网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
葡萄园的聚散学问第1张图片


Furioso Vineyards / Waechter Architecture

由专筑网朱王倩,李韧编译

来自建筑事务所的描述:Furioso葡萄园由已有的葡萄酒厂翻新和扩建,新增了的新品鉴室等其他公共设施。最初Furioso地块位于俄勒冈州酒乡核心区,由一系列散布在地块内且无联系的实用建筑组成,包括钢棚酒厂、许多储藏设施、室外碾碎台和邻近的住宅。葡萄园以不同的风格和材料建造,缺少整体感。而且,尽管建筑完全被葡萄园环绕着,但其却背对景观而聚焦于内部的生产。

Text description provided by the architects. The Furioso Vineyards project consists of the renovation and expansion of a pre-existing winery and the addition of a new tasting room and additional public amenities. The original Furioso estate, located in the heart of Oregon’s wine country, was made up of a series of disconnected utilitarian structures scattered across its property, including a steel-shed winery, various storage facilities, outdoor crush pad, and an adjacent residence. Built in disparate styles and materials, the estate lacked an overall identity. In addition, although completely surrounded by vineyards, the buildings turned their back on the landscape, instead focusing on internal production.

葡萄园的聚散学问第2张图片


为了统一葡萄园,建筑师的方法是重新设想地块内的元素,让其拥有独特并聚焦的特点,同时为了增强参观者的景观体验和白酒制作体验,建筑师还强调了元素之间的联系。在新设计中,这些元素优雅地组合在一起,创造其自身独特的氛围。

Seeking to unify the vineyard, our approach was to reimagine the elements of the estate, giving each a distinct and focused identity, while expanding their relationships to heighten the viewers experience of the landscape and the wine making process. In the new design, these elements elegantly work together to create distinct and complimentary atmospheres of their own.

葡萄园的聚散学问第3张图片


葡萄酒厂:建筑师对现存的葡萄酒厂进行了扩建,并用垂直方向的2X2英寸(约5.8X5.8厘米)黑色雪松板重新覆盖。建筑表皮跨过透明墙和开放的空气机械室。白天建筑主体呈现出结实坚固的外表,夜晚其表皮因室内灯光照射垂直的雪松板,而具有轻盈和半透明感的特点。

The Winery: The existing winery was expanded and re-clad with a vertical two-inch by two-inch blackened cedar screen. This screen passes over opaque wall surfaces and open air mechanical rooms. During the day, the body of the building takes on a solid appearance. At night, the screen takes on an ethereal, translucent character as interior illumination backlights the vertical cedar ribs.

葡萄园的聚散学问第4张图片


葡萄园的聚散学问第5张图片


葡萄园的聚散学问第6张图片


葡萄园的聚散学问第7张图片


品酒室:新品酒室的位置让人感觉好像它盘旋在葡萄酒上。建筑所有立面开放,在这里人们可以看到周围小山的全景。诸如厨房和卫生间等辅助空间位于室内,这样保持每个立面都可以完全地开放,而这些空间覆盖着织物,优雅地将其他空间更好地细分开。

The Tasting Room: The new tasting room is positioned to feel as if it is hovering above and within the vineyard. Open on all sides, it offers panoramic views of the surrounding hills. Support spaces (such as kitchen and bathrooms) are pulled to the interior of the tasting room, keeping each facade completely open. These support blocks are fabric clad and gracefully subdivide the larger space into more intimate zones.

葡萄园的聚散学问第8张图片


凉廊:凉廊坐落在葡萄酒厂和品酒室之间,是一处拥有室外空间的多功能区域,可以为邻近设施提供重要空间,同时成为葡萄酒建筑的一部分。在收获的季节,凉廊也用作酒厂的压碎平台,突出酿酒过程中的关键步骤。夏天,凉廊则成为聚集和举办活动的公共空间。

The Loggia: Nestled between the winery and tasting room, the loggia serves as a multi-functional covered exterior area, providing valuable space for both adjacent facilities, while framing the surrounding vineyard. During the harvest season, the loggia acts as the crush pad for the winery, highlighting the key moment of the wine making process. During the summer the loggia becomes a public space for gatherings and events.

葡萄园的聚散学问第9张图片


广场:新院子从凉廊延伸而出,广场位于现有住宅和酒厂扩建部分之间。广场的南部尾端升高,当人们从葡萄园入口进入时可以看到有趣的地平线。

The Piazza: Spilling out from the loggia, a new courtyard, or piazza, now lies between the existing residence and expanded winery. The southern end of the piazza is elevated above the vineyard creating a dramatic horizon as one approaches from the property entrance.

葡萄园的聚散学问第10张图片


屋顶:设计结合了地块的新旧元素,大胆的新屋顶将葡萄园与独特的形式和标志性的形象结合起来。屋顶由6英寸深的波纹金属制成,悬挑在建筑的主体上,这样空气和光线可以在两者之间自由流通。为了保持屋顶平面的纯净,在其之间的空间内设置有机械通风系统。夏天,悬臂完美遮挡了玻璃品酒室,避免阳光直射。屋顶像酒厂的新部分一样,将功能结合在简单的设计体系之中。

The Roof: Bringing together the old and new elements of the estate, a bold new roof unifies the vineyard with a singular form and iconic image. The roof is made of six inch deep corrugated metal and cantilevers over the body of the building, letting air and light pass freely between the two. In order to keep the roof planes pure, mechanical venting is handled in the space between. In the summer, the cantilever perfectly shades the glass tasting room from direct sun. Like each new piece of the winery, the floating roof seamlessly integrates functional challenges into a simple, yet iconic design.

葡萄园的聚散学问第11张图片


葡萄园的聚散学问第12张图片


葡萄园的聚散学问第13张图片


葡萄园的聚散学问第14张图片


葡萄园的聚散学问第15张图片


葡萄园的聚散学问第16张图片


建筑设计:Waechter Architecture
地点:美国,俄勒冈州
类别:更新改造
主创建筑师:Ben Waechter
项目工程师:Rand Pinson
面积:9800.0平方米
项目时间:2018年
摄影:Lara Swimmer
制造商:Metal Sales Manufacturing Corp.

Architects: Waechter Architecture
Location: Dundee, Oregón 97115, United States
Category: Renovation
Lead Architects: Ben Waechter
Project Architect: Rand Pinson
Area: 9800.0 m2
Project Year: 2018
Photographs: Lara Swimmer
Manufacturers: Metal Sales Manufacturing Corp.

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (10653 articles)


工业建筑 (85 articles)


酿酒厂 (14 articles)


美国 (1320 articles)


俄勒冈州 (13 articles)


2018 (883 articles)


金属 (548 articles)


玻璃 (1781 articles)