网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
家一向都是城市里最温柔的港湾第1张图片


印度B101公寓
Meenakshi B101 / Design Experiment

由专筑网王沛儒,小R编译

来自建筑事务所的描述。该项目位于印度人口密集的城市,是中等大小的三居公寓,为一对年轻夫妇设计的第一个家。建筑空间给使用者带来平静和轻松的氛围,让心灵漫游在其中,无需特别关注任何元素。这套公寓能够分散使用者对于城市忙碌生活的注意力,营造轻松的氛围,减少各项装饰要素,代之以纯白的表面和一些温暖的木制元素,从而净化了环境。就好像走进一片空旷的空间之后,一切都会自动消失,让人觉得很舒服。

Text description provided by the architects. Located in one of the most population dense cities in India, Meenakshi B101, is a mid-size 3 Bedroom apartment for a young couple as their first home together. The apartment is designed to bring forth a calm and relaxed atmosphere, that allows the mind to wander in it without any element demanding for attention. Designed to be the antithesis of a city built on distractions, the apartment declutters the environment it creates, by removing anything and everything that is usually an element of  decoration by replacing it with plain white surfaces and a few warm wooden elements punctuated by greenery to create an environment that tends to remove itself soon after the initial pleasant surprise of walking into an empty space.

家一向都是城市里最温柔的港湾第2张图片


家一向都是城市里最温柔的港湾第3张图片


家一向都是城市里最温柔的港湾第4张图片


这套公寓的设计尽可能多地引入和利用自然光,更好地表达了干净的白色墙壁和地板,让房间充满明亮的色调。空间的简化通常会有一定程度的妥协,但B101公寓的设计是为了适应家庭在加入新成员的过渡阶段的需要,同时慢慢减少大城市对于年轻人的生活压力。

The apartment is designed to bring in, and make use of, as much natural light as it possibly can, reflecting off its clean white walls and floors to fill up the room with the hues and shades of the day outside. Decluttering usually involves a certain level of compromise, but the B101, had been designed to suit the needs of a family in the transition phase of adding a new member, while slowly growing out of the hard party lifestyle that comes with young high-income hardworking couples in a metropolis.

家一向都是城市里最温柔的港湾第5张图片


家一向都是城市里最温柔的港湾第6张图片


家一向都是城市里最温柔的港湾第7张图片


公寓的正门经过特别设计,既是能大量储存的储物空间,又非常简约,这扇巨大的门再通过访客的身份验证之后能够打开,而欢迎来访者。使用者可根据需要加装或改造家庭影院,额外的卧室也可以根据需要改装为儿童卧室,还带有一个可以改造成鸡尾酒吧台的阳台,整个公寓的空间设计非常灵活,可以满足客户多样化的生活方式。

The main door of the apartment is a 200kg specially engineered door that can accommodate a large storage while also being simple enough to operate without any special considerations, this massive door greets its visitors by smoothly moving itself out of the way after biometric verifications to present a space that doesn’t require anymore storage. A guest room can be added or changed into home theatre depending on the requirement at hand, the additional bedroom is suited to be converted into a child's bedroom upon requirement and a balcony that can be converted into a cocktail station, the entire apartment is designed with flexible spaces that cater to the needs of the clients varied lifestyles.

家一向都是城市里最温柔的港湾第8张图片


家一向都是城市里最温柔的港湾第9张图片


公寓的核心是主卧室,与起居室不同的是,主卧室的设计并不是为了分散注意力,而是用来与外界隔绝,创造出静谧的感觉,回到卧室就意味着新的一天将要结束。工人们拆除卧室和浴室之间的墙壁并将其改造为储物空间,精心设计的目的最大限度地增加了可用空间,同时使整个空间更舒适。这种方法应用到公寓的各个方面,从拆除浴室内所有可见的水暖设备到门槛的清除,以及定制设计的家具,例如秋千用透明的合成材料制成,融入到背景中。

The core of the apartment is the master bedroom, which, unlike the living spaces is not designed for the mind to wander, but to be cut off, to create a sense of retreat, and mark the end of a more active day. Carefully designed to maximise the amount of space available by removing walls between the bedrooms and the bathrooms and replacing them with storage, the amount of space has been enhanced while simultaneously making the whole space feel cosier than the rest. This approach of decluttering extends into every aspect of the apartment, from removing any visible water heating devices in the bathrooms, to tidying up the thresholds given to the doors, to custom designing furniture that is designed to blend in (the swing is made of a transparent composite to mesh into the background).

家一向都是城市里最温柔的港湾第10张图片


家一向都是城市里最温柔的港湾第11张图片


家一向都是城市里最温柔的港湾第12张图片


家一向都是城市里最温柔的港湾第13张图片


家一向都是城市里最温柔的港湾第14张图片


家一向都是城市里最温柔的港湾第15张图片


家一向都是城市里最温柔的港湾第16张图片


家一向都是城市里最温柔的港湾第17张图片


家一向都是城市里最温柔的港湾第18张图片


家一向都是城市里最温柔的港湾第19张图片


家一向都是城市里最温柔的港湾第20张图片


家一向都是城市里最温柔的港湾第21张图片


家一向都是城市里最温柔的港湾第22张图片


建筑设计:Design Experiment
项目位置:印度,泰伦加纳邦
项目类型:公寓
首席建筑师:Abhitej Velore and Sarojini Dantapalli
项目面积:2368平方英尺(约220平方米)
项目年份:2017年
照片摄影:Sankeerth Jonnada
制造商:D'Décor, Dorma, Graphisoft
客户:Krishna and Divya

Architects: Design Experiment
Location: 3-5-787, King Koti Rd, King Koti, Hyderguda, Hyderabad, Telangana 500001, India
Category: Apartments
Lead Architects: Abhitej Velore and Sarojini Dantapalli
Area: 2368.0 ft2
Project Year: 2017
Photographs: Sankeerth Jonnada
Manufacturers: D'Décor, Dorma, Graphisoft
Clients: Krishna and Divya

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

室内 (1948 articles)


居住空间 (698 articles)


住宅 (2717 articles)


印度 (155 articles)


2017 (861 articles)


木材 (2730 articles)


玻璃 (1812 articles)