网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
Library House / Shinichi Ogawa & Associates第1张图片

建筑师: Shinichi Ogawa & Associates
位置: Tochigi, Japan
总建筑面积: 155.71 sqm
用地面积: 315.51 sqm
红线面积: 163.93 sqm
年份: 2012
摄影: Courtesy of Shinichi Ogawa & Associates

Library House / Shinichi Ogawa & Associates第2张图片

Library House / Shinichi Ogawa & Associates第3张图片

Library House / Shinichi Ogawa & Associates第4张图片

这件白房子的一层坐落在一个宁静的住宅区。其对称的立面是被用作客厅和餐厅的白色立方体,一个比较矮的部分包围住了中间的这个方块。
The white house of one-story is located in a calm residential area. The symmetric elevation is composed of a white cubic volume as Living/Dining space, and  a low volume that enclose the central cube.

Library House / Shinichi Ogawa & Associates第5张图片

Library House / Shinichi Ogawa & Associates第6张图片

客厅和餐厅空间是一个6米高的空间,它的北墙是放了很多书的一个大书柜。对面的强通往南面的花园,有着多种多样的自然元素。并且,这个大厅的天光是的这里变成一个激动人心的地方,在这里可以看到天空,自然光可以照射进来。同时,这个房间拥有着一个舒适的环境,可以通过控制外面的遮阳棚来控制不同时间和不同季节进入的光线。
Living/Dining space has 6m high ceiling, and its northern wall is a high and large book-shelf  that will be completely filled with a lot of books.The opposite wall is open to the southern court yard, and takes in various natural elements. Moreover, the toplight makes it an impressive space giving sky view and natural light form the upper side. At the same time, the room realizes a comfortable environment, adjusting the quantity of light in accordance with the time or season by exterior awning.

Library House / Shinichi Ogawa & Associates第7张图片

这个设计没有设置任何的走廊,从中央的大厅可以到达任何一个房间。面对客厅和餐厅的大花园种着一棵树,主卧,办公室和比较小的有一个水池的办公室是给客厅和餐厅,厕所和儿童间的人使用的。
The plan composition doesn’t have any corridor and it’s possible to access to the all rooms from the central room. The large court yard with a tree faces to Living/Dining, master bedroom, office, and the smaller one with a pool is for  Living/Dining, bathroom and child room.

Library House / Shinichi Ogawa & Associates第8张图片

Library House / Shinichi Ogawa & Associates第9张图片

这是一座给饥渴的阅读者的房子。他可以在这宽敞而又安静的地方享受他的阅读时光,通过旁边的庭院感受季节的变化。
It is a house for the client who is a great reader. He can live enjoying his reading time in this quiet but rich space, feeling the change of season thanks to the closed court yards.

Library House / Shinichi Ogawa & Associates第10张图片

Library House / Shinichi Ogawa & Associates第11张图片

Library House / Shinichi Ogawa & Associates第12张图片

Library House / Shinichi Ogawa & Associates第13张图片

Library House / Shinichi Ogawa & Associates第14张图片

Library House / Shinichi Ogawa & Associates第15张图片

Library House / Shinichi Ogawa & Associates第16张图片

Library House / Shinichi Ogawa & Associates第17张图片

Library House / Shinichi Ogawa & Associates第18张图片


                      特别鸣谢翻译一组6号 俞路 提供的翻译,译稿版权归译者所有,转载请注出明处。


【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

  • 吴边落木下
  • 2013.03.11 09:44
    内部空间很纯粹
    • 0
  • remon
  • 2013.03.09 12:09
    天窗那个地方为啥不整大点,大点的话是不是就不会那么珍惜?
    • 0
    没有了...
    评论加载中,请稍后!

    建筑 (10643 articles)


    居住建筑 (3249 articles)


    住宅 (2671 articles)


    日本 (935 articles)


    2012 (380 articles)


    Shinichi Ogawa & Associates (4 articles)