网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
New Shoots儿童中心/ Collingridge and Smith Architects建筑事务所/New Shoots Ch...第1张图片

建筑师:Collingridge and Smith Architects建筑事务所
地点:新西兰,丰盛湾,Papamoa
建筑师负责人: Phil Smith
设计团队: Phil Smith, Graham Collingridge, Grayson Wanda, Chloe Pratt
面积:650平方米
年份:2011
摄影:图片由Collingridge and Smith Architects建筑事务所提供
新西兰,Papamoa,Collingridge and Smith Architects建筑事务所,教育建筑类
结构工程师:McNaughton咨询工程师
M&E顾问:生态设计顾问
照明顾问: Mike Renwick, Lighthouse Remuera
主承包商: Pukenui Properties
Architects: Collingridge and Smith Architects
Location: Papamoa, Bay of Plenty, New Zealand
Architect In Charge: Phil Smith
Design Team: Phil Smith, Graham Collingridge, Grayson Wanda, Chloe Pratt
Area: 650 sqm
Year: 2011
Photographs: Courtesy of Collingridge and Smith Architects
Educational Selected WorksCollingridge and Smith Architects New ZealandPapamoa
Structural Engineers: McNaughton Consulting Engineers
M&E Consultant: Eco Design Consultants
Lighting Consultant: Mike Renwick, Lighthouse Remuera
Main Contractor: Pukenui Properties


New Shoots儿童中心/ Collingridge and Smith Architects建筑事务所/New Shoots Ch...第2张图片

儿童中心的项目进程很紧密,建筑设计,批准和完工整个将于9个月之后完成。该建筑Papamoa海滩镇的边上,我们的设计意在构建一个捕捉怀旧的新西兰巴赫(度假屋)感觉的设计。
A very tight programme saw the Children’s centre designed, approved and completed in 9 months.The building is located on the edge of the Papamoa Beach township and our brief was to create a design that captured the nostalgic kiwi bach (holiday house) feel.

New Shoots儿童中心/ Collingridge and Smith Architects建筑事务所/New Shoots Ch...第3张图片

引用LA例研究房屋清新的风格和新西兰集团架构师,我们的概念将早期儿童中心的功能减少为两个简单的“固体”体积,支持一个十分美观的薄悬臂式的屋顶。教室上的屋顶是滑动玻璃屏幕并且可以完全从室内/室外看到朝北的操场。所有服务和管理空间都位于这些“立方体”里,它以循环的形式进入中心。
Referencing the elegant refined style of the LA case study houses and New Zealand’s own Group Architects, our concept reduces the functions of an early childhood centre into two simple ‘solid’  volumes, supporting a beautifully thin cantilevered roof. The classrooms are defined below the roof by sliding glazed screens allowing full indoor / outdoor flow  to the north facing playground. All service and admin spaces are located in the ‘solid’ boxes, which define the circulation and entry to the centre.

New Shoots儿童中心/ Collingridge and Smith Architects建筑事务所/New Shoots Ch...第4张图片

基于我们对于完成设计的热情,客户最终决定让我们设计并选择所有的家具、电器、配件、艺术作品和景观美化,从而构建一个完全凝聚力的建筑完成体。
Through our passion for ‘complete’ design, the client was convinced to let us design and select all furniture, appliances, fittings, art work and landscaping leading to a fully cohesive architectural finish.

New Shoots儿童中心/ Collingridge and Smith Architects建筑事务所/New Shoots Ch...第5张图片

从环保角度,该建筑作品十分高效,冬季通过朝北的低辐射玻璃获得大多数的被动太阳能,而大跨度的悬挑挑檐可以防止盛夏过度的太阳热量。中心的后方(南区)具有有限的开口且其高度的绝缘限制了热量的损失。
Environmentally the building works very efficiently, making the most of passive solar gain in winter conditions through the low-e north facing glazing, whilst the large cantilevered roof overhang stops overheating from the high summer sun. The rear of the centre (south side) has limited openings and is highly insulated to limit heat loss.

New Shoots儿童中心/ Collingridge and Smith Architects建筑事务所/New Shoots Ch...第6张图片

New Shoots儿童中心/ Collingridge and Smith Architects建筑事务所/New Shoots Ch...第7张图片

教室里的大型滑动玻璃面板可以在6个建筑体内实现自然通风,而管理空间都通过较小的可开启的窗户自然通风。
Ventilation is achieved naturally at 6x building code minimum via the large sliding glazed panels in the classrooms, whilst the admin spaces are all naturally ventilated through smaller openable windows.

New Shoots儿童中心/ Collingridge and Smith Architects建筑事务所/New Shoots Ch...第8张图片

黑水公司在每个建筑的后部处理现场并灌溉大量本地种植区域,这可当作操场上的苗圃种植。屋顶上的雨水被收集用于冲洗所有厕所和灌溉操场上,而整个中心都使用高WELS评分的水器具以限制水的使用(水龙头是6星级,而厕所是5星级)。
Blackwater is treated on site and irrigates a large native planted area at the rear of each building, which acts as the nursery for planting throughout the playground. Rainwater is captured from the roof and used to flush all wc’s and irrigate the playground, whilst high WELS rated water appliances are used throughout the centre to limit water use (taps are 6 star, wc’s 5 star).

New Shoots儿童中心/ Collingridge and Smith Architects建筑事务所/New Shoots Ch...第9张图片

New Shoots儿童中心/ Collingridge and Smith Architects建筑事务所/New Shoots Ch...第10张图片

通过这些功能的建设和日常实际应用,教导孩子减少对环境的影响,同时,通过天然的大操场,那里被原生植物、草、动物所包围,也使孩子们获得更广泛的环保意识。
Children are taught about reducing their environmental impacts through these features of the building and their everyday practical application of them, as well as gaining a  wider environmental awareness through the large natural playground, where they are surrounded by native plants, grasses and animals.

New Shoots儿童中心/ Collingridge and Smith Architects建筑事务所/New Shoots Ch...第11张图片

New Shoots儿童中心/ Collingridge and Smith Architects建筑事务所/New Shoots Ch...第12张图片

New Shoots儿童中心/ Collingridge and Smith Architects建筑事务所/New Shoots Ch...第13张图片


                              特别鸣谢翻译一组10号 张晓丽 提供的翻译,译稿版权归译者所有,转载请注出明处。   
【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

  • Zone
  • 2013.04.13 00:44
    玻璃盒子俺喜欢~~
    • 0
  • remon
  • 2013.04.04 21:18
    建筑不应该觉得什么建筑像什么建筑,不能有这样的思维定势,哈哈
    • 0
  • 向我开炮
  • 2013.04.03 12:46
    “基于我们对于完成设计的热情,客户最终决定让我们设计并选择所有的家具、电器、配件、艺术作品和景观美化,从而构建一个完全凝聚力的建筑完成体”这才是一个完整的设计 在里面的小孩真幸福~
    • 0
    没有了...
    评论加载中,请稍后!

    建筑 (10775 articles)


    教育建筑 (666 articles)


    儿童中心 (4 articles)


    新西兰 (62 articles)


    2001 (14 articles)


    玻璃 (1809 articles)