Flick House, because it seemed to have a humble and warm philosophy. According to the owner, the brick has the power to make a big house welcoming. Starting with the main material, then the Architect chose Green Architecture as the main concept to be applied in the Flick House.

温馨的躯壳里面是业主对儿时满满的回忆第2张图片


绿色建筑理念意味着将空气和光线的入口最大化可。Flick住宅的绿色建筑理念被应用于室内和室外的几个部分。

The Green Architecture concept means that the entrance of air and light can be maximized very well. The Green Architecture concept in the Flick House is applied in several parts of the house, both indoors and outdoors.

温馨的躯壳里面是业主对儿时满满的回忆第3张图片


Flick住宅有四个花园:主花园,私人花园,浮动花园和庭院。主花园和家庭娱乐室相邻,中间被一个大的推拉门隔开。这个大的推拉门可以控制空气在一楼的流动,特别是家庭娱乐室区域。

Flick House has 4 gardens: Main Garden, Private Garden, Floating Garden and Inner Court. The main Garden is directly adjacent to the family room and is limited by a large sliding door that can be opened and closed easily. The existence of this large sliding door makes it easy for the air to enter and flow to all rooms on the first floor, especially the family lounge.

温馨的躯壳里面是业主对儿时满满的回忆第4张图片


温馨的躯壳里面是业主对儿时满满的回忆第5张图片


私人花园位于主卧室区域。这个花园是为了让主人在卧室附近也能放松,所以这个花园只有一个鱼塘。漂浮花园在二楼,设有一个大推拉门,所以空气也可以进入这一层的房间中。花园调节了住宅周边的小气候,理想的空气循环使室内保持凉爽。庭院是房子里的一个小花园。只用了一些石头和一棵树,这个内部庭院也影响了住宅内部的空气循环。它的正上方有一扇开着的窗户,让空气进入房子,使整个住宅中的空气能够正常流通。

The private garden is in the main bedroom area. This garden is intended to allow the owner to relax so there is no need to go to the main park while in the room. This garden is only limited by a fish pond. The floating garden is on the second floor, this park has a large sliding door so the air can flow into the rooms on this floor as well. The existence of the park causes a decrease in macro temperature so that the ideal air circulation creates the coolness inside the house. The last garden is Inner Court. It is a mini garden inside the house. With sow stones and a tree, Inner Court also influences air circulation inside the Flick House. It has an open window right above it, and its function   is to allow the entrance of air to the house, so that it can circulate properly.

温馨的躯壳里面是业主对儿时满满的回忆第6张图片


温馨的躯壳里面是业主对儿时满满的回忆第7张图片


温馨的躯壳里面是业主对儿时满满的回忆第8张图片


考虑到客户家庭的习惯是喜欢在家里聚会,需要一个温暖的氛围,所以工作室师应用了开放式布局的概念。这样以来,家庭成员可以随时进行互动而不受阻碍。而且,使空气更易流动。住宅采用开放式布局,采用大型推拉门可以最大限度地获得采光,降低能耗。

Considering the habits of the family, who likes to gather and have a warm atmosphere in the house, the architect applied the open layout concept. This allows the family to interact easily without obstructions. Also, the air can flow easily. Open layout in Flick House is also applied with the use of a large sliding door so maximal light can enter easily and allows Low Energy Consumption.

温馨的躯壳里面是业主对儿时满满的回忆第9张图片


鱼塘不仅是装饰,还具有重要的功能——降低阳光直射到露台区域的温度。除了运用绿色建筑理念,Flick住宅还拥有相当独特的建筑风格和室内装饰。有一部分墙壁甚至看起来是悬浮着的。一楼的浴室隐藏在有镜子的壁橱后面,二楼的浴室有一半在室外,如果拉开窗帘,就可以从外面看到。

Fish ponds are not only for decoration, but also carry important functions, reducing the temperature caused by direct sunlight on the terrace area. Besides applying the Green Architecture concept, Flick House also has quite unique architectural and interior details. Some parts of the walls even seem to be floating. On the first floor, bathrooms are hidden behind the mirrored closet, and on the 2nd floor, the bathroom has a semi-outdoor concept so that if the curtain is opened it can be seen from the outside.

温馨的躯壳里面是业主对儿时满满的回忆第10张图片


温馨的躯壳里面是业主对儿时满满的回忆第11张图片


Flick住宅还应用了第二层外表层以缓冲阳光,这样太阳的热量就不会直接进入房间。在住宅中,工作室设计了天窗楼梯,可以在白天减少人工照明的使用。对条纹光的使用进一步增加了住宅的舒适感和温暖氛围。

Flick House also applies Secondary Skin which serves as a buffering of sunlight, so that the heat of the sun does not go directly into the house. Skylight Stair is also created in the Flick House, reduce the use of artificial lighting during the day. The use of stripe light further adds to the cozyness and warmth on the Flick House.

温馨的躯壳里面是业主对儿时满满的回忆第12张图片


温馨的躯壳里面是业主对儿时满满的回忆第13张图片


温馨的躯壳里面是业主对儿时满满的回忆第14张图片


温馨的躯壳里面是业主对儿时满满的回忆第15张图片


温馨的躯壳里面是业主对儿时满满的回忆第16张图片


温馨的躯壳里面是业主对儿时满满的回忆第17张图片


温馨的躯壳里面是业主对儿时满满的回忆第18张图片


温馨的躯壳里面是业主对儿时满满的回忆第19张图片


温馨的躯壳里面是业主对儿时满满的回忆第20张图片


温馨的躯壳里面是业主对儿时满满的回忆第21张图片


温馨的躯壳里面是业主对儿时满满的回忆第22张图片


温馨的躯壳里面是业主对儿时满满的回忆第23张图片


温馨的躯壳里面是业主对儿时满满的回忆第24张图片


建筑设计:Delution 建筑事务所
地点:印度尼西亚
项目类型:可持续设计
首席建筑师:Muhammad Egha, Hezby Ryandi, Sunjaya Askaria, Fahmy Desrizal
设计团队成员:Indira Pramundita Setiadewi S.Ars
面积:309.0平方米
项目年份:2018年
摄影:Fernando Gomulya

Architects: Delution architect
Location: Cinere, Indonesia
Category: Sustainability
Lead Architects: Muhammad Egha, Hezby Ryandi, Sunjaya Askaria, Fahmy Desrizal
Design Team: Indira Pramundita Setiadewi S.Ars
Area: 309.0m2
Project Year: 2018
Photographs: Fernando Gomulya

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (10653 articles)


居住建筑 (3251 articles)


住宅 (2674 articles)


印度尼西亚 (34 articles)


2018 (883 articles)


Delution architect (3 articles)


砖材 (71 articles)


绿色建筑 (82 articles)