网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
设计师用作品告诉你什么是“1+1>2”第1张图片

Urban Agency建筑事务对爱尔兰小屋的扩建
Urban Agency completes pigmented-concrete extension alongside Irish cottage

由专筑网王帅,李韧编译

这座位于爱尔兰克里郡(County Kerry)的传统混凝土农舍的表面使用了氧化铁,呈现出乡村独有的色彩,与周围景观相得益彰。

This concrete extension to a traditional cottage in Ireland's County Kerry was treated with iron oxide to give it a russet hue that complements colours found in the surrounding landscape.

设计师用作品告诉你什么是“1+1>2”第2张图片

Urban Agency建筑事务所位于爱尔兰首都都柏林,在哥本哈根和里昂都设有办事处,在十年前,客户委托他们设计一个项目,即扩建Carragh Lake山坡上的小屋。

客户想利用手头上的闲钱逐步完成这个项目,同时希望建筑在退休前可以建成。

Architecture firm Urban Agency, which has offices in Dublin, Copenhagen and Lyon, was asked more than a decade ago to develop a proposal for extending an existing cottage on a hillside overlooking Carragh Lake.
The client wanted to work on the project gradually whenever he had money available, with the aim of completing it in time for his retirement.

设计师用作品告诉你什么是“1+1>2”第3张图片

小屋的建造与装饰一直在稳步进行中,其中包括开放式起居室、厨房和餐厅,他希望这次扩建可以加入卧室和浴室。

扩建工程的第一阶段就是完成一座建在斜坡上的斜屋顶结构,其中包含有卧室,带有天窗的走廊将这座建筑与浴室连接起来。

The owner had been steadily renovating and decorating the cottage, which contains an open-plan living, kitchen and dining room, and wanted the extension to accommodate a bedroom and a bathroom.
The first phase of the extension project involved completing a pitched-roof structure containing the bedroom, which emerges from the sloping site. A corridor that is largely submerged in the hillside and illuminated by skylights will eventually connect this building with a bathroom structure.

设计师用作品告诉你什么是“1+1>2”第4张图片

卧室扩建部分的形式与旧房屋相似,不同之处是新建筑完全由混凝土建造,整体的感觉让人联想到爱尔兰的乡土石材建筑。

Urban Agency建筑事务所联合创始人Maxime Laroussi告诉Dezeen的记者:“与现有的农舍相比,扩建面积相当大。在参考爱尔兰传统农舍和谷仓后,我们决定把建筑分成两个类似体量。”

The gabled form of the bedroom extension mirrors that of the old cottage, but is constructed entirely from concrete to lend it a monolithic feel reminiscent of Ireland's vernacular stone buildings.
"The extension is quite large in relation to the existing cottage, so we decided to break the volume into two small hut-like structures as a reference to traditional Irish cottages and barns," Maxime Laroussi, co-founder of Urban Agency told Dezeen.

设计师用作品告诉你什么是“1+1>2”第5张图片

老建筑的外观是传统的白色石灰色,因此建筑师在新建筑中引入周围的乡村色彩,二者形成鲜明的对比。

Laroussi补充道:“在爱尔兰的石头农舍旁边发现的谷仓建筑通常用锈迹斑斑的波纹钢建造,所以我们也受到了这一因素的影响。例如巴西艺术家Jose Bechara就经常在他的绘画中使用氧化物作为媒介。”

The old cottage features a traditional white lime-washed exterior, which the studio chose to contrast by introducing a colour that references hues from the surrounding countryside.
"The barn buildings found alongside stone farm cottages in Ireland are typically made from rusted corrugated steel, so we were also influenced by this," Laroussi added, "as well as by the work of Brazilian artist, Jose Bechara, who uses oxidation as a medium in his paintings."

设计师用作品告诉你什么是“1+1>2”第6张图片

偏远的地方极易受到风雨的影响,所以建筑师使用了混凝土墙。

建筑师们尝试用一种传统的方法对混凝土着色,但他们意识到这种方法价格极为高昂,而且大部分着色最终都会脱落。

于是,他们经过长时间的研究,发现了一种可以从花园中心直接购买的氧化铁粉末,这种粉末能够提高土壤中的铁含量。当粉末与水混合并涂在混凝土表面之后,就会显现出比标准涂料更持久的色彩。

The remote site is very exposed to the wind and rain, which informed the choice of concrete for the outer shell.
The architects tried using a traditional method for pigmenting the concrete but realised that it would be prohibitively expensive, and the majority of the pigment would end up hidden in the mass of the walls.
Instead, after a prolonged period of research, they discovered an iron-oxide powder than can be purchased from garden centres and is typically used to boost iron levels in soil. When mixed with water and applied to the concrete surfaces, the powder produces a vibrant rust colour that will last longer than standard pigments.

设计师用作品告诉你什么是“1+1>2”第7张图片

建筑师在现场浇筑混凝土时使用了木板,因此表面留下了木头的纹理,木板在浇筑时垂直放置,当雨水滴落在建筑上时,木结构的图案就格外亮眼。

新建筑的的位置和方向呼应场地地形和景观。门楼的一侧是一扇面向湖面的大窗户。

扩建部分的内部由水泥与石灰混合而成,它们被涂成白色,从而与现有农舍保持一致。这些材料创造出轻微的纹理表面与软化的边缘,使人想起传统的石灰基渲染外观。

摄影:Paul Tierney

The concrete was cast in situ using wooden boards that have left the texture of their grain on the surfaces. The boards run vertically, so when rain falls on the building the pattern of the wood is emphasised.
The position and orientation of the new structures were determined by the topography of the site and the relationship to the views. The end wall of the gabled volume incorporates a large window that faces out towards the lake.
The interior of the new extension features cement mixed with lime that is painted white to create a sense of consistency with the existing cottage. The material creates a slightly textured surface with softened edges that evokes the appearance of traditional lime-based render.
Photography is by Paul Tierney.

设计师用作品告诉你什么是“1+1>2”第8张图片

设计师用作品告诉你什么是“1+1>2”第9张图片

设计师用作品告诉你什么是“1+1>2”第10张图片

14.jpg
【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (9252 articles)


居住建筑 (2845 articles)


住宅 (2295 articles)


扩建项目 (28 articles)


爱尔兰 (33 articles)


混凝土 (2221 articles)