网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
隐藏在森林中的方盒子丨MACOLIN培训中心第1张图片


RéALISATION D’UNE HALLE DE FORMATION à MACOLIN

由专筑网pilewyj,李韧编译

这座全新的健身中心,相较于大体量的体育场,更为简洁轻盈,空间排布也更为紧凑,同时与体育场的主建筑有明显的空间关系。

设计策略能够有效地控制建筑体块的大小,平衡主次关系。

The new gym is a simple, compact volume, parallel to the slope and offset in relation to the volume of the sports hall, toto.
this strategy allows to control the scale of new intervention on the extent of the existing building.

隐藏在森林中的方盒子丨MACOLIN培训中心第2张图片


隐藏在森林中的方盒子丨MACOLIN培训中心第3张图片


隐藏在森林中的方盒子丨MACOLIN培训中心第4张图片


两个主厅分别在两个体块中,每个露台上都有一个出挑平台,使用者可以通过“露台”俯瞰低层建筑。

the two main halls are well identified in two volumes, create an implanted on a single terrace overlooking the scenery with the logic of "terraces", which are reflected in the training centre building located further downstream.

隐藏在森林中的方盒子丨MACOLIN培训中心第5张图片


隐藏在森林中的方盒子丨MACOLIN培训中心第6张图片


隐藏在森林中的方盒子丨MACOLIN培训中心第7张图片


两个体量相似的空间体块之间进行了对话,每一体块都拥有属于自己的自主性,也能体现出自身与外层空间和景观的平衡。两个空间体块的区别在于北侧广场的作用略有侧重,它将引导室外步行空间,通往另两栋建筑,而南侧广场则呼应了景观的品质,提升了空间的视觉价值。

there is a dialogue between two volumes of similar size, each of which maintains its own autonomy, creating a balanced report on outer space and the landscape. the difference of the two volumes is to strengthen the role of the north plaza, such as outdoor space of pedestrian access to two buildings, while to the south it has a clearance to the landscape design, which emphasizes the value of the report.

隐藏在森林中的方盒子丨MACOLIN培训中心第8张图片


建筑师利用高差为两个楼层之间的过渡创造了平台,这也是该方案的另一个亮点,该房间的功能为控制室,其有着宽大通透的建筑立面,使用者可以俯瞰旁边的森林。

the building takes advantage of the high slope of the ground to create a platform for two levels, which are the other components of the programme, inter alia, the control room, which has a generous front overlooking the forest.

隐藏在森林中的方盒子丨MACOLIN培训中心第9张图片


隐藏在森林中的方盒子丨MACOLIN培训中心第10张图片


公开竞标

设计时间: 2017年
项目地点:Macolin(CH)
项目团队:
Privileggio_Secchi architettura
Nicolò Privileggio, Marialessandra Secchi, Manuel Clasadonte, Stefano Ivaldi
合作团队:
Ing Mario Gallinaro, civil engineering
E.C. Engeneering s.r.l., MEP engineering

Open Competition
Date: 2017
Location: Macolin (CH)
Client: Office fédéral des constructions et de la logistique (OFCL)
Project team:
Privileggio_Secchi architettura
Nicolò Privileggio, Marialessandra Secchi, Manuel Clasadonte, Stefano Ivaldi
Partners:
Ing Mario Gallinaro, civil engineering
E.C. Engeneering s.r.l., MEP engineering

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (10651 articles)


体育建筑 (167 articles)


健身中心 (9 articles)


瑞士 (250 articles)


2017 (850 articles)


Privileggio Secchi architettura (3 articles)