网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
House W / Studio Prototype第1张图片
Courtesy of  Studio Prototype

来自Ray,范偲慧的报道。这栋漂亮的小建筑始建于上个世纪,坐落于荷兰戴文的一个古老村落的路边。如今已经传承至第三代了,现任屋主决定翻新整座房屋并在其背后进行扩建。

From the architect. A charming small house, built last century, stands on the old village road of the Dutch town Duiven. It has recently been passed on to the third generation of a family that is living there. The decision was made by them to thoroughly renovate the house and add a new volume on the backside.

House W / Studio Prototype第2张图片
Courtesy of  Studio Prototype

House W / Studio Prototype第3张图片
Courtesy of  Studio Prototype

新扩建的部分给原有建筑注入了现代元素。两者的体量略有改变,设计师在建筑外部增加户外活动场地,并且运用框景手法从室内将街景尽收眼底。新扩建部分在面向街道的方向采用了封闭的措施,反之在面向庭院的一侧开辟了宽敞的L形开放廊道。一个巨大的玻璃隔断和两扇滑动的玻璃门轻而易举地将庭院和室内联系在一起。烟囱部分是房顶设计的点睛之笔,它被重新设计,将采光天窗和采光井的功能结合在一件完美雕塑品上。

The new volume formulates a contemporary answer to the existing house. The volumes are slightly shifted from each other, creating a spatial play outside and a framed view towards the street side inside. The new volume functions as a closed mass on the street side, while on the garden-side the dwelling opens up by means of a spacious L-shaped veranda. A large window, with two sliding doors in it, provides the connection with the garden. The chimney is a prominent part of the roof’s shape. As such it has been reinterpreted, and is integrated with both a roof light and a light shaft in one sculptural object.

House W / Studio Prototype第4张图片
Elevation/立面图

房屋新旧部分的功能完美地结合在了一起。原有建筑通过设计改造,使功能更加完善。新扩建部分的周围是一片空旷的场所。建筑采用最大化的通光设计,保证最佳的室内观感。

The functions flow seamlessly from the old to the new volume. The existing volume is updated by making several functional interventions. All spaces in the new volume are situated around a spacious void. A maximum amount of daylight is permitted here, ensuring an optimal experience of the sculptural space.

House W / Studio Prototype第5张图片
Courtesy of  Studio Prototype

House W / Studio Prototype第6张图片
Courtesy of  Studio Prototype

House W的建筑立面由红雪松条木斜向对角拼接覆盖。这些条木尽可能地细长,在原有建筑厚重的砖墙结构的衬托下更显张力。铝制结构使材料与空间之间产生了微妙的转换。对角线模式的立面保证着建筑内部的私密性,只在几个关键取景位置开放。

The façade concept of HouseW consists of diagonal directions and is translated to a timber cladding of western red cedar battens. They are as slender as possible, creating tension with the heavy brick of the existing dwelling. Aluminum profiles are used to attain subtle transitions between materials and spaces. The diagonal pattern is opened up on several strategic positions, working as a privacy screen.

House W / Studio Prototype第7张图片
Courtesy of  Studio Prototype

设计师在施工执行阶段承担起了监工的作用,以保证特殊细节的建造质量。这个项目是荷兰人自建住宅项目之一,居民自己在建筑师协作下,完成室内的装修。

The architect has taken the role of master builder in the execution phase to guarantee the quality of the special detailing. The house is part of the Dutch self-build-initiative; in collaboration with the architect the inhabitants themselves finished the interior.

House W / Studio Prototype第8张图片
Courtesy of  Studio Prototype

House W / Studio Prototype第9张图片
Courtesy of  Studio Prototype

House W / Studio Prototype第10张图片
Courtesy of  Studio Prototype

House W / Studio Prototype第11张图片
Courtesy of  Studio Prototype

House W / Studio Prototype第12张图片
Courtesy of  Studio Prototype

House W / Studio Prototype第13张图片
Courtesy of  Studio Prototype

House W / Studio Prototype第14张图片
Floor Plan/平面图

House W / Studio Prototype第15张图片
Floor Plan/平面图

House W / Studio Prototype第16张图片
Elevation/立面图

House W / Studio Prototype第17张图片
Elevation/立面图

建筑事务所:Studio Prototype
项目地点:荷兰 戴文
设计团队: Jeroen Spee, Jeroen Steenvoorden
项目团队:Gijs van Suijlichem, Titus Lammertse, Jan Paulus Hoogterp, Jan van der Schaaf
项目面积:270平方米
项目年份:2013年
图片由Studio Prototype团队提供

Architects: Studio Prototype
Location: Duiven, The Netherlands
Design Team: Jeroen Spee, Jeroen Steenvoorden
Project Team: Gijs van Suijlichem, Titus Lammertse, Jan Paulus Hoogterp, Jan van der Schaaf
Area: 270.0 sqm
Year: 2013
Photographs: Courtesy of Studio Prototype

出处:本文译自www.archdaily.com/,转载请注明出处。


【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (10998 articles)


居住建筑 (3341 articles)


房屋 (41 articles)


荷兰 (416 articles)


2013 (514 articles)


砖墙 (124 articles)


扩建项目 (50 articles)