网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
Haus Walde/Gogl建筑师事务所/Haus Walde / Gogl Architekten第1张图片

建筑师:Gogl建筑师事务所
位置:奥地利,基茨比厄尔
负责建筑师:Hannes Schroll, Michael Kapeller, Hildegard Platzer-Rieder
灯光设计:Akzente Lichtsysteme, Innsbruck
面积:383平方米
年份:2012
摄影:Mario Webhofer
Architects: Gogl Architekten
Location: Kitzbühel, Austria
Architect In Charge: Hannes Schroll, Michael Kapeller, Hildegard Platzer-Rieder
Lighting Planning: Akzente Lichtsysteme, Innsbruck
Area: 383 sqm
Year: 2012
Photographs: Mario Webhofer


Haus Walde/Gogl建筑师事务所/Haus Walde / Gogl Architekten第2张图片

客户要求一个开放的,阳光充足的,并带有花园的房屋,并将Kitzbühl Alps山的美丽背景融入到生活空间中来。
The client requested an open, light-filled room with the garden and the beautiful backdrop of the Kitzbühl Alps integrated into the living space.

Haus Walde/Gogl建筑师事务所/Haus Walde / Gogl Architekten第3张图片

Haus Walde/Gogl建筑师事务所/Haus Walde / Gogl Architekten第4张图片

这个地点坐落在一个北朝向的斜坡上,它的西部边缘与小溪和小路接壤,南部边缘与道路相邻,东部和北部边缘附近坐落着独立式的建筑。到这个地点的入口道路同时也是南侧的道路。在这个地点东部一半的位置上,有一个上市的建筑,人们不得不将它维持不变。最大的挑战是在一个艰难的斜坡上定位新建筑,地形的狭窄以及与现存房屋的建筑冲突。
The site is located on a north-facing slope, bordered on its western edge by a stream and a path, on its southern edge by a street and on its eastern and northern edges by neighbouring sites with freestanding buildings. The access road to the site is simultaneous with the street on the southern side. There is a listed building in the eastern half of the site, which had to remain unaltered. The biggest challenges were positioning the new construction on a difficult slope, the narrowness of the site and the architectural conflict with the existing house.

Haus Walde/Gogl建筑师事务所/Haus Walde / Gogl Architekten第5张图片

空间的概念:
新建筑被有意识的作为一个与老房子的当代对比而呈现出来。作为来自不同时代的建筑实例,这两座建筑彼此独立的站立着。
Spatial concept:
The new building is consciously presented as a contemporary counterpoint to the old house. Both buildings stand independently of each other as examples of construction from different epochs.


Haus Walde/Gogl建筑师事务所/Haus Walde / Gogl Architekten第6张图片

我们试图适应新的现场施工地形,并尽可能的将它嵌入到地形中,同时最大限度地利用建筑规则。所有的三层高度的变化都要适应地形,创造差异化的区域,同时保持开放性的设计。斜坡侧面的天然长石墙从后面给了居民一个“后盾”。大型玻璃窗朝向为南,面向山谷,在Kitzbühl Alps山的美妙背景下开辟了不同的景色。可移动的木制门面确保了一种空间开放的感觉,同时又保护了居民的私人领域。门面的多层次结构和交错的房间导致了一种复杂的空间体验感。底层的核心要素是一个开放式壁炉,将余热散发给地热泵,创建了一个温馨的氛围。
We attempted to adapt the new construction to the topography of the site and to embed it as well as possible into the terrain, at the same time making maximum use of the building regulations. The changes of level in all three storeys, which are adapted to the terrain, create differentiated zones while maintaining the open plan. A long wall of natural stone on the slope side gives the residents ‘backing’ from behind. The large-scale glazing, facing south towards the valley, opens up varied views on the wonderful backdrop of the Kitzbühler Alps. Moveable facade elements of wood ensure a feeling of spatial openness, while at the same time safeguarding the private sphere of the residents. The multi-layered structure of the facade and the interlaced rooms result in a complex spatial experience. The central element of the ground floor is an open fireplace which sends surplus heat to the geothermal heat pump and creates a cosy atmosphere.

Haus Walde/Gogl建筑师事务所/Haus Walde / Gogl Architekten第7张图片

Haus Walde/Gogl建筑师事务所/Haus Walde / Gogl Architekten第8张图片

作为与木材和天然石头这些地面材料的一种现代化对比,底层的天花板是由外露的混凝土制成的。在卧室,地板和天花板以橡木为主导。有着大大的突出着屋檐的梯田式屋顶给建筑一种开放结构的特点,用一个板材状的形式将它嵌入到景观中。互相连接的内部房间被没有边界的宽阔露台进一步扩大。朝向为西的露台扩大了居住面积,沿着该地点的西侧边缘“摇摆”于小溪之上,从而使有限的空间得到最佳利用。车棚的屋顶(与街道一行)被通过种植而转化为花园的一部分,并且从房子内是不可见的。地下室的南部被建成生活区和工作区,并且是南部的最佳亮点。
As a modern contrast to the earthly materials of wood and natural stone, the ceiling in the ground floor is made of exposed concrete. In the bedrooms, oak wood dominates the floors and the ceilings. The terraced roofs with their broad projecting canopies give the building the character of an open structure embedded in the landscape with a panel-like form. The interconnected inner rooms are further enlarged by generous terraces without thresholds. The west-facing terrace, which enlarges the living area, ‘sways’ over the stream along the western edge of the site and thus makes optimal use of the limited space. The roof of the carport (which aligns with the street) is transformed into part of the garden through planting and is not visible from within the house. The southern part of the basement is built as a living and working area and is optimally lit from the south.

Haus Walde/Gogl建筑师事务所/Haus Walde / Gogl Architekten第9张图片

在街道/车库和地下室(从上面照亮)之间的长长小路上,成为一个图片和雕塑的艺术空间。
The long path between the street/carport and the basement (which is lit from above), serves as an art space for pictures and sculptures.

Haus Walde/Gogl建筑师事务所/Haus Walde / Gogl Architekten第10张图片

Haus Walde/Gogl建筑师事务所/Haus Walde / Gogl Architekten第11张图片

Haus Walde/Gogl建筑师事务所/Haus Walde / Gogl Architekten第12张图片

Haus Walde/Gogl建筑师事务所/Haus Walde / Gogl Architekten第13张图片

Haus Walde/Gogl建筑师事务所/Haus Walde / Gogl Architekten第14张图片

Floor Plan平面图
Haus Walde/Gogl建筑师事务所/Haus Walde / Gogl Architekten第15张图片

Floor Plan平面图
Haus Walde/Gogl建筑师事务所/Haus Walde / Gogl Architekten第16张图片

Floor Plan平面图
Haus Walde/Gogl建筑师事务所/Haus Walde / Gogl Architekten第17张图片

Elevation立视图
Haus Walde/Gogl建筑师事务所/Haus Walde / Gogl Architekten第18张图片

Elevation立视图
Haus Walde/Gogl建筑师事务所/Haus Walde / Gogl Architekten第19张图片

Elevation立视图

                   特别鸣谢翻译一组4号 李鹤 提供的翻译,译稿版权归译者所有,转载请注出明处。
【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

  • einmal
  • 2013.06.29 14:28
    地形处理的很好~
    • 0
  • 如鱼得水
  • 2013.05.20 17:33
    挺有感觉的,建筑很干净
    • 0
  • 向我开炮
  • 2013.05.20 10:18
    建筑非常有感觉,景色无敌。不过室内感觉很阴冷啊,这玻璃的热工应该是相当的不错啊
    • 0
    没有了...
    评论加载中,请稍后!

    建筑 (10997 articles)


    居住建筑 (3341 articles)


    住宅 (2768 articles)


    奥地利 (135 articles)


    2012 (382 articles)


    木材 (2778 articles)


    石材 (541 articles)