网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
这座建筑不使用时可以被“关闭”第1张图片


哥本哈根实验和后勤大楼
Laboratory and Logistics Building / Mikkelsen Architects

由专筑网邢子,王帅编译

来自建筑事务所的描述:这栋9500m2的实验和后勤大楼拥有一系列研究设施,是临床生物化学部门的科研场所,每年为医院和GPs提供大约900万份血液检测工作。此外,该建筑由试验室、实验室、办公室以及相关后勤和存储功能的仓库组成。医用物品通过地下通道分发至医院的其他地方。

Text description provided by the architects. The 9 500 m2 laboratory and logistics building houses shared research facilities and is home to the Clinical Biochemistry Division, which annually supplies around nine million blood tests to the hospital and GPs. In addition, the building is made up of test rooms, laboratories, offices, as well as a warehouse with associated logistic and storage functions. Various articles are distributed to the rest of the hospital via tunnels running from the basement area.

这座建筑不使用时可以被“关闭”第2张图片


宽阔的楼梯蜿蜒穿过整座建筑,形成了建筑的主干,同时作为社交流动空间,也为建筑提供了连贯性和整体的视野。中央楼梯提供互动的场所,并且将充足的阳光引入各个研究单元,也为娱乐活动和一些非正式会议创造了空间。

The wide staircase that winds up through the middle of the structure forms the backbone of the building – and acts as a social, fluid space that provides coherence and overview. The building’s central staircase allows for interaction and is a life-giving axis that with a generous supply of daylight allows access to the individual research units, while also creating pockets for recreation and informal meetings.

这座建筑不使用时可以被“关闭”第3张图片


这座建筑不使用时可以被“关闭”第4张图片


日照和环境是建筑的重点——活动式外部百叶窗可以单独控制,让研究人员可以根据不同的工作状况选择适合的光环境。通过集中控制活动式百叶窗,还可以在不使用时“关闭”建筑,从而避免不必要的供热或制冷成本。与此同时,建筑是动态的,可以适应内部需求,并随着气候变化进行调整。

Daylight and the working environment are in focus – the moveable exterior shutters can be controlled individually and give the researchers the possibility of creating their own daylight environments according to diverse work situations. Collective control of the moveable shutters makes it possible to ”close” the building when it isn’t in use and thereby avoid unnecessary heating or cooling costs. At the same time, the building is dynamic, in the way that it adjusts to internal needs and the changing climate over time.

这座建筑不使用时可以被“关闭”第5张图片


该建筑是一个外部服务机构,这就意味着需要接待持续的活动以及访客。我们的目的是让这幢大楼的各种活动变得透明,在外面也能看到,从而为户外区域的体验做出贡献。

The building is an external service organ, which means that there is constant activity and a flow of visitors day and night. It is our intention to make the building’s various activities transparent, as well as being visible from outside, thereby contributing to the experience and quality of the outdoor areas.

这座建筑不使用时可以被“关闭”第6张图片


新的实验和后勤大楼与1913年Nyrup保护名录中的建筑紧密相连,其简化和精确的几何形状显示了对该位置独特品质的尊重。该建筑有着开放、活跃的立面,给了我们一个实验和后勤功能的直观印象。立面采用可移动的滤光百叶窗,通过浮雕和交替的透明度,可以随着时间创造出不同的效果。该建筑在金属立面及对细节的细致关注上与保护名录中建筑的丰富特征相协调,经过阳极氧化的深色斑驳的铝板,将温暖和色彩与医院原有的红砖完美地结合在一起。

The new laboratory and logistics building is closely associated with Nyrup’s listed buildings from 1913, and with its simplified and precise geometry displays respect for the special qualities of the location. The building has open, active façades that give us an impression of the laboratory and logistic functions. The façades are created with moveable light-filtering shutters, where reliefs and alternating transparency create diverse effects depending on the time of day and year. The metal façade and its meticulous attention to detail harmonise with the rich features of the listed buildings, and are made in dark, anodised and stained aluminium, which with their warmth and colouring work beautifully with the red brick in the original part of the hospital.

这座建筑不使用时可以被“关闭”第7张图片


Mikkelsen建筑事务所希望创建一座可以将实验室功能整合到一个整体建筑中的实验和后勤大楼,同时要解决各种技术和基础设施方面的挑战,并为动态的、运行良好的工作场所提供结构框架。建筑汇集了许多不同的用户和功能,创建一个清晰易懂的结构对于所有用户群体来说都是至关重要的。

Mikkelsen Architects had a desire to create a laboratory and logistics building, which gathers the laboratory functions in an architectural whole and solves various technical and infrastructural challenges, while providing the framework for a dynamic and well-run workplace. The building brings together many different users and functions, and it has been crucial to create a structure that is clear and understandable for all user groups.

这座建筑不使用时可以被“关闭”第8张图片


这座建筑不使用时可以被“关闭”第9张图片


这座建筑不使用时可以被“关闭”第10张图片


这是一个令人兴奋的挑战——设计一座后勤和仓库设施,并处理重型卡车交通和货物存储空间,同时要满足其他楼层以及研究和实验室设施的需求,而研究人员和其他工作人员的工作环境是完全不同的规模级别的,这对建筑剖面、设备和声学都有特殊的要求。

It is an exciting challenge to create a building that acts as a logistical and warehouse facility dealing with heavy truck traffic and goods on the ground floor, as well as the demands of the other floors and their research and laboratory facilities, where the working environment for researchers and other staff members is on a completely different scale, with special requirements for sectioning, equipment and sound levels.

这座建筑不使用时可以被“关闭”第11张图片


这座建筑不使用时可以被“关闭”第12张图片


这座建筑不使用时可以被“关闭”第13张图片


新的实验和后勤大楼将以前分散的研究活动集合在一起,从而促进了专业团体之间的互动,以及不同部门之间的知识共享和协同合作。

The new laboratory and logistics building brings together research activities that have previously been spread out, thus supporting interaction across professional groups while simultaneously promoting knowledge sharing and synergy between the different departments.

这座建筑不使用时可以被“关闭”第14张图片


这座建筑不使用时可以被“关闭”第15张图片


这座建筑不使用时可以被“关闭”第16张图片


这座建筑不使用时可以被“关闭”第17张图片


这座建筑不使用时可以被“关闭”第18张图片


这座建筑不使用时可以被“关闭”第19张图片


这座建筑不使用时可以被“关闭”第20张图片


这座建筑不使用时可以被“关闭”第21张图片


这座建筑不使用时可以被“关闭”第22张图片


这座建筑不使用时可以被“关闭”第23张图片


这座建筑不使用时可以被“关闭”第24张图片


这座建筑不使用时可以被“关闭”第25张图片


这座建筑不使用时可以被“关闭”第26张图片


这座建筑不使用时可以被“关闭”第27张图片


这座建筑不使用时可以被“关闭”第28张图片


建筑设计:Mikkelsen Architects事务所
位置:丹麦,哥本哈根
合作方:Niras, EYP
面积:10000.0 平方米
项目年份:2018年
摄影:Hampus Berndtson
制造商:DAMPA, Swedoor

Architects: Mikkelsen Architects
Location: Copenhague, Denmark
Collaborators: Niras, EYP
Area: 10000.0 m2
Project Year: 2018
Photographs: Hampus Berndtson
Manufacturers: DAMPA, Swedoor

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (10641 articles)


科研建筑 (77 articles)


实验大楼 (2 articles)


丹麦 (204 articles)


哥本哈根 (96 articles)


2018 (881 articles)


百叶窗 (34 articles)


玻璃 (1778 articles)