网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
我在登高望远,不是在山上,是在公园里第1张图片


Overlook at Rise Park

由专筑网若山,小R编译

奥兰治大公园是一处占地500多英亩的公共空间,坐落在加利福尼亚州欧文市海军陆战队空军基地El Toro原址上。公园包括住宅区和开放空间区,两者通过步道和绿地网络相连。登高望远公园(The Overlook at Rise Park)由Studio One Eleven设计,位于大公园充满活力和自然灵感的住宅社区内。3000平方英尺的三角形露台,以扇形排列的立柱为支撑,连接地面凸起的花坛,是该公园的中心。露台的位置经过了仔细的考量,使其可以捕捉到周围全景,一个方向面向落日,另一个方向则面向萨德尔巴克山山脉的圣地亚哥峰。露台的几何形状将游客引向冬至和夏至的日落,提供眺望远处的野生动物和自然风光的视野。

The Orange County Great Park is over 500-acres of public land located on the site of the decommissioned Marine Corps Air Station (MCAS) El Toro in Irvine, California. The overall park area includes housing and open spaces that are linked together through a network of trails and greenbelts. The Overlook at Rise Park, designed by Studio One Eleven, is located within a vibrant and nature-inspired residential community of the Great Park. Serving as the centerpiece of the park, the 3,000 square foot, triangular- shaped terrace rises on clusters of splayed columns from raised planters below. Thoughtfully sited to capture panoramic views of the surrounding landscape, the terrace faces the setting sun in one direction and Santiago Peak of the Saddleback Mountains in the opposite. The geometry of the terrace orients visitors toward the sunsets of the winter and summer solstices and viewing scopes enable them to gaze at distant wildlife and natural scenery.

我在登高望远,不是在山上,是在公园里第2张图片


我在登高望远,不是在山上,是在公园里第3张图片


露台具备多种鼓励社交聚会的便利设施,包括内置座椅的超大社区餐桌、定制设计的火盆、精选的舒适家具,都用以促进人们在这里对话,或者在各时间段欣赏美景。露台地板中央的开口让该项目中的各个层次建立起视觉连接,从露台上可以看到地面的水景,而从地面也可以看到遮阳板装置。可持续采伐的装饰木材,因其强度和寿命而被选中应用到项目中,中和混凝土和钢材的质感,增加纹理的丰富度和木材的暖色调。

The terrace features multiple amenities that encourage social gathering, including an oversized community table with built-in seating, a custom-designed firepit, and selected loose furnishings that can be arranged to promote conversation or capture the best views throughout the day. A central opening in the terrace floor establishes a visual connection between the levels of the project, providing a view of the ground level water feature from the deck and a glimpse of the shade sail installation from below. Sustainably harvested Ipe decking, selected for its strength and longevity, adds a rich texture and the warmth of wood to complement the concrete and steel elements of the project.

我在登高望远,不是在山上,是在公园里第4张图片


我在登高望远,不是在山上,是在公园里第5张图片


项目纳入了LC Studio Tutto开发的两个装置作品,这是国际上对艺术家的呼吁的结果。“天国(Celestial)”的特色是漂浮在露台上方的多层遮阴帆,帆上天蓝色漩涡线图案暗示着气流和候鸟的飞行路线。以不同比例的剪影象征在不同高度飞行的三种鸟类,作为“登高”这一主题的延伸。“天空(Into Sky)”是印在露台下方混凝土上的一组鸟类图案,代表该地区的本土鸟类,对地面和露台遮阳棚起到统一概念的作用。

Two installations developed by LC Studio Tutto are incorporated into the project, as the result of an international call for artists. ‘Celestial’ features several layered shade sails with swirling lines of sky-blue tones floating above the terrace, suggestive of wind currents and migratory bird flight paths. Three bird species, shown in silhouette at varying scales symbolize flying at different heights, continuing the theme of elevation. ‘Into Sky’ is a collection of birds stamped onto the concrete below the deck, representing bird species native to the area conceptually connecting to ground plane to the terrace’s shade canopy above.

我在登高望远,不是在山上,是在公园里第6张图片


我在登高望远,不是在山上,是在公园里第7张图片


我在登高望远,不是在山上,是在公园里第8张图片


该项目旨在鼓励人们以非常规的方式来探索和参与艺术、建筑和自然环境。整个设计从“自我发现”出发,游客可以在这里体验不同的设计元素、远眺不同的四周景色。该设计并不打算强加一个特定的用途,而是希望培养一种自由感,为左邻右舍提供一个聚会之处,一个可以共同度过阳光明媚的下午的美好场所。

The project is designed to encourage people to explore and engage with art, architecture, and the natural environment in ways that they normally could not. It is designed for self-discovery, where visitors can experience different design elements or elevated views of the surroundings. Rather than imposing a specific point of view, the design fosters a sense of freedom, provides a place for neighbors to gather, or simply offers a beautiful place to spend a sunny afternoon.

我在登高望远,不是在山上,是在公园里第9张图片


我在登高望远,不是在山上,是在公园里第10张图片


项目信息
景观事务所:Studio One Eleven
项目类型:瞭望台 / 游乐设施 / 住宅公园
完工时间:2020
参与项目的设计事务所:BrightView
项目摄影:Tsutsumida Pictures
项目地点:美国,加利福利亚

Project Data
Landscape Architecture: Studio One Eleven
Type: Look-outs / Playgrounds/ Residential Parks
Realisation: 2020
Other designers involved: BrightView
Photography: Tsutsumida Pictures
Location: California / USA / 

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

景观 (791 articles)


商业区景观 (288 articles)


公园 (307 articles)


瞭望台 (9 articles)


美国 (1533 articles)


加利福尼亚 (61 articles)