网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
除了上下楼,这座楼梯也是空间的限定元素第1张图片


Naturehumaine事务所在蒙特利尔住宅改造项目设计中使灰绿色楼梯打造中心平台
Sage Green Staircase Takes Center Stage In Montreal Residence Renovation By Naturehumaine

由专筑网王帅,小R编译

Naturehumaine事务所将一座单户住房进行了扩大和翻新。这所房子位于蒙特利尔Rosemont-La-Petite-Patrie,使用了三个结构建筑元素,即位于建筑背面的悬挑体量、正面新阳台和建筑中心的新楼梯,该楼梯阐明和组织了住宅的功能。这三个元素通过灰绿色得以区分,根据光线强度和光照变化,在对比度和色调上产生很大的差异。

Naturehumaine architects has expanded and renovated a single-family house in Rosemont-La-Petite-Patrie, Montreal, using three structural architectural elements: a cantilevered box attached to the back façade; a new balcony on the front façade; and a new staircase in the heart of the building which articulates and organizes the functions of the house. The three elements are distinguished by the use of a unique color, sage green, which, depending on the light intensity and the changing exposure during the day, presents a wide variation in contrasts and shades.

除了上下楼,这座楼梯也是空间的限定元素第2张图片

all images by adrien williams

Naturehumaine事务所受邀完成这座维多利亚住宅的扩建和翻新,这是为了欢迎幸福和意外到来的第三个孩子,他的名字叫维多利亚。来自蒙特利尔的建筑师根据悬臂箱、阳台和楼梯这三个结构元素对房子进行改造,使用了独特的灰绿色,使其与建筑的其他部分区别开来。悬臂箱增添了维多利亚的卧室,而正面则有新阳台。最后,在房子的中心,单色楼梯吸引了人们的注意力,成为俏皮的几何元素。

The expansion and renovation of the victoria residence was assigned to Naturehumaine to welcome the happy and unexpected arrival of a third child into the family, named victoria. The montreal-based architects based the transformation of the house on the three structural elements – the cantilevered box, balcony, and staircase – finishing all three in a unique sage green shade that distinguishes them from the rest of the property. Attached to the back façade, the cantilevered box encloses victoria’s bedroom addition, while the front façade has welcomed the new balcony. Finally, in the heart of the house, the monochrome staircase attracts the attention and becomes a playful and geometric element.

除了上下楼,这座楼梯也是空间的限定元素第3张图片


楼梯为轻质结构,由钢叶片和彩绘橱柜板组成。它应用了地面的颜色,限定了内部的游乐区域,而上面装有玻璃窗的屋面为建筑的中心以及周围的服务区域,尤其是浴室带来了自然光线。材料颜色淡雅纯粹,与灰绿色部分形成对比,唯一的例外是在儿童浴室的明黄色调。这种色调强化了这个空间的俏皮特征,也是为孩子们打造的游戏、学习和康乐空间。

Designed as a lightweight structural work, the staircase is composed of steel blades and painted cabinetry panels. It defines the house’s playground area in double height by extending the color applied to the floor, while a large skylight above brings natural light to the heart of the house as well as to all the surrounding service rooms, particularly the bathrooms, which are equipped with large glass imposts. The palette of materials is deliberately sober and raw in order to contrast with the monochrome and smooth aspect of sage green, with the only exception being a bright yellow tone in the children’s bathroom. This tone reinforces the playful function of this space, which is also seen as a space for play, learning and well-being dedicated to children.

除了上下楼,这座楼梯也是空间的限定元素第4张图片


在材料方面,外立面的纤维面板能够自然保存并延伸到餐厅,而阳台的镀锌钢和混凝土基础则表现出原始的美学。在内部,内墙使用传统的木结构"一块一块地"在两层楼的空间中直接裸露,漆成了白色。最后,客厅的结构横梁露在外面,与木地板一样有着同样的色调。

In terms of materiality, the fibrocement panels of the exterior façade are preserved naturally and extend into the dining-room, while the galvanized steel of the balconies and the concrete foundations are expressed in their raw aesthetics. inside, the ancestral wood structure of the interior wall ‘piece on piece’ is exposed and painted white in the double height space. Finally, the structural beams of the living room are left exposed and stained in the same shade as the wooden floor.

除了上下楼,这座楼梯也是空间的限定元素第5张图片


除了上下楼,这座楼梯也是空间的限定元素第6张图片


除了上下楼,这座楼梯也是空间的限定元素第7张图片


除了上下楼,这座楼梯也是空间的限定元素第8张图片


除了上下楼,这座楼梯也是空间的限定元素第9张图片


除了上下楼,这座楼梯也是空间的限定元素第10张图片


除了上下楼,这座楼梯也是空间的限定元素第11张图片


除了上下楼,这座楼梯也是空间的限定元素第12张图片


除了上下楼,这座楼梯也是空间的限定元素第13张图片


除了上下楼,这座楼梯也是空间的限定元素第14张图片


除了上下楼,这座楼梯也是空间的限定元素第15张图片


除了上下楼,这座楼梯也是空间的限定元素第16张图片


除了上下楼,这座楼梯也是空间的限定元素第17张图片


项目信息:
项目名称:维多利亚住宅
建筑设计:Naturehumaine 事务所
类型:单户住宅
介入:完整装修
位置:加拿大 蒙特利尔
总承包商:Construction N deslauriers

Project Info:
Name: Victoria Residence
Architect: Naturehumaine Architects
Type: Single family home
Intervention: Complete renovation
Location: Montréal, Canada
General Contractor: Construction N deslauriers

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

室内 (2082 articles)


居住空间 (727 articles)


住宅 (2820 articles)


改造项目 (116 articles)


楼梯 (71 articles)


加拿大 (311 articles)


蒙特利尔 (48 articles)


NatureHumaine (3 articles)


纤维板 (15 articles)