网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
居住区里的惬意空间——Sawo Rontgen咖啡屋第1张图片


Sawo Rontgent Coffee Shop / Dhanie & Sal

由专筑网小R编译

Sawo Rontgen位于一片居住用地,这是一个现有住宅的前侧院落,旁侧有着医疗设施,为了让Sawo Rontgen咖啡屋拥有独一无二的特征,建筑师们应用了街道名称,并且也应用了整体的视觉品质。

Sawo Rontgen occupies the front yard of an existing house in a residential area with a strong tie to medical facilities. Searching for a unique identity for the second home of Sawo Coffee, we took the location’s rontgen street name as an identity generator and play around with the visual quality of rontgen.

居住区里的惬意空间——Sawo Rontgen咖啡屋第2张图片


居住区里的惬意空间——Sawo Rontgen咖啡屋第3张图片


居住区里的惬意空间——Sawo Rontgen咖啡屋第4张图片


居住区里的惬意空间——Sawo Rontgen咖啡屋第5张图片


居住区里的惬意空间——Sawo Rontgen咖啡屋第6张图片


居住区里的惬意空间——Sawo Rontgen咖啡屋第7张图片


建筑师应用了玻璃砖和酸性玻璃作为建筑的主要材料,用于探索不同的透明类型,从而满足咖啡屋的个性特征,玻璃砖排列构成漂浮的盒子,将前侧院落高效地划分为咖啡空间,构成了虚拟的边界,酸性玻璃则构成展馆的表皮体系,覆盖了现有住宅的元素,让现有住宅在不进行大型改建的前提下,增加了额外的层次,这两种材料结合结构与自然元素,构成了建筑师希望所达到的透明效果,整体结构应用了裸露的H型钢材,这种裸露的结构元素和磨砂玻璃砖,以及酸性玻璃很好地表达了咖啡屋的的视觉体系的整体骨架。

Exploring different modes of transparency to achieve rontgen-like character, glass brick and acid glass were used as the main materials. The glass bricks arranged as a floating box demarcating the front yard effectively as a space for the cafe, forming a pseudo-boundary. Acid glass was used as the skin of the pavilion and covered elements from the existing house, adding an extra layer to the existing house without making significant changes. The two materials juxtaposed with both the structural and natural elements, resulting in a broad spectrum of visual transparency we wanted to achieve. The structure uses exposed H-beam steel in a hot-dip galvanized finish. The bare structural elements along with the blurred transparency of the glass brick and the acid glass meant to resemble the skin and bone quality of the rontgen visual.

居住区里的惬意空间——Sawo Rontgen咖啡屋第8张图片


玻璃展馆中包含有纯白色的咖啡吧,这是咖啡屋的标志,服务于进入咖啡屋的顾客,户外的圆形座椅隐藏于盒子之中,其强烈的形式激发了宁静的氛围,构成了建筑中的非正式空间,在展馆旁侧有着一个钢楼梯,人们可以由此进入到上部楼层,那里是室内的座椅区。

The glass pavilion contains a stark white coffee bar, a signature of Sawo Coffee, serving customers before they enter the cafe area. Hidden inside the box, is an outdoor seating of a circular shape, taking cues from the logo. Its strong form invokes a calming atmosphere, an informal space in dialogue with the architecture. Beside the pavilion a steel staircase is placed, giving access to the acquired room on the upper floor which serves as the indoor seating area.

居住区里的惬意空间——Sawo Rontgen咖啡屋第9张图片


居住区里的惬意空间——Sawo Rontgen咖啡屋第10张图片


玻璃砖呈Z字型排列,这样的连接更加牢固,并且重量分布也更加均匀,而后砖石得以延展,构成了垂直缝隙,让空气得以流通,这样能够节约大概20%的材料。

The glass bricks are arranged in a zig-zag manner to ensure a stronger connection and more even weight distribution. Later the bricks were stretched, creating vertical gaps between the bricks, allowing airflow in and out the glass brick wall and saving the material usage by twenty percent.

居住区里的惬意空间——Sawo Rontgen咖啡屋第11张图片


功能主义所构成的模式在空间之中构成了一系列的准则,从圆形的室内外座椅就能够看得出来,环境平面设计系统也遵循了这一准则,应用了和建筑图案相协调的平面元素。

The pattern that was a result of a pragmatic approach then becomes a set of rules that are carried out throughout the space. The repercussion could be found in the circular outdoor seating and the tiles flooring on the indoor seating. The environmental graphic design system applied following said rules by inserting the graphic design elements which form is in harmony with the architectural pattern.

居住区里的惬意空间——Sawo Rontgen咖啡屋第12张图片


居住区里的惬意空间——Sawo Rontgen咖啡屋第13张图片


居住区里的惬意空间——Sawo Rontgen咖啡屋第14张图片


居住区里的惬意空间——Sawo Rontgen咖啡屋第15张图片


居住区里的惬意空间——Sawo Rontgen咖啡屋第16张图片


居住区里的惬意空间——Sawo Rontgen咖啡屋第17张图片


居住区里的惬意空间——Sawo Rontgen咖啡屋第18张图片


居住区里的惬意空间——Sawo Rontgen咖啡屋第19张图片


居住区里的惬意空间——Sawo Rontgen咖啡屋第20张图片


居住区里的惬意空间——Sawo Rontgen咖啡屋第21张图片


建筑设计:Dhanie & Sal
类型:餐厅 酒吧 咖啡厅
面积:117 m2
时间:2021年
摄影:KIE, Salman Rimaldhi
制造商:Toto, Bardi, Dekkson Lock, Himalaya Abadi, Rafes, Santai Furniture, Tegel Panjen, Valentino Gress
承包商:Lion Earth Construction
灯光设计:ErreLUCE
首席建筑师:Salman Rimaldhi, Dhanie Syawalia
项目建筑师:Ferdio Ariatama
特征与环境形象 Design:Nusae
艺术设计:Toni Al
城市:Bandung
国家:印度尼西亚

RESTAURANTS & BARS, COFFEE SHOP
BANDUNG, INDONESIA
Architects: Dhanie & Sal
Area: 117 m2
Year: 2021
Photographs: KIE, Salman Rimaldhi
Manufacturers:  Toto, Bardi, Dekkson Lock, Himalaya Abadi, Rafes, Santai Furniture, Tegel Panjen, Valentino Gress
Contractor: Lion Earth Construction
Lighting Design: ErreLUCE
Principle Architects: Salman Rimaldhi, Dhanie Syawalia
Project Architect: Ferdio Ariatama
Identity & Environmental Graphic Design: Nusae
Artwork: Toni Al
City: Bandung
Country: Indonesia

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (12439 articles)


娱乐休闲建筑 (391 articles)


咖啡屋 (9 articles)


餐厅 (413 articles)


酒吧 (118 articles)


印度尼西亚 (42 articles)


2021 (261 articles)


玻璃砖 (30 articles)