网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
可持续性才是原始住户的家居新体验第1张图片


智利Virginia 住宅
Virginia House / 2712 / asociados

由专筑网王沛儒,李韧编译

来自建筑事务所的描述。建筑坐落在从上世纪60年代初的一个社会住房社区内。最初的设想是预制混凝土板和木桁架的马鞍形屋顶,城市这一特定区域的经济增长带来了房屋的变革,而该区域的建筑是少数、但仍保持其原始状态的建筑,没有任何形式的干预。

Text description provided by the architects. The house is located in a social housing neighborhood from the early 1960′s. Originally conceived in prefabricated concrete panels and wooden trusses saddle roofs, the economic growth of this particular part of the city has generated continuous changes and improvements in the houses, being this specific construction one of the few still left in its original condition, without interventions of any kind.

可持续性才是原始住户的家居新体验第2张图片


可持续性才是原始住户的家居新体验第3张图片


可持续性才是原始住户的家居新体验第4张图片


建筑师将住宅水平排布,与基地的东西边界相连,然后在轻型钢结构中进行垂直设计。建筑位于场地的中心,释放建筑前侧与后侧的空间,在一侧创建入口和停车场,在另一侧创建宽阔的花园。

The project considers an horizontal expansion of the house adjoining it to the east and west limits of the site. The vertical expansion is designed in a light steel structure. Setting the building in the center of the site releases space to the front and back of the house, creating the access and parking to one side, and a wide garden to the other.

可持续性才是原始住户的家居新体验第5张图片


可持续性才是原始住户的家居新体验第6张图片


室内设计的目的是为了满足开阔和自然的采光。在房子的中心,建筑师创造了双层垂直的空间,连接两个楼层的是轻型楼梯。这个垂直空间连接了一楼的房间,同时给二楼的卧室带来了亲密感和私密性。

The interiors are designed in search of expanse and natural lighting. In the center of the house, a double storey vertical void is generated, connecting the two levels with a light staircase. This empty vertical space articulates the rooms of the first floor, while it gives intimacy and privacy to the second floor bedrooms.

可持续性才是原始住户的家居新体验第7张图片


高贵的材质在结构和细节上都被明确指定,增强了每个元素的特殊纹理和特征。

Noble materials are specified both in structure and in finishing details, enhancing the particular textures and characteristics of each element.

可持续性才是原始住户的家居新体验第8张图片


房子向北面开了窗户,而且在西面用墙板将内部空间封闭起来,满足热控制需求,同时辅助因温度的差异而产生的各种交叉通风问题,这些差异都是影响建筑舒适度的因素。

The house opens itself generously with windows towards the north while it la shuts itself with walls towards the west, seeking the best possible passive heat control, complimented by the various crossed ventilations based on the differences in sunlight [and thus in temperature] that affect the many faces of the construction.

可持续性才是原始住户的家居新体验第9张图片


二楼外部的木质覆层实际上是通风墙体系统,它有助于降低墙体的热透射率,同时构成统一优雅的饰面。一楼的外墙为深中性色,与明亮的室内照明形成对比,其整体色调既简约又精致。

The wooden cladding in the exterior of the second floor is actually a ventilated wall system which helps diminish the thermal transmittance of the walls and at the same time gives a uniform, elegant finish. The exterior walls on first floor are painted in a dark, neutral color that in contrast with the bright illuminated interiors, configure a simple yet sophisticated color palette.

可持续性才是原始住户的家居新体验第10张图片


全新的居住环境不仅面积更大(165平方米),而且还实现了更高效的场地利用,建立了与外界的新联系,更能体现可持续性的互动,总的来说,这是一个很好地对话城市文脉的建筑项目。

The new residence is not only larger [165 square meters], but it also achieves a better occupation of the site, a new relation with the borders and the exteriors, a more sustainable interaction with the weather, and overall, a much better dialogue with the urban context in which it′s located.

可持续性才是原始住户的家居新体验第11张图片


可持续性才是原始住户的家居新体验第12张图片


可持续性才是原始住户的家居新体验第13张图片


可持续性才是原始住户的家居新体验第14张图片


可持续性才是原始住户的家居新体验第15张图片


可持续性才是原始住户的家居新体验第16张图片


可持续性才是原始住户的家居新体验第17张图片


可持续性才是原始住户的家居新体验第18张图片


建筑设计:2712 / asociados
地点:智利
类别:可持续项目
首席建筑师:Cristián Olivi + Diego Ortúzar
面积:164.994m2
项目年份:2018年
照片摄影:Pablo Casals Aguirre
制造商:BYP, Duomo, Budnik
施工方:Jorge Rojas / constructora MDZ
结构计算:Guillermo Moreno
设计团队:Vicente Navarrete
定制家具:Arte y Casa

Architects: 2712 / asociados
Location: Vitacura, Chile
Category: Sustainability
Lead Architects: Cristián Olivi + Diego Ortúzar
Area: 1776.0 ft2
Project Year: 2018
Photographs: Pablo Casals Aguirre
Manufacturers: BYP, Duomo, Budnik
Construction: Jorge Rojas / constructora MDZ
Structural Calculation: Guillermo Moreno
Design Team: Vicente Navarrete
Special Furniture: Arte y Casa

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (10578 articles)


居住建筑 (3227 articles)


住宅 (2654 articles)


智利 (130 articles)


2018 (865 articles)


混凝土 (2487 articles)


木材 (2667 articles)


玻璃 (1764 articles)