网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
在户外办公,以花园绿树为伴第1张图片


法国尼斯ANIS办公大楼
ANIS Office Building / DREAM + Nicolas Laisné

由专筑网李韧,王雪纯编译

来自建筑事务所的描述:位于法国尼斯的Méridia城市技术大楼现在是Anis公司的办公楼,该建筑有着层层露台,由建筑师Dimitri Roussel与 Nicolas Laisné合作设计。该公司十分喜爱室外空间与绿化场所,想给员工们带来绿色、环保的创新办公体验。

Text description provided by the architects. The Nice Méridia urban technology hub is now home to Anis, an office building with terraces designed by the architects Dimitri Roussel and Nicolas Laisné. Reflecting the interest shown by companies in outdoor spaces and greenery, the structure is innovative from the point of view of the working spaces that it offers, but also the committed environmental approach.

在户外办公,以花园绿树为伴第2张图片


这是一座具有未来感的办公建筑。建筑师Nicolas Laisné与Dimitri Roussel结合公司的办公性质来区分不同办公区域,以下三点原则作为设计方案的指导方针,即创造具有吸引力的工作场所、构成交流区域、提供灵活的功能。另外,建筑师还结合了地中海建筑的特点来应对所出现的问题,并且设计了户外式工作场所。这座建筑位于绿地之中,层层露台结合花园布局,将传统的工作空间转化为休闲的沟通场所,让建筑与绿地产生密切的联系。光线透过透明的立面进入室内,悬挑的露台为使用者过滤了过于强烈的光线,调节了建筑的小气候。

The offices of the future.Against the backdrop of increasingly flexible working arrangements and dynamic companies, Nicolas Laisné and Dimitri Roussel’s design was driven by three guiding principles: creating appealing working spaces, forming meeting places and offering flexible use. Handling these challenges from the point of view of Mediterranean architecture led them to suggest outdoor working spaces. The building is nestled in the heart of a green space. The terraces have gardens, but they are also connected to transform into a workstation or an informal meeting room. The transparent façades allow the light to enter, whilst the terrace overhangs provide protection from the sun, creating a climate-controlled environment.

在户外办公,以花园绿树为伴第3张图片


在户外办公,以花园绿树为伴第4张图片


透明性和开放性是该项目中的重要特征,建筑师移动了建筑的走廊与过道。对于传统建筑来说。这些部分本应该位于建筑中央,但通过移动,整个楼层空间得以释放。另外,建筑师还拆除了天花吊顶,所有的技术元素在楼层之中得以体现,让空间感大大得以增强。

Transparency and openness.Another significant project decision: moving all the corridors and passageways outside. They are usually located in the centre of traditional buildings, so moving them freed up entire floors. The feeling of space is amplified by the removal of the usual false ceilings, with all technical elements managed within the floor.

在户外办公,以花园绿树为伴第5张图片


在户外办公,以花园绿树为伴第6张图片


在户外办公,以花园绿树为伴第7张图片


这些创新手法不仅仅最大化使用者的自由程度,同时也通过走廊让立面看起来更加活跃,这里适合人们一起放松交流,或者俯瞰整个花园。

These innovations offer not only maximum freedom for occupants in their chosen layout, but the corridors and passageways also liven up the façades and are ideally suited for informal discussions outside, overlooking a garden.

在户外办公,以花园绿树为伴第8张图片


在户外办公,以花园绿树为伴第9张图片


该项目应用了可持续生态策略,有着环境友好型空间,拥有可持续强、联系密切、适应性强等特征。Anis Dimitri Roussel 与Nicolas Laisné希望这座建筑能够远离传统的标准化写字楼形式,这类建筑常常有着大面积的玻璃幕墙,意味着其能源消耗较大。另外,这座建筑还有着清晰的环境特征,使它成为了典型的案例,明确地表达了可持续设计策略。建筑师将建筑层层优化,适应天气与气候的变化,并且根据朝向进行悬挑,充分利用太阳能而减少能源消耗,同时在夏天设置防晒措施。走廊与过道区域构成了能调节小气候的环境,并且最大程度地利用了自然通风。

Ecology, with a sustainable design strategy.Designing and creating long-lasting buildings, which remain relevant, adapt and are not restricted or defined based on an existing programme is a significant eco-friendly gesture. More specifically, with Anis Dimitri Roussel and Nicolas Laisné wanted to distance themselves from the standard corporate real estate design approach, that of the glass “curtain wall”, which is often synonymous with energy-intensive projects. A clear environmental identity. With this project, the Laisné Roussel environmental architecture sets an example, as it reflects a sustainable design strategy. The building design is optimised to respond to the weather: creating overhangs based on orientation, making use of solar energy in winter to reduce heating energy consumption, and providing protection from the sun in the summer to improve working conditions. The corridor and passageway areas are used to create a climate-controlled environment and maximise natural ventilation.

在户外办公,以花园绿树为伴第10张图片


在户外办公,以花园绿树为伴第11张图片


在户外办公,以花园绿树为伴第12张图片


在户外办公,以花园绿树为伴第13张图片


在户外办公,以花园绿树为伴第14张图片


在户外办公,以花园绿树为伴第15张图片


在户外办公,以花园绿树为伴第16张图片


在户外办公,以花园绿树为伴第17张图片


在户外办公,以花园绿树为伴第18张图片


在户外办公,以花园绿树为伴第19张图片


在户外办公,以花园绿树为伴第20张图片


在户外办公,以花园绿树为伴第21张图片


在户外办公,以花园绿树为伴第22张图片


建筑设计:DREAM.Archi, Nicolas Laisné
地点:法国 尼斯
类别:可持续建筑
面积:6962.0 ㎡
项目时间:2018年
摄影:Cyrille Weiner

Architects: DREAM.Archi, Nicolas Laisné
Location: Méridia, 06200 Nice, France
Category: Sustainability
Area: 6962.0 ㎡
Project Year: 2018
Photographs: Cyrille Weiner

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (10843 articles)


办公建筑 (599 articles)


办公楼 (278 articles)


法国 (576 articles)


2018 (915 articles)


可持续建筑 (37 articles)