网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
Eurogida工厂行政大楼/ Öney 建筑设计事务所第1张图片

Eurogida Factory Administrative Building

由专筑网罗晓茜,刘庆新编译

来自建筑设计事务所的描述。该项目建设地点位于土耳其伊兹密尔市凯末尔帕夏区。伊兹密尔是爱琴海岸的一个城市,位于土耳其东南部,而凯末尔帕夏区坐落在一个山谷里,通过公路到达主要的城市。该项目地块是一个有组织的工业区,占地72亩,三面被农田包围,地块的西边平行于这个地区的主要河流。

From the architect. The project site is located in Kemalpasa district of the city Izmir, Turkey. Izmir is a city on the  Aegean coast, South-East of Turkey and Kemalpasa district is located on a valley reached from the main city through the highway. The project site is an organized industrial area of 72 acres of land surrounded by agricultural terrain except the Eastside that is parallel to one of the large streams of the area.

Eurogida工厂行政大楼/ Öney 建筑设计事务所第2张图片
© Ali Kabas Photography

影响设计过程中的两个主要因素是气候条件和不同用户的空间需求。因此,内部组织和多功能行政设施项目的整体形式是由这两个决定的。

During the design process the main two determinants were the climate conditions and the different user’s programmatic needs. Therefore, the interior organization and the general form of the multifunctional administrative facility program is governed by these two.

Eurogida工厂行政大楼/ Öney 建筑设计事务所第3张图片
© Ali Kabas Photography

Eurogida工厂行政大楼/ Öney 建筑设计事务所第4张图片
Floor Plan/平面图

整个综合体包括一个综合的泡菜罐头工厂生产和存储站点,以及一个多功能的行政管理设施。在场地布局中、南边是多功能行政管理区域。整个综合体由主轴分开,其中的供应流线由两条不同的流通路径组成:车辆和行人流线。

The total complex is consisted of an integrated canned pickle factory production and storage site and a multifunctional administrative facility. On the site layout, the area bordering the South where the multifunctional administrative is designated. The complex is separated by a main axis where the supplies are brought-in creating two diverse circulation paths; vehicle and pedestrian.

Eurogida工厂行政大楼/ Öney 建筑设计事务所第5张图片
© Ali Kabas Photography

该项目地块被扩大和重新设计,包括设施的主要入口、安全建设、停车场、产品验收区和多功能设施,以最大限度地发挥两个功能之间的效率。对于综合体生产地块的工作过程的研究体现了高噪音和视觉干扰。车辆的流通轴线和用户之间相互分离,车辆通过大门在建筑入口流线到达卸货区,行人在到达多功能行政设施前通过安全亭识别出行人。室外景观设计为行人路径和车辆路径提供引导服务。

The project site was enlarged and re-designed to involve the main entrance of the facility, the security building, the parking lot, the product acceptance area, and the multifunctional facility in order to maximize the functional efficiency between the two. The etudes regarding the working process of the complex's production site demonstrates high noise levels and visual disturbance. The circulation axis of the vehicles and the users were separated from each other; vehicles passing through the entry gate and circulating in front of the building entry to reach the unloading area, and the pedestrians are identified through the security booth before reaching the multifunctional administrative facility. The exterior landscape design serves guiding of both the pedestrian path and the vehicle path.

Eurogida工厂行政大楼/ Öney 建筑设计事务所第6张图片
© Ali Kabas Photography

行政人员所在的办公楼层直接与工厂建筑和社会设施联系在一起,而入口楼层则被普通员工使用。而会议室和其他常用空间都在地面上的楼层。通过这些设计方案,建筑加上地下的一层一共是四层楼。该项目被设计为一个内向型的结构。通过集中的中庭是分隔和连接多功能空间的元素强调出其内向型的特点,公共空间包括会议室和地下室会议大厅,以及位于第一二层的行政办公室和娱乐区,公司总部,私人会议室和在第三层的宿舍住房。

The administrative personnel level is directly linked with the factory building and the social facility while the entry level is designated for the general personnel. In regard of this agenda, the meeting rooms and other common spaces are programmed on the ground level. Through these design decisions, the building is designed one level below the underground in total as four levels. The project is designed as an introverted structure. This emphasized through the centralizing of the atrium which is both a dividing and connecting element of multiple programs which are common spaces including meeting rooms and conference hall on the basement, administrative offices and recreational areas on the first and second level, head offices, private meeting rooms and accommodation rooms on the third level.

Eurogida工厂行政大楼/ Öney 建筑设计事务所第7张图片
© Ali Kabas Photography

内部空间很灵活,有着多变的空间。房间由可拆卸的隔板分开,可以满足未来空间的扩大和改变的需求。所有的空间连接了中央中庭并向其打开。中庭空间一直延伸到地面,是一个多种群体成为一个社交和放松的空间。从建筑所有的楼层都可以看到这个中庭,中庭将工作人员与工业区隔离。垂直流线,包括楼梯和中庭尽端的电梯,被设计为具有最大的透明度。在使用电梯时,他们可以从各个楼层上看到。

The internal spaces are flexible; the diversely programmed rooms are separated with demountable partitions which allows for future growth and change in the program needs. All the program volumes link and open to the central atrium. Atrium space reaches until the ground level is used by multiple groups becoming both a socializing and relaxing space. It is also visible from all floors and isolates the staff from the industrial area. The vertical circulation, including the stairs and the elevator at the end of the atrium, is designed to have maximum transparency. During the use of the elevators, they are visible from all levels.

Eurogida工厂行政大楼/ Öney 建筑设计事务所第8张图片
Section/剖面图

由于周围的地理环境的影响,气候条件显得尤为重要。北边、东边和西边都是山。盛行风在西南方向,这里常年高温,年降雨量的比例较低,经常造成干旱的条件。

The climate conditions are significant due to the effects of the surrounding geography; mountains on the North, East and West.  The prevailing wind is in South-West direction, the temperatures are very moderate reaching high levels of heat frequently around the year with low percentage of rainfall, creating arid conditions.

Eurogida工厂行政大楼/ Öney 建筑设计事务所第9张图片
© Ali Kabas Photography

建筑南北轴线上有两个障碍物。第一,是入口处内凹的混凝土形式,作为一个屏障保护建筑,避免背后的露台花园过热和太阳光。第二个是线型墙屏障,保护中庭并控制进入其中的光和热。气候条件还支配着内外部的虚实关系,东立面的开口向外的景观,使太阳光进入室内结构,西边密不透风的外墙冷却并过滤光线创建阴影。表皮不仅是外观的元素,也是建筑的主要结构,由混凝土浇筑,它能使建筑持久地保持原状,承受地震活动和创建出轻松美观的外表,与周围的自然纹理相融合。

There are two barriers formed on the North-South axis of the building. The first, concave concrete form of the entry facade welcomes all the users serving as a barrier protect the building and the terrace garden behind from excessive heat and sun light. The second linear wall barrier protects and controls the allowed sun light and heat to the atrium. The climate conditions also governs the solid and void relationship internally and externally; the East facade openings bridging out to the exterior landscape allows sun light inside the structure and the West impermeable facade cools and filters light streams creating shading. The skin is not only an element of enclosure but also the main structure of the building, constructed from casted concrete, it allows for the building to be durably maintained, age sustaining, endure seismic movements from earthquakes and creates an effortless esthetic appearance meeting the texture of the surrounding nature.

Eurogida工厂行政大楼/ Öney 建筑设计事务所第10张图片
© Ali Kabas Photography

中庭顶部的太阳能电池板的自动化系统,利于采光和自然通风,最大限度地提高能源利用效率。在施工阶段,这一点在于当地的制造商和工人合作时得到了最优先的考虑,以尽量减少浪费,最大限度地提高效率和缩短施工工期。工厂设施产生的废水和利用斜坡收集的雨水被回收用于灌溉周围的景观。在外墙上使用鲜艳的颜色作为一个反射器,以控制热辐射和阳光。

The automation system in the sun panels on the atrium top allows for natural light and air ventilation maximizing the efficiency of energy use.  During the construction phase, it is given big thought to prioritize to work with local manufacturers, builders, and workers to minimize the waste, maximize efficiency and construction duration.  The waste water produced from the factory facility and the rain water collected naturally using the slope of the land is recycled and re-used in irrigating the surrounding landscape. The use of vibrant colors on the facades serves as a reflector to control heat emission and sunlight stream.

Eurogida工厂行政大楼/ Öney 建筑设计事务所第11张图片
Diagram/图解

Eurogida工厂行政大楼/ Öney 建筑设计事务所第12张图片
© Ali Kabas Photography

Euro Gıda多功能行政建筑的整体外观反映了企业强大的特性,受到各种用户和客户的热捧,根据使用者的特性创建出友好的交际空间,将室外自然引进室内,形成一个独特的工作空间,让人感觉就像在室外工作。

The overall look of the multifunctional administrative building of Euro Gıda reflects the corporate robust identity of the company by warmly welcoming variety of users and clients unifying the user personnel through creating user friendly and sociable spaces, and finally carrying the external nature to the interior forming a unique design of an exceptional feel good working space.

Eurogida工厂行政大楼/ Öney 建筑设计事务所第13张图片
© Ali Kabas Photography

Eurogida工厂行政大楼/ Öney 建筑设计事务所第14张图片
Site Plan/场地平面图

Eurogida工厂行政大楼/ Öney 建筑设计事务所第15张图片
Diagram/图解

•        建筑师:Öney Architecture
•        位置:土耳其
•        面积:4400.0平方米
•        项目时间:2015年
•        摄影:Ali Kabas Photography
•        制造商:Aspen, Dark, Nurus

•        Architects: Öney Architecture
•        Location: Kemalpaşa, 35730 Kemalpaşa/İzmir, Turkey
•        Area: 4400.0 sqm
•        Project Year: 2015
•        Photographs: Ali Kabas Photography
•        Manufacturers: Aspen, Dark, Nurus


出处:本文译自www.archdaily.com/,转载请注明出处。

【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (11335 articles)


综合体 (134 articles)


工厂 (27 articles)


行政大楼 (4 articles)


土耳其 (95 articles)


2015 (795 articles)