网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
希腊小镇的传统小屋被高角度还原第1张图片

希腊小镇的传统小屋被高角度还原第2张图片

希腊音乐家住宅
Residence for Musicians / GEM Architects

由专筑网王沛儒,李韧编译

来自建筑事务所的描述。这座避暑别墅位于希腊帕罗斯岛(Paros)的纳乌萨镇(Naousa),周围环境安静而优雅,这是一座音乐家家庭的住宅。

建筑为简单的立方体,白色部分是它的主体结构。建筑师充分利用周边建筑之间的空隙,让使用者能够欣赏到周边的海洋景观,并将建筑融入到环境中。它们围绕着游泳池和内部庭院。外部空间从一楼的庭院盘旋向上至顶层的平台,这里有广阔的视野空间,可以看到大海和纳乌萨镇。

音乐工作室位于泳池边,这里也可以作为客房。建筑师使用的材料简单而简约,例如混凝土地面和屋顶、深灰色金属框架、明亮的白色墙体。

这栋房屋遵循了生物气候设计的原则。由于岛上时常会有强烈的北风,而屋顶上的隔热层和全新的隔热系统让室内空间不受极端的气候条件的影响,建筑的沿街主立面像一个电影院的屏幕,在夜晚的时候,植物的枝丫如舞蹈般随风而动,其倒影投射在建筑立面上,像是一场无声的音乐盛宴。这座建筑获得了2017年希腊最佳完成项目奖。

Text description provided by the architects. This summer house of 160 m2 is situated in a quiet and elegant neighborhood in the town of Naousa, at the island of Paros. It's a house for a family of musicians. The house's white volumes are structural and remain simple and cubic. They follow the voids and masses of the neighboring buildings, proliferating from the views to the sea and assimilated to the context. They evolve around the swimming pool and the interior "protected" courtyard, the microcosm of the house. Exterior space flows like a spiral from the ground floor courtyard to the top terrace, which has a magnificent view to the sea and the town of Naousa. Next to the pool, the music studio, serves also as a guest room. Materials used are simple and minimalist: concrete floors and roofs, dark grey metal frames, bright white Cycladic walls. The house follows the principles of bioclimatic design. Thermal insulation on the roofs and a new technology thermal insulation system for the walls, protect the interior space from the extreme weather conditions created by the strong Northern winds in this part of the island. The house works in a twofold manner with its main facade on the street becoming a cinema screen during the night where the wind creates a mute choreography of the moving shadows of the plants projected, a silent invitation for music to enter the scene. The house has won the award for best completed project within the year 2017 from the Greek Society of
Architects SADAS-PEA.

希腊小镇的传统小屋被高角度还原第3张图片

希腊小镇的传统小屋被高角度还原第4张图片

希腊小镇的传统小屋被高角度还原第5张图片

希腊小镇的传统小屋被高角度还原第6张图片

希腊小镇的传统小屋被高角度还原第7张图片

混凝土涂料:混凝土涂料是这幢建筑的特点。这种材料易于维护,建筑的表面建造方式以传统Cycladic建筑为依据,在其中,家具也是建筑结构的一部分。这些表面的对比特性很强烈,回归诗意、田园和原始的特征。

Concrete coatings: Concrete coatings characterize this building. Easy to maintain, these surfaces are built in the house referring to traditional Cycladic architecture where furniture was part of the building’s structure. These surfaces were treated in high contrast in order to exceed their poetic, rural and “primitive” nature.

希腊小镇的传统小屋被高角度还原第8张图片

希腊小镇的传统小屋被高角度还原第9张图片

希腊小镇的传统小屋被高角度还原第10张图片

希腊小镇的传统小屋被高角度还原第11张图片

希腊小镇的传统小屋被高角度还原第12张图片

希腊小镇的传统小屋被高角度还原第13张图片

希腊小镇的传统小屋被高角度还原第14张图片

希腊小镇的传统小屋被高角度还原第15张图片

希腊小镇的传统小屋被高角度还原第16张图片

希腊小镇的传统小屋被高角度还原第17张图片

希腊小镇的传统小屋被高角度还原第18张图片

希腊小镇的传统小屋被高角度还原第19张图片

希腊小镇的传统小屋被高角度还原第20张图片

希腊小镇的传统小屋被高角度还原第21张图片

希腊小镇的传统小屋被高角度还原第22张图片

希腊小镇的传统小屋被高角度还原第23张图片

希腊小镇的传统小屋被高角度还原第24张图片

建筑师:GEM 建筑事务所
地点:希腊,纳乌萨
主创建筑师:Petros Bazos, Vicky Emmanouilidou, Despina Gounaropoulou
面积:160平方米
项目年份:2016年
摄影:Costas Vergas

•        Architects: GEM Architects
•        Location: Naousa, Greece
•        Architects in Charge: Petros Bazos, Vicky Emmanouilidou, Despina Gounaropoulou
•        Area: 160.0 m2
•        Project Year: 2016
•        Photographs: Costas Vergas


出处:本文译自www.archdaily.com/,转载请注明出处。

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (9627 articles)


居住建筑 (2951 articles)


住宅 (2402 articles)


希腊 (102 articles)


帕罗斯岛 (3 articles)


2016 (610 articles)


混凝土 (2296 articles)


金属 (477 articles)


玻璃 (1548 articles)