网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
A new spatial identity 一个新空间特性
Neri & Hu complete Design Collective's new store in Shanghai, incorporating exterior graphic wrapping and spatial design
Neri & Hu完成了上海企业新商店的设计,集外部表皮设计和室内空间设计于一身

特别鸣谢翻译组一组5号 刘政和提供的翻译,译稿版权归译者所有,转载请注明出处。
A new spatial identity 一个新空间特性第1张图片
Neri&Hu completed their latest venture, the Design Collective Store in Qingpu on the outskirts of Shanghai, in June, as a multi-faceted project for their practice, the Neri & Hu Design and Research Office (NHDRO). The store is located on the first floor, with a total area of 2,000 sq m.
在6月,Neri&Hu 刚刚完成了他们最新的冒险,一个坐落于上海青浦郊区的企业商店设计,作为他们事务所的多面项目。商店位于一楼,面积为2,000平方米。

A new spatial identity 一个新空间特性第2张图片
Neri&Hu inherited the existing building along with a brief to completely redesign both the exterior and the interior without demolishing the existing structure. Their interpretation of this was to cover the original building in order to create a new exterior identity and to fabricate an introverted spatial platform to create a new identity for the Design Collective, a group of furniture retail initiatives in the city.
Neri&Hu秉承了现有建筑的同时注重表皮和内部空间的概念。他们对原先的建筑进行包装,以此来创造外表皮特征并为设计集合建造一个封闭的空间平台,一个首创的家具零售商店。

A new spatial identity 一个新空间特性第3张图片
The existing building has been completely covered with an opaque graphic wrapper made with carbon fibre panel to create an introverted spatial condition in order to showcase the furniture of Design Republic dynamically. The main entry features a strikingly large steel funnel, serving as a transitional element from the exterior urban context to the exhibition space inside. The entry tube also serves as a means of emphasising the expectancy of visitors’ arrival into the 3 storey exhibition hall.
现有的建筑被由碳纤维板制成的带有图案的封皮所包裹,以此创造一种含蓄的空间条件来展示富有动感的家具设计。主入口被做成一个巨大醒目的金属漏斗,作为从城市外部到内部展览的一种过渡。入口通道表现出一种对参观者进入三层展厅的希望。

A new spatial identity 一个新空间特性第4张图片
The staircase wrapping the interior of the main exhibition space takes the visitor through the multiple levels of display where the furniture can be viewed from varying angles and vantage points. The visitor then climbs higher through the gallery levels, admitted by seven large openings in the roof which serve to allow daylight into the exhibition space whilst simultaneously generating a moment of ‘visual release’.
楼梯包裹着展览空间,它带着参观者通过多层的家具展览区。参观者然后爬到走廊的上层,借着屋顶七扇窗户为展厅带来的光照,此时会有突然的‘视线开放’的感觉。
Samantha Morley
Editorial

A new spatial identity 一个新空间特性第5张图片
A new spatial identity 一个新空间特性第6张图片



【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

  • 素N999
  • 2012.10.12 11:10
    • 0
  • jpzone
  • 2012.09.14 11:30
    采光怎么解决????????????????{:4_87:}
    • 0
  • arch-ga
  • 2012.09.04 15:51
    我觉得内部空间还好,表皮瞅起来好简陋的赶脚
    • 0
  • essengame
  • 2012.09.03 14:56
    其实我还是比较喜欢的
    • 0
  • carey0504
  • 2012.09.02 15:30
    {:4_95:}{:4_95:}
    • 0
  • jianrui1989
  • 2012.09.01 21:35
    还行吧!没有感动我
    • 0
  • zprspps
  • 2012.08.31 16:50
    还是那种很干净的感觉。
    • 0
  • sachino
  • 2012.08.31 11:11
    会展厅一样啊
    • 0
  • sachino
  • 2012.08.31 11:10
    看看呗{:4_90:}
    • 0
  • wlwlynn
  • 2012.08.30 16:59
    要是每天能在这里面上班也还真不错
    • 0
  • xiso_irish
  • 2012.08.30 15:13
    挺漂亮~~{:4_91:}
    • 0
  • 大鼻子
  • 2012.08.30 14:12
    喜欢这样的空间,学习,谢谢
    • 0
  • 胡同猫
  • 2012.08.30 13:00
    木有平面剖面么
    • 0
  • sachino
  • 2012.08.30 12:23
    {:4_91:}还行
    • 0
    没有了...
    评论加载中,请稍后!

    建筑 (10653 articles)


    商业建筑 (484 articles)


    商店 (81 articles)


    上海 (398 articles)


    Neri (2 articles)


    家具设计 (34 articles)