网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
四四方方,仰望苍穹,室外桃园第1张图片

伊朗带露天观赏平台的瞭望台——由Zav建筑师设计
Zav Architects designs Iranian house as a belvedere featuring open-air viewing platforms

由专筑网王帅,李韧编译

德黑兰的Zav建筑事务所设计了这座四四方方的房子,建筑位于伊朗北部郊区,远离市区的喧嚣,周围环绕着露天平台和社交空间,一览乡村景色。

Tehran studio Zav Architects designed this boxy house in northern Iran as a series of enclosed living units surrounded by open-air platforms and social spaces with views across the rural landscape.

四四方方,仰望苍穹,室外桃园第2张图片

该建筑位于伊朗戈勒斯坦省Minudasht城外的山上,在一块面积约为半英亩的场地上建造,占地约298平方米。

The property is located in the hills outside of the city of Minudasht in Iran's Golestan Province, and occupies a built area of 298 square metres on a site of around half an acre.

四四方方,仰望苍穹,室外桃园第3张图片

Zav建筑事务所的任务是制定一个符合该场地自然地形的设计方案,并强调其乡村环境。

Zav Architects was tasked with developing a proposal in response to the site's natural topography and to enhance, rather than detract from, its rural context.

四四方方,仰望苍穹,室外桃园第4张图片

该项目的重点之处是充分利用广阔的视野。这促使建筑师采取了一个新方法来对建筑进行布局,并将该项目命名为“Chesm Cheran”,意思是“观景楼”。

The project's main focus was to make the most of the expansive views. This prompted the studio to adopt a novel approach to laying out the building's plan, and led to it naming the project Chesm Cheran, which means belvedere.

四四方方,仰望苍穹,室外桃园第5张图片

Zav建筑事务所负责人说:“为了确保与自然保持最大的联系,乡村建筑的常规流线和空间规划受到一定限制。”

“建筑的流线和社交空间被合并和错位排布,从而形成一个架高的开放空间,即观景平台或者休息室,这些空间适合设置在建筑的周围。通过这个开放的平台,我们让建筑对场地的影响降至最低。”

"To secure maximum connection with nature, the conventional circulation and spatial diagram for rural and suburban constructions is challenged," said Zav Architects.
"Circulation and social spaces of the house are combined and misplaced to be situated around the habitation units as an elevated open space called the Platform or Joy Lounge, which was the result of our endeavour to impose the minimum intervention on the farm land that appears as a duplicated and elevated piece of land."

四四方方,仰望苍穹,室外桃园第6张图片

在一系列室内和有遮挡的外部空间中,从每层楼板之间的空隙能够观看到室外的全景,特别是在无支撑结构的拐角处,让远方的景色更加连续。

首层有一个大型的健身房,里面有男女更衣室,还有一间为健身房服务的机械房。

Gaps between the floor slabs on each level create panoramic vistas from a series of interior and covered exterior spaces, particularly on two opposite corners where the lack of a supporting structure provides uninterrupted views.
The ground floor contains a large gym with separate changing rooms for men and women, as well as a mechanical room servicing the house.

四四方方,仰望苍穹,室外桃园第7张图片

坚固的石墙上设置了大窗户,能看到外面与建筑相邻的网球场,在地面上设置有一个悬挑板遮蔽的露台。

Robust stone walls on this level are interrupted by large windows that look out onto an adjacent tennis court and a terrace sheltered beneath the expansive slab of the floor above.

四四方方,仰望苍穹,室外桃园第8张图片

四四方方,仰望苍穹,室外桃园第9张图片

巨型混凝土板形成一个平台,其功能是大型室外露台。这个室外空间的外围流线使其直接与附近的游泳池和露天烧烤亭相连。

三间卧室共用户外空间,因此在每个房间的一侧有门廊直接通往平台。

The massive concrete slab forms a platform that functions as a large outdoor deck. The perimeter of this outdoor space provides external circulation linked directly to the nearby swimming pool and open-air barbecue pavilion.
The platform is partly occupied by three bedrooms, which are staggered in plan so doorways in the side of each room open straight onto the deck.

四四方方,仰望苍穹,室外桃园第10张图片

为了让光线照到下一层,建筑师在主楼的一侧开了一个空隙,而一棵树通过另一个开口向上生长,在地面留下斑驳的阴影。

卧室单元之间的楼梯通过一个开口上升到顶楼,在那里,楼梯与一个有遮蔽的露台相连,露台占据了这楼层的近一半面积。

To one side of the main building, a void allows light and views down to the lower level, while a tree growing up through another hole in the surface provides dappled shade.
A staircase between the bedroom units ascends through a void to the top floor, where it connects with a sheltered deck occupying almost half of this level.

四四方方,仰望苍穹,室外桃园第11张图片

楼梯顶部的一扇门通向一个开放式的房间,那里容纳了起居、餐饮和厨房空间。

A door at the top of the stairs leads into an open-plan room accommodating living, dining and kitchen functions.

四四方方,仰望苍穹,室外桃园第12张图片

四四方方,仰望苍穹,室外桃园第13张图片

毗邻的露台与这个空间之间通过大型门窗相连接,使得这个空间与周围风景相连续。

Large windows lining this space ensure it feels as connected with the surrounding landscape as the adjoining terrace.

四四方方,仰望苍穹,室外桃园第14张图片

该项目主要由石头建造而成,因此促进了当地矿场的重新开放,并雇用了30个当地工人和一个主要施工人员。

石阶从居住平台上延伸至中央广场,沿着场地的原始坡度向前延伸。

The project was constructed using stone that facilitated the reopening of a local mine and led to the employment of 30 local labourers and a master builder.
Stone steps that tumble down from the living platform towards a central plaza follow the original slope of the site.

四四方方,仰望苍穹,室外桃园第15张图片

四四方方,仰望苍穹,室外桃园第16张图片

建筑和大型烧烤区的内外部完成面都运用了类似的材质,地板表面的一致性也有助于加强室内和室外空间之间的连接。

The house and large barbecue pavilion are finished in a render that is left exposed internally as well as externally. Consistent flooring surfaces help to reinforce the connection between indoor and outdoor spaces.

四四方方,仰望苍穹,室外桃园第17张图片

四四方方,仰望苍穹,室外桃园第18张图片

四四方方,仰望苍穹,室外桃园第19张图片

四四方方,仰望苍穹,室外桃园第20张图片

四四方方,仰望苍穹,室外桃园第21张图片

四四方方,仰望苍穹,室外桃园第22张图片

四四方方,仰望苍穹,室外桃园第23张图片

四四方方,仰望苍穹,室外桃园第24张图片

四四方方,仰望苍穹,室外桃园第25张图片

四四方方,仰望苍穹,室外桃园第26张图片

四四方方,仰望苍穹,室外桃园第27张图片

四四方方,仰望苍穹,室外桃园第28张图片


出处:本文译自www.dezeen.com/,转载请注明出处。

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (9699 articles)


居住建筑 (2972 articles)


房子 (42 articles)


瞭望台 (7 articles)


伊朗 (41 articles)


混凝土 (2312 articles)


石材 (471 articles)