网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
来自办公空间的节奏与韵律——Orfium项目办公室内设计第1张图片


The Orfium Project Offices / elSTUDIO

由专筑网小R编译

该项目是跨国公司Orfium位于希腊雅典办公区的翻新设计,Orfium是一家发展迅速的公司,主要领域是音乐的版权管理,建筑师的目标是为使用者设计愉快友好且实用的空间,从而强调员工之间的协作,鼓励团队的交流,而该项目的一个巨大挑战则在于,建筑的外部形态和基本元素仍然需要保持完整,因此,建筑设计仅仅存在于室内的布局和空间上,只是在整个轮廓内进行调整。

Text description provided by the architects. The project is about the renovation of the Athens offices of the multinational company Orfium. Orfium is a fast-growing company dealing with the management of copyright in the field of music. Our goal was to design a space that is friendly, pleasant and functional for its employees, and its main purpose is to strengthen the relations between them and to encourage teamwork and cooperation. A great challenge was the fact that the shell and the basic elements of the building had to remain intact. Therefore, our interventions were limited to the interior layout and furnishing of the spaces, forming a floating situation within a strict contour.

来自办公空间的节奏与韵律——Orfium项目办公室内设计第2张图片


来自办公空间的节奏与韵律——Orfium项目办公室内设计第3张图片


来自办公空间的节奏与韵律——Orfium项目办公室内设计第4张图片


首先,建筑师需要了解公司的整体结构和组织方式,然后将这个系统转化为空间形态,因此建筑师设计了开放式空间,最大限度地利用了自然采光和通风,这里有着或大或小的工作组团,就形式和轮廓而言,在空间有充满韵律与结构地分布着。

The first step was to understand the structure and organization of the company, and to translate this system into space. Thus, we were led to design open plan spaces trying to make the most out of the natural light and ventilation sources of the shell. Islands that host smaller or larger working groups, are distributed rhythmically in the space, with respect to its form and outlines.

来自办公空间的节奏与韵律——Orfium项目办公室内设计第5张图片


来自办公空间的节奏与韵律——Orfium项目办公室内设计第6张图片


建筑师设计了多个大小不一的会议室让员工们进行合作与交流,并且也设计了主要的圆形剧场空间,在这个空间里,除了圆形剧场之外,还有着有序的用餐区、公共图书馆、乒乓球桌,人们在这里可以休闲娱乐,为了满足各方需求,建筑师还模仿了广场的动态效果,这个“广场”的主要元素就成为了作为休闲区域的圆形剧场的母题,而就在其旁边,大型餐桌让员工们可以在此共同用餐,促进了彼此的交流,中央会议室也在这一楼层,给外部合作伙伴带来了一定程度的欢迎感。

Collaboration and communication are promoted through the multiple smaller or larger meeting rooms but mainly through the amphitheatre space. In this space, which includes, in addition to the amphitheatre, an organized dining area, a communal library and a ping-pong table, one can reconcile and get in touch with his colleagues. To achieve this, we imitated the dynamics of a square. The dominant element of this "square" is the amphitheatre that functions as a place of relaxation. Right next to this, large monastery dining tables invite employees to eat together, thus encouraging dialogue and acquaintance with each other. The central meeting room is also at this level welcoming the external partners who are directly introduced to this particular culture.

来自办公空间的节奏与韵律——Orfium项目办公室内设计第7张图片


来自办公空间的节奏与韵律——Orfium项目办公室内设计第8张图片


办公室延伸至三个楼层,也表达着公司从外部的功能一直过渡到员工的内部功能,在中间楼层则设置有接待区,这里可以用于接待访客,最后的楼层则是专用办公空间。

As the offices extend to three levels, there is a gradual transition as we move up from the most "extroverted" uses of the company, to those that are addressed exclusively to its employees. On the middle level one can find the reception area from where the visitor is guided to the floors. The last level is an exclusive office space.

来自办公空间的节奏与韵律——Orfium项目办公室内设计第9张图片


来自办公空间的节奏与韵律——Orfium项目办公室内设计第10张图片


来自办公空间的节奏与韵律——Orfium项目办公室内设计第11张图片


来自办公空间的节奏与韵律——Orfium项目办公室内设计第12张图片


来自办公空间的节奏与韵律——Orfium项目办公室内设计第13张图片


色彩面板表达了不同的性质,绿色主要用于办公空间,橙色则表达了互动,色彩能够帮助员工快速适应新环境,因为这是一家迅速发展的公司,而该项目也获得了希腊建筑奖。

The colour palette indicates different qualities. The green colour is mainly used in office spaces while orange is used where interaction is encouraged. This code of colours helps employees to quickly adapt in their new environment as it is a constantly growing company. The project was awarded with the 1st Prize at the Greek Architecture Awards at the category of Best First Building by a young Architect.

来自办公空间的节奏与韵律——Orfium项目办公室内设计第14张图片


来自办公空间的节奏与韵律——Orfium项目办公室内设计第15张图片


来自办公空间的节奏与韵律——Orfium项目办公室内设计第16张图片


来自办公空间的节奏与韵律——Orfium项目办公室内设计第17张图片


来自办公空间的节奏与韵律——Orfium项目办公室内设计第18张图片


来自办公空间的节奏与韵律——Orfium项目办公室内设计第19张图片


来自办公空间的节奏与韵律——Orfium项目办公室内设计第20张图片


来自办公空间的节奏与韵律——Orfium项目办公室内设计第21张图片


建筑设计:elSTUDIO
类型:办公/室内/装饰
面积:900 m2
时间:2020年
摄影:Lama Pictures
制造商:BO CONCEPT, LIGHT COOKIE, Love It, Plastino
设计团队:Eleni Stamatiou, Iro Athanasiou
监理:Eleni Stamatiou
家具制作:Drakos Woodworks , GK Mobili
城市:雅典
国家:希腊

OFFICES INTERIORS, DECORATION & ORNAMENT
ATHENS, GREECE
Architects: elSTUDIO
Area: 900 m2
Year: 2020
Photographs: Lama Pictures
Manufacturers: BO CONCEPT, LIGHT COOKIE, Love It, Plastino
Design Team: Eleni Stamatiou, Iro Athanasiou
Supervision: Eleni Stamatiou
Furniture Construction: Drakos Woodworks , GK Mobili
City: Athens
Country: Greece

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

室内 (2387 articles)


办公空间 (371 articles)


办公室 (409 articles)


希腊 (108 articles)


雅典 (27 articles)


2020 (348 articles)