网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
魔法博物馆,意大利  The MABIC Library, Italy第1张图片

2012年12月15日-总部设在米兰的创意组织 Andrea Maffei Architects,将马拉内罗的一个旧仓库改造成一座迷人的图书馆。

魔法博物馆,意大利  The MABIC Library, Italy第2张图片

马拉内罗以它历史悠久的法拉利工厂闻名,坐落在意大利北部。

魔法博物馆,意大利  The MABIC Library, Italy第3张图片

这个两层的图书馆造型以弯曲,有机围住,但是被四方的围墙所包围。在充满弧线的结构和潜水之间,一个入口延生向北。爱书人们需要徒步走临水的水泥步道上才能进入图书馆阅览。

魔法博物馆,意大利  The MABIC Library, Italy第4张图片

魔法图书馆里藏有各类书籍,杂志,报章,一个玩具库,办公室,多功能室,工作站,卫生间以及咨询区。

魔法博物馆,意大利  The MABIC Library, Italy第5张图片

“书籍和百科全书的所在地是由石材表面的彩色地板与白色家具营造精致纯粹的空间,与此同时搭配弯曲的墙体,者变成了设计的主要元素。,”

魔法博物馆,意大利  The MABIC Library, Italy第6张图片

首席建筑师Andrew Maffei解释道。“透明墙体辅以带天窗的内装为阅览室提供了自然光。” 人造光源由节能荧光灯产生,LED灯配备在桌上,这提高了人工照明效率,降低了能源浪费。”

魔法博物馆,意大利  The MABIC Library, Italy第7张图片

地块周围环绕的水池搭建起环绕的墙体与图书馆弯曲表面之间的内部联系。在水池的底部和屋顶,都有一层白色的沙砾,

魔法博物馆,意大利  The MABIC Library, Italy第8张图片

这是为了减少“热岛效应”。完全被植被覆盖的外墙与水体一起产生作用,为提高小范围气候条件,净化空气,消减噪音,心里与社会益处方面做出贡献,根据研究,谁能使阅读者感到放松。

特别鸣谢翻译一组7号 叶闻博 提供的翻译,译稿版权归译者所有,转载请注明出处。



December 15th, 2012 – The Milan-based creatives at Andrea Maffei Architects, redefined an old warehouse into a captivating library in Maranello, a northern-Italian town best known for their historic Ferrari factory. The two story library is constructed in the form of a curvy, organic shape, but is protected by a boxy surrounding perimeter wall. Between the curvacious structure and the wall is a shallow body of water, which extends north to the entrance. To access the library, book lovers must walk on a concrete path around the water, to the point of entry.

The MABIC Library is filled with a collection of books, magazines, newspapers, a toy library, offices, multifunctional rooms, work stations, restrooms, and a consulting area. “The stoneware colored floor planks and the white furnishings combine to create a diaphanous and absolute space, in which books and encyclopedic volumes, also distributed along the curved wall, become the predominant elements ” Andrew Maffei, principal architect, explained. “The transparent wall provides great natural light in the reading room, supplemented in internal areas with skylights. The artificial light, produced by energy saving fluorescent lights, integrated by LED lamps on the tables, enables an increase by stages of artificial lighting in order to limit energy consumption.”

The surrounding pool on the site constitutes the element of interconnection between the perimeter squared existing walls and the curved surface of the library. On the bottom of the pool, as on the roof, there is a layer of white gravel, which reduces the “heat island effect”. The completely vegetated outer walls, acting together with the water, provide for the improvement of microclimatic conditions, air purification, noise mitigation, as well as psychological and social benefits – as the water allows readers to relax as they study.



【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

  • been_there
  • 2013.02.19 21:22
    博物馆都是透光的啊?
    • 0
  • jessica
  • 2013.02.02 14:10
    太通透了。。这样不会影响读者使用么
    • 0
  • monkey豪豪
  • 2013.01.11 11:08
    好优美的曲线
    • 0
  • lanninges
  • 2013.01.08 10:06
    有些曲线是必须的 有些曲线则是似是而非的
    • 0
    没有了...
    评论加载中,请稍后!

    建筑 (10698 articles)


    文化建筑 (1080 articles)


    图书馆 (317 articles)


    意大利 (502 articles)


    马拉内罗 (2 articles)


    Andrea Maffei Architects (3 articles)


    石材 (524 articles)