网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
St. Peter住宅改建/ Glasshouse第1张图片

St. Peter's Renovation

由专筑网Brick,vigo编译

来自建筑事务所的描述。项目是现代风格的双层建筑扩建,采用显眼的锌,将住宅的边界融入St Peter的阿德莱德郊区。5米高的四坡屋顶确保关联房屋正面,扩建部分插入倾斜地块,无缝连到户外木结构甲板,甲板位于地面泳池上方。总体结果是现代建筑位于这样的历史文脉中:它能创造美妙的对比,重新定义我们对“优雅”的理解。

From the architect. A contempory double story extension clad in zinc boldly pushes the boundaries of this family home in the conservative Adelaide suburb of St Peter’s. Whilst the 5m hipped roof ensures reference to the front of the home, the extension proudly asserts itself over the sloping block, seamlessly connecting to an outdoor timber framed deck, pitched high over an infinity above ground pool. The overall result is a confident statement about modern architecture’s place in such a historic context- it can create a wonderful contrast, redefining our appreciation of ‘elegance’ itself.

St. Peter住宅改建/ Glasshouse第2张图片
© Aaron Citti

阿德莱德郊区枝叶茂盛,位于旧宅的林荫道边,聚集着同类别墅和村舍,通过成排的大梧桐树完美补充。原始住所被分类为古老保护区里的“重点项目”,因此立面需要保留。“我记得第一次看到街区,开始思考这些挑战,不规则的地块,标示的斜坡,周围环境,我们需要将这些转化成优点,不能让它们限制我们,”建筑师Iannicelli回忆说。

Adelaide’s leafy suburb of St Peter’s features avenue after avenue of grand old homes, a homogenous convention of villas and cottages, which are perfectly complemented by rows of gigantic plane trees. The original dwelling was classified as a ‘contributory item’ in a historic conservation zone, and as such the facade needed to remain. ‘I recall seeing the block for the first time and thinking, these challenges, the irregularity of the block, the marked slope, the context, we need to turn these into assets, we can’t let them limit us, recalls Architect, Don Iannicelli.

St. Peter住宅改建/ Glasshouse第3张图片
© Aaron Citti

乍一看,这个住宅在该区域是如此自由,它很容易被忽视。但是扩建建筑能从大街上看到,几乎不会引起冒犯,但抓住了人好奇,吸引人们来探索。Glasshouse事务所想参考原来的住宅及其文脉,设计了乡土形式的四坡屋顶,它相对街景和谐而且不起眼。项目通过建造地下室利用土地的下降,有助于使其视觉影响最小化,但也创造了迫切需要的内部空间。一楼利用场地的热质,容纳休息室、厨房、书房、客房和浴室。该区域是受州际游客欢迎的隐蔽之所,可以在这里练练小提琴,玩电视游戏。大型存储室服务于这个活跃的住宅,隐藏各种实用的车辆。

And on first glance, the dwelling is so at home in the area, it is easily overlooked. The extension however, just visible from the street, causes little offence, but captures the wondering eye, begging to be explored. Wanting to reference the original home and its classical context, Glasshouse designed a hipped roof vernacular form, sympathetic and unimposing to the streetscape. Utilizing the land’s fall by building underground, assisted in minimising its visual impact, but also created much needed internal space. This ground floor, takes advantage of the site’s thermal mass and houses a retreat, kitchenette, study, guest bedroom and bathroom. This zone is a welcome retreat for the interstate visitor, for violin practice, for playing video games at ungodly volumes. The large storage room services this active family, hiding away all sorts of utilitarian possessions with wheels.

St. Peter住宅改建/ Glasshouse第4张图片
© Aaron Citti

St. Peter住宅改建/ Glasshouse第5张图片
© Aaron Citti

扩建建筑用青石砌体回应周围的别墅和村舍,看上去像重重地固定。相比之下,顶层是扩建部分进入的地方,利用现代材料如轻量直立接缝锌板、黑色铝框架和超大玻璃。

Using bluestone masonry as nod to the surrounding villas and cottages, the extension appears heavily anchored. By contrast, the top floor is where the extension comes into its own, exploiting modern materials such as lightweight standing seam zinc cladding, black aluminium framing and oversize glazing

St. Peter住宅改建/ Glasshouse第6张图片
© Aaron Citti

“坚实的地基赋予扩建建筑结构完整性,但重要的是,它为顶层开启了无数可能性,允许我们使用重量轻的锌,用它支撑那些5米高的教堂天花板和大型玻璃窗格,”Don说道。

‘The solid base gave the extension its structural integrity, but importantly, opened up a myriad of design possibilities for the top floor, allowing us to use lightweight zinc which supported those 5m cathedral ceilings and those large panes of glass’, mentions Don.

St. Peter住宅改建/ Glasshouse第7张图片
Section/截面图

住宅旧部分和新扩建之间的连接似在天空,这是由于灿烂的光线透过玻璃屋顶充溢室内,欢迎居住者从阴暗的走廊出来。走廊延续,但现在以饰面橡木对照,橡木面板隐藏主卧套房、化妆室、儿童浴室和洗衣房。

The connection between the old part of the home and the new addition is quasi celestial, thanks to the brilliant light flooding through the glass roof, welcoming the inhabitant out of the dark hallway. The corridor continues but is now contrasted in a veneered oak, the panels of which conceal the master ensuite, a powder room, the children’s bathroom and a laundry.

St. Peter住宅改建/ Glasshouse第8张图片
© Aaron Citti

高度倾斜的天花板和超大玻璃敞向容纳起居室和厨房的本地结构,创造宽阔的感觉,使忽略的问题最小化。这个实用厨房和大型生活空间容纳用餐和家庭作业,同时允许看到人们在草坪上练习足球,看到爸爸一圈一圈在游泳。

Opening out into the vernacular structure which accommodates the living area and kitchen, the high raked ceiling and oversize glazing create a feeling of expanse, albeit minimising over -looking issues. This functional kitchen and large living space accommodate meal times and homework, whilst allowing a connection to the sights of soccer practice on the lawn, and dad swimming laps.

St. Peter住宅改建/ Glasshouse第9张图片
© Aaron Citti

户外甲板用黑色粗端木翅片来界定,只将视野聚集在泳池上方的溢水。大型级联台阶不仅创建视觉雕塑,提供精巧的路径到达草坪和泳池区,而且构思场地来沐浴阳光。泳池巧妙坐落在地块的最窄部分,利用其高度形成后面通道上的屏障,允许机房来处理它以及周围的草坪和花园。

The outdoor deck is minimally delineated by use of black butt timber fins which focus the field of vision solely on the spilling water of the above ground pool. Giant cascading steps not only create a visual sculpture, providing a subtle path to reach the lawn and pool area, but conceive spots to soak up the sun. The pool resourcefully sits on the narrowest part of the block, using its height to form a barrier on the rear access and to allow a plant room to service it, and, the surrounding lawn and garden.

St. Peter住宅改建/ Glasshouse第10张图片
© Aaron Citti

“扩建建筑的每个元素都用时刻牢记的家庭需求来对待,不仅现在为了他们的享受,而且根据家庭本身灵活调整和发展,”Don说道。

‘Every element of this extension was approached with the needs of the family in mind, not only for their enjoyment now, but also with the flexibility to adapt as the family itself, evolves’, asserts Don.

St. Peter住宅改建/ Glasshouse第11张图片
© Aaron Citti

St. Peter住宅改建/ Glasshouse第12张图片
© Aaron Citti

St. Peter住宅改建/ Glasshouse第13张图片
© Aaron Citti

St. Peter住宅改建/ Glasshouse第14张图片
© Aaron Citti

St. Peter住宅改建/ Glasshouse第15张图片
© Aaron Citti

St. Peter住宅改建/ Glasshouse第16张图片
© Aaron Citti

St. Peter住宅改建/ Glasshouse第17张图片
Plan 0/平面图

St. Peter住宅改建/ Glasshouse第18张图片
Plan 1/平面图 1

St. Peter住宅改建/ Glasshouse第19张图片
Elevations/立面图

建筑设计:Glasshouse
项目位置:澳大利亚
项目主管:Don Iannicelli
工程:MQZ Consulting Engineers
项目面积:350.0平方米
项目时间:2016年
摄影:Aaron Citti

Architects: Glasshouse
Location: St Peters SA 5069, Australia
Director: Don Iannicelli
Engineering: MQZ Consulting Engineers
Area: 350.0 sqm
Project Year: 2016
Photographs: Aaron Citti


出处:本文译自www.archdaily.com/,转载请注明出处。

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (11927 articles)


居住建筑 (3509 articles)


住宅 (2917 articles)


澳大利亚 (483 articles)


2016 (642 articles)


锌板 (26 articles)


黑色铝框 (2 articles)


玻璃 (2021 articles)