网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
适者生存,建筑同样也不例外第1张图片


澳大利亚Balmain岩石住宅
Balmain Rock House / Benn & Penna Architects

由专筑网王沛儒,小R编译

来自建筑事务所的描述。Balmain岩石住宅项目是对19世纪60年代在悉尼中西部建造的沙岩小屋的改造和扩建。近期新扩建的部分被拆掉,旧屋子显现出来,形成了主要起居室。

Text description provided by the architects. Balmain Rock is an alterations & additions to an 1860’s built sandstone cottage in Sydney’s inner-west. More recent lean-to additions are demolished to reveal the original cottage, transformed into the main living room.

适者生存,建筑同样也不例外第2张图片


适者生存,建筑同样也不例外第3张图片


建筑师在后面新建了一间由混凝土建造的房间,构成新厨房与用餐空间,卧室和浴室位于另一个房间里。从概念上讲,新的混凝土房子是根据旧平房规模和屋顶几何形状而设计。建筑师按照重量选择混凝土,它们的材质看起来就像岩石一样,很像原来的砂岩小屋。新房子和旧房子聚合在庭院里,将客厅和餐厅的活动区域联合起来。

A new concrete pavilion is built to the rear containing new kitchen/ dining space, as well as bedrooms, bathrooms and a void space. Conceptually the concrete pavilion is conceived as a shadow of the existing cottage in scale and hipped roof geometries. Concrete is selected for its weight and rock-like qualities, alluding to the existing sandstone cottage. The additions and the existing house meet at a courtyard where activities from the living room and dining room come together.

适者生存,建筑同样也不例外第4张图片


适者生存,建筑同样也不例外第5张图片


适者生存,建筑同样也不例外第6张图片


适者生存,建筑同样也不例外第7张图片


建筑里有很多的空间,当使用者在房子里漫步时,这些空间就会一一展现出来。光线通过天窗在餐厅投射下强烈而平静的光线,界定了房子的中心聚集空间。楼上的卧室分别在房间的两端。

The pavilion is a series of spaces that unfold as one meanders through the house. A sculpted skylight drops an intense but calm light into the dining room, defining the central gathering space in the house. Upstairs the bedrooms are nestled at either end of the pavilion, separated by the void.

适者生存,建筑同样也不例外第8张图片


适者生存,建筑同样也不例外第9张图片


适者生存,建筑同样也不例外第10张图片


从餐厅出来后,通过一小段楼梯可以通往后花园,这里有一片隐藏的绿地。花园隐藏在其他生活空间里,不仔细寻找很难发现。郁郁葱葱的花园结合了如废墟般的元素,构成适合冥想和放松的场所。

A small set of stairs from the dining room leads to the rear garden. A hidden oasis, the garden is deliberately concealed from other living spaces, only unveiled through discovery. The rear façade is a ruins-like element in a lush garden, framing outdoor spaces for contemplation and relaxing

适者生存,建筑同样也不例外第11张图片


适者生存,建筑同样也不例外第12张图片


适者生存,建筑同样也不例外第13张图片


适者生存,建筑同样也不例外第14张图片


适者生存,建筑同样也不例外第15张图片


适者生存,建筑同样也不例外第16张图片


适者生存,建筑同样也不例外第17张图片


建筑设计:Benn & Penna 建筑事务所
项目位置:澳大利亚
项目类型:扩建
首席建筑师:Andrew Benn
设计团队成员:Michelle Dunas, Sean Tran, Tany Tan
项目面积:130平方米
项目年份:2017年
照片摄影:Tom Ferguson
制造商:Brodware, Vectorworks, The Brick Pit
客户:Undisclosed
工程设计:PMI Engineers
景观设计:Selena Hannan Landscape Design

Architects: Benn & Penna Architects
Location: Balmain, Australia
Category: Extension
Lead Architects: Andrew Benn
Design Team: Michelle Dunas, Sean Tran, Tany Tan
Area: 130.0 ㎡
Project Year: 2017
Photographs: Tom Ferguson
Manufacturers: Brodware, Vectorworks, The Brick Pit
Clients: Undisclosed
Engineering: PMI Engineers
Landscape: Selena Hannan Landscape Design

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (10781 articles)


居住建筑 (3288 articles)


住宅 (2716 articles)


澳大利亚 (456 articles)


2017 (861 articles)


混凝土 (2538 articles)