网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
建筑师的自宅,更要光影交织第1张图片

后窗别墅
Rear Window House / Edward Ogosta Architecture

由专筑网杜雨川,李韧编译

来自建筑事务所的描述:后窗别墅是该项目的建筑师Edward ogosta的私人家庭住宅,建筑形态低调而现代,由一座建造于1944年的平房改造而成。建筑空间充满了宁静的气息,呼应场地环境,同时对周边建筑的影响很小。建筑师通过精心排布空间,让住宅保持开敞,与后花园深度融合。建筑内外高度统一,给人以连贯的空间氛围,建筑师主要运用玻璃、铝板、木材、混凝土和沥青油毡瓦,再结合全新的天窗、橡木地板和白色墙壁,让室内空间简约明亮。建筑的主卧面向后花园,其窗框由铝包钢板制作而成,建筑的悬臂挑向水池上方。建筑师充分考虑了老年人的生活需求,同时结合现代化设施,并且保持与周边环境的联系。

Text description provided by the architects. Rear Window House, the private family residence of Edward Ogosta, AIA, is a discreet yet decidedly modern addition and remodel to a 1944 bungalow in an area abundant with intact dwellings of the same era.  Key to the serene, minimal design was a sensitivity to context to lessen the addition’s impact on the neighborhood.  Through careful sequencing of new spaces, and strategically located apertures, the home opens itself up to become deeply integrated with the rear garden.  All exterior and interior finishes are unified to create a seamless architectural experience using a restricted material palette of glass, aluminum, wood, asphalt shingles, and concrete.  Existing interiors were updated to be simple and bright, via new skylights, bleached oak floors, and white walls.  The project culminates in the master bedroom’s expansive rear window, which is framed by aluminum-clad plate steel and cantilevers above a small pond.  The design demonstrates how a thoughtful, strategic intervention can breathe new life into an older home, serve the needs of the contemporary family, and maintain neighborhood scale.

建筑师的自宅,更要光影交织第2张图片

建筑师的自宅,更要光影交织第3张图片

建筑师的自宅,更要光影交织第4张图片
现有楼层平面图-新楼层平面图/Existing floor plan - New floor plan

建筑师的自宅,更要光影交织第5张图片

现有住宅布局紧凑,但是主卧面向后花园会让使用者更加舒适。建筑师认为,对建筑的改造最好不要大动干戈,而是通过一些小改动,来完成最初的目标,因此他将位于中心区域的一棵大树进行了移植,这样在建筑的内部就能形成完整的矩形空间。为了加强新旧建筑的连接,Ogosta仍然运用了传统坡屋顶,但通过体量的扭转与开放,形成宽敞自由的空间感。新建筑的屋面运用了沥青瓦屋面,结合传统特色工艺。

While the existing house served admirably as a compact starter home for decades, the architect’s growing family necessitated building a master suite extension into the backyard.  Guided by a philosophy of making the most impact with the least number of moves, Ogosta started with the removal of a large, centrally located tree to liberate space for the simple rectangular volume.  To strengthen the connection between old and new, the addition maintains the traditional pitched roof slope prevailing in the original home and throughout the neighborhood, but with a geometric twist to create a more open, airy feeling inside.  The new volume is entirely skinned with asphalt roofing shingles, anchoring the building to the vernacular materiality of the area.

建筑师的自宅,更要光影交织第6张图片

建筑师的自宅,更要光影交织第7张图片

为了让建筑的后窗表达出标志性,Ogosta将钢板和框架结构相结合,形成铝板覆层向外出挑约2英尺(约0.6米)。玻璃幕墙设置有内置门,并且通过混凝土台面将后院池塘和花园连接在一起。大面积窗户的设施让使用者感觉被大自然层层包围,似乎能够远离城市的喧嚣。Ogosta和他的家人希望住宅能够保持安静,因此他在住宅的周围设置了高高的篱笆,隔离来自附近405高速公路的噪音,并提供了更多的隐私感,形成安静氛围。

To create the home’s signature rear window, Ogosta integrated plate steel and moment frames for the extruded aluminum-wrapped enclosure that cantilevers out two feet from the building face.  The glass wall features a built-in door that leads to the backyard pond and garden via a stepped concrete plinth.  The window offers the intensely private experience of being surrounded by nature, and at times the home feels far from the city.  Tall hedges planted around the property reduce noise pollution from the nearby 405 Freeway and provide added privacy, aiding in the quiet atmosphere Ogosta and his family desire.

建筑师的自宅,更要光影交织第8张图片

建筑师的自宅,更要光影交织第9张图片

建筑师的自宅,更要光影交织第10张图片

受20世纪60年代加利福尼亚极简主义光与空间运动的影响,Ogosta希望打造宁静、沉思的空间体验。因此,他在走廊的尽头放置了一些家具或艺术品,来自天窗的光线一泻而下,看上去更加自然清新。另外,不同的天窗带来不同方向的光线,同时也在不同的天气状况下形成戏剧性的效果,这呼应了James Turrell Skyspace的空间体验。

Influenced by the California Minimalism practiced by the Light and Space movement of the 1960s, Ogosta sought to create moments of clarity that conjure a serene, meditative experience.  The end of a hallway is intentionally kept pure of furnishings or artwork to draw focus on the natural light coming in from the skylight above.  Strategically placed apertures and skylights bathe the home in intersecting light of varying temperatures, creating a subtle drama and interplay between warm and cool gradients, recalling the experience of a James Turrell Skyspace.

建筑师的自宅,更要光影交织第11张图片

建筑师的自宅,更要光影交织第12张图片

建筑师的自宅,更要光影交织第13张图片

建筑师的自宅,更要光影交织第14张图片

建筑师的自宅,更要光影交织第15张图片
图解/Diagram with strategy

建筑设计:Edward Ogosta Architecture
位置:美国,卡尔弗城
主创建筑师:Ed Ogosta
规模:1450.0平方英尺(约134.7平方米)
项目年份:2017年
摄影:Steve King

•  Architects: Edward Ogosta Architecture
•  Location: Culver City, United States
•  Lead Architects: Ed Ogosta
•  Area: 1450.0 ft2
•  Project Year: 2017
•  Photographs: Steve King

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (9853 articles)


居住建筑 (3022 articles)


住宅 (2468 articles)


美国 (1213 articles)


2017 (796 articles)


钢板 (37 articles)


铝板 (53 articles)


混凝土 (2358 articles)


玻璃 (1636 articles)