网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
介于“之间”的建筑丨土耳其橄榄油磨坊第1张图片


Mimarlar ve Han Tümertekin设计的公私分离的土耳其橄榄油磨坊
mimarlar ve han tümertekin's olive oil mill in turkey traverses from public to private

由专筑网黎旭辰,李韧编译

Angelos有机橄榄油磨坊坐落在位于北土耳其爱琴海海岸的250,000平方米的橄榄树林中。 该厂是一个1000平方米的建筑群,由宾馆、商店和生产区组成。该建筑群拥有完美的爱琴海景观,风景令人印象深刻,建筑被石结构和橄榄树包围。为了界定项目的概念和策略,建筑师在思考这样一个问题,“如何把工业建筑变成景观”?

the angelos organic olive oil mill is set in a 250.000 m2 olive grove located on the coast of the aegean sea in northern turkey. the factory is a built complex of 1000 m2, composed of a guest house, a shop and the production area. the site is situated in a typical aegean landscape which has an impressive scenery, surrounded by stone structures and olive trees. to define the concept and strategy of the project, mimarlar ve han tümertekin have reflected on ‘how to anchor an industrial building into a landscape?’.

介于“之间”的建筑丨土耳其橄榄油磨坊第2张图片

all images © cemal emden

基于土耳其人的习惯,Mimarlar ve Han Tümertekin的客户从一开始就明确表示想要获得没有泵的油。因此,压榨的橄榄和生产区位于同一层。油由于重力下滑到低层,然后所有的瓶装橄榄油都被卡车带离生产区。为此,项目团队必须找到最合适的地形,方便各个部门之间的联系。

turkish based practice mimarlar ve han tümertekin‘s clients were very clear from the beginning about obtaining the oil without the pump. therefore, the olives would be pressed at the same floor where they get in production. the oil glides down with its own weight to the lower story and all of the bottled olive oil leaves the production area with trucks. for this reason, the project team had to find the perfect topography, convenient for strong sectional relations where this scenario would come true.

介于“之间”的建筑丨土耳其橄榄油磨坊第3张图片

橄榄油厂是一个1000平方米的建筑群,由宾馆、商店和生产区组成/the olive oil mill is a built complex of 1000 m2, composed of a guest house, a shop and the production area

建筑地点要求繁多,要尽量减少施工期间对于植被与橄榄树的影响,因此,在现场确定后,Mimarlar ve Han Tümerteki优先使用了当地的劳动工人。建筑师的目标是提高当地工头的工业化建筑技术和技能。对此,建筑师运用了钢结构,又让当地的劳工用石头填充建筑围合部分。伊斯坦布尔和邦德里村之间的这种高度协调的工作大大加强了当地工人的施工水平。

the location to be found had to be in a spot where the design would not affect any existing vegetation or olive tree during the construction. with the site determined, mimarlar ve han tümertekin have a preference of using the local labor force as builders. the architects’ aim has been to improve the local foreman’s industrialized construction techniques and skills. for that reason, the steel construction has been made in istanbul and filled with stone by the local labor. this high precised collaborative work between istanbul and bademli village improved the foreman’s techniques.

介于“之间”的建筑丨土耳其橄榄油磨坊第4张图片

Angelos机橄榄油磨机不影响任何周围的植被/the angelos organic olive oil mill does not affect any surrounding vegetation

建筑师选择了暴露的混凝土、镀锌钢和天然石作为建筑的材料,其目的是为了保证减少维护的成本。在完成现场规划的同时,建筑师们试图创造一个逐渐从公共到私有的方案。该项目包括作为“公共”空间的商店和作为生产区域之外的“私人”空间的宾馆。建筑的结构逐渐形成开放和半开放空间,所需的阴影关系和气候条件让建筑师再设计一个偏移的屋顶。而所有这些屋顶由铜所覆盖,这是项目中最重要的元素。

using the exposed concrete, galvanized steel and natural stone as chosen materials is another intention to keep the structure maintenance-free. while forming the site plan, the intention is to generate a scheme which gradually traverses from public to private. the project includes a shop as a ‘public’ space and a guest house as a ‘private’ space aside from the production area. as the structure develops around open and semi-open spaces, the needed shading and climatic condition is provided with a shifted roof. all of these programs are covered by a copper shelter which is the most significant element of the project.

介于“之间”的建筑丨土耳其橄榄油磨坊第5张图片

暴露的混凝土、镀锌钢和天然石材保证减少结构维护成本/the exposed concrete, galvanized steel and natural stone materials keep the structure maintenance-free

介于“之间”的建筑丨土耳其橄榄油磨坊第6张图片

所有这些屋顶都由铜材料所覆盖,这是项目最重要的元素/all of these programs are covered by a copper shelter which is the most significant element of the project

介于“之间”的建筑丨土耳其橄榄油磨坊第7张图片

目的是产生逐渐从公共到私有的建筑空间/the intention is to generate a scheme which gradually traverses from public to private

介于“之间”的建筑丨土耳其橄榄油磨坊第8张图片

Angelos有机橄榄油磨坊位于北部土耳其的250,000平方米的树林里/the angelos organic olive oil mill is set in a 250.000 m2 grove located in northern turkey

介于“之间”的建筑丨土耳其橄榄油磨坊第9张图片

为了思考项目的对应策略,建筑师们不断思考“如何把工业建筑变成景观?”/to define the strategy of the project, the architects have reflected on ‘how to anchor an industrial building into a landscape?’



出处:本文译自www.designboom.com/,转载请注明出处。

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (9127 articles)


农业建筑 (17 articles)


磨坊 (3 articles)


土耳其 (85 articles)


爱琴海 (9 articles)


混凝土 (2191 articles)


镀锌钢 (10 articles)


石材 (429 articles)