网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
海风习习的纯粹空间|西班牙Hofmann住宅第1张图片


Hofmann House / Fran Silvestre Arquitectos

由专筑网李韧,邢子编译

来自建筑事务所的描述:建筑的场地长而狭窄,周围环绕着花园,面向大海,有着阵阵海风。这个幸福的故事便由此而生。

Text description provided by the architects. A consolidated landscape surrounded by gardens, a large and elongated plot with a distant view of the sea and a pleasant breeze. This is the searched and lucky starting point trigger of this story.

海风习习的纯粹空间|西班牙Hofmann住宅第2张图片


海风习习的纯粹空间|西班牙Hofmann住宅第3张图片


海风习习的纯粹空间|西班牙Hofmann住宅第4张图片


海风习习的纯粹空间|西班牙Hofmann住宅第5张图片


该项目由三个主要元素构成。T型纵向延伸屋盖构成了居住空间的主要框架。这个几何体系能够让使用者更加充分地感受海洋,并且为使用者提供隐私的保护,遮挡外部视线。同时这也能够遮挡夏季时南侧过于强烈的日光,但是在冬季又能够保证一定的日照。同时使用者还可以在屋面上行走,充分地感受场地的景观。

Three elements make up the project. An extruded cover in the longitudinal direction of the ground with a "T" shape is the framework in which space is inhabited. This geometry let us feel the sea, protecting from prying eyes, having the sense of living without neighbors. It helps control the southern sun during summer and lets it pass in winter. The walkable roof becomes a sort of belvedere enjoying the entire surface of the plot.

海风习习的纯粹空间|西班牙Hofmann住宅第6张图片


海风习习的纯粹空间|西班牙Hofmann住宅第7张图片


建筑体量容纳有结构体系,并且有秩序地分配空间以及遮挡隐私,为空间赋予了诸多可能性。悬挑屋盖下方的主要房间与外部空间形成有序的排列。单元的内部干湿分明,并且划分了夜晚区域的规模,而这些区域恰好都位于花园较为安静的部分。该项目着力于让建筑拥有最好的视角。

An exempt cabinet houses the structure, distributes spaces and filters privacy, opening up possibilities in the way of movement and use of space. The main room, shaded by the cantilever is arranged in continuity with the outside. The interior of the unit includes wetted parts and limits the scale of overnight areas that are located in the quiet part of the garden. The study opens on the corner with the best views.

海风习习的纯粹空间|西班牙Hofmann住宅第8张图片


还有两种元素是屋盖与体量,它们位于石材基座之上,在这里还有水岸线和建筑的其他功能。这些空间呼应了现有场地的自然坡度。

这座建筑以居住区域为基础,并且应用了同样的自然石材,从而呼应城市场地。休憩区域因此而形成,构成了享受户外空间的露台。

These two elements, cover and cabinet are deposited on the stone base where the water level and other uses of the house are dug. These spaces are adapted to the natural slope that exists in the plot.
The scale of the house is moderated by understanding the living area as a base to emerge with the same natural stone which urbanizes part of the plot. On this base the sleeping area is deposited, creating shaded terraces where enjoying the outdoors.

海风习习的纯粹空间|西班牙Hofmann住宅第9张图片


海风习习的纯粹空间|西班牙Hofmann住宅第10张图片


海风习习的纯粹空间|西班牙Hofmann住宅第11张图片


项目还结合有广场,覆盖了几乎整个场地。楼梯和内部院落分配了各个空间,并且将这些区域面向花园敞开。

A noticeably square plan, which covers an extensive range of uses in a compact area, is drawn. The staircase and the inner atrium distribute the spaces, prioritizing uses, with all spaces opened to the garden.

海风习习的纯粹空间|西班牙Hofmann住宅第12张图片


海风习习的纯粹空间|西班牙Hofmann住宅第13张图片


海风习习的纯粹空间|西班牙Hofmann住宅第14张图片


海风习习的纯粹空间|西班牙Hofmann住宅第15张图片


海风习习的纯粹空间|西班牙Hofmann住宅第16张图片


海风习习的纯粹空间|西班牙Hofmann住宅第17张图片


海风习习的纯粹空间|西班牙Hofmann住宅第18张图片


海风习习的纯粹空间|西班牙Hofmann住宅第19张图片


海风习习的纯粹空间|西班牙Hofmann住宅第20张图片


海风习习的纯粹空间|西班牙Hofmann住宅第21张图片


海风习习的纯粹空间|西班牙Hofmann住宅第22张图片


海风习习的纯粹空间|西班牙Hofmann住宅第23张图片


海风习习的纯粹空间|西班牙Hofmann住宅第24张图片


海风习习的纯粹空间|西班牙Hofmann住宅第25张图片


海风习习的纯粹空间|西班牙Hofmann住宅第26张图片


海风习习的纯粹空间|西班牙Hofmann住宅第27张图片


海风习习的纯粹空间|西班牙Hofmann住宅第28张图片


海风习习的纯粹空间|西班牙Hofmann住宅第29张图片


海风习习的纯粹空间|西班牙Hofmann住宅第30张图片


建筑设计:Fran Silvestre Arquitectos
地点:西班牙,巴伦西亚
项目建筑师:Fran Silvestre, Estefanía Soriano
合作建筑设计:María Masià | Arquitecto colaborador Fran Ayala, Pablo Camarasa, Sandra Insa, Sevak Asatrián, Ricardo Candela, David Sastre, Vicente Picó, Rubén March, Jose Manuel Arnao, Rosa Juanes, Gemma Aparicio, Juan Martinez, Paz Garcia-España, Daniel Uribe, Javier Briones, ángel Pérez, Tomás Villa, Sergio Tórtola, Marta Escribano, Phoebe Harrison, Daniel Yacopino
面积:350.0 m2
项目时间:2018年
摄影:Fernando Guerra | FG+SG
预算管理:Ana de Pablo
项目沟通:Sara Atienza
施工方:Construcciones Francés

Architects: Fran Silvestre Arquitectos
Location: Valencia, Spain
Project Architects: Fran Silvestre, Estefanía Soriano
Collaborator Architects: María Masià | Arquitecto colaborador Fran Ayala, Pablo Camarasa, Sandra Insa, Sevak Asatrián, Ricardo Candela, David Sastre, Vicente Picó, Rubén March, Jose Manuel Arnao, Rosa Juanes, Gemma Aparicio, Juan Martinez, Paz Garcia-España, Daniel Uribe, Javier Briones, ángel Pérez, Tomás Villa, Sergio Tórtola, Marta Escribano, Phoebe Harrison, Daniel Yacopino
Area: 350.0 m2
Project Year: 2018
Photography: Fernando Guerra | FG+SG
Financial Manager: Ana de Pablo
Comunication: Sara Atienza
Constructor: Construcciones Francés

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (10653 articles)


居住建筑 (3251 articles)


住宅 (2674 articles)


西班牙 (655 articles)


巴伦西亚 (8 articles)


2018 (883 articles)


Fran Silvestre Arquitectos (2 articles)


石材 (519 articles)


玻璃 (1781 articles)