网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
8150日落大道 / Gehry Partners第1张图片


由专筑网雷君,刘庆新编译

来自事务所的描述。Townscape Partners 今天透露了弗兰克•盖里的多功能混合用途开发区项目———8150日落大道的设计概念。盖里的方案,是Townscape为该场地选择的几个备选方案之一,具有五个相互关联且互补的结构,包括两栋住宅楼,以及满足零售、娱乐和公共集会的独特建筑和绿色空间。每个元素位置都很好地与环境相呼应,坐落于日落大道东端,面朝好莱坞山以北,彰显着场地的卓越地位。盖里的设计通过引入混合租赁和住房出售模式加强了沿这条大通道住宅的社区性,积极与周边的历史建筑相接合,并支持场地与周边新的餐馆和零售的营业。该方案还确保了新建筑与周边地区的一种舒适的,相接的氛围,且建立了迎接行人的地面广场。为了响应社会各界自2013年展开的对原始场地的反馈,Townscape Partners为8150日落大道项目提出了好几种可选方案。盖里的方案将在九月正式提交审查,作为循环编制环境影响报告的一部分。

PROJECT DESCRIPTION
FROM THE ARCHITECTS (Aug. 26, 2015):
Townscape Partners today revealed design concepts by Frank Gehry for the mixed-use development at 8150 Sunset Boulevard. Gehry’s plan, which is one of several design alternatives proposed by Townscape for the site, features five interrelated and complementary structures, including two residential buildings, as well as distinct buildings and green spaces for retail, entertainment, and public gathering. The placement of each element responds contextually to the surroundings while recognizing the prominence of the site, which anchors the eastern end of the Sunset Strip and faces the Hollywood Hills to the north. Gehry’s design strengthens the residential community along this major thoroughfare by introducing a mix of rental and for-sale housing, actively engaging with the adjacent historic architecture and supporting the new restaurants and retail both on the site and in the neighborhood. The plan also ensures a livable and accessible scale for the new buildings in relation to the surrounding area, while making the ground-level plaza welcoming for pedestrians. In response to community feedback to the original site plan, which was developed in 2013, Townscape Partners proposed several design alternatives for 8150 Sunset. Gehry’s plan will be formally submitted for Environmental Impact Review in September as part of a recirculated Draft Environmental Impact Report.

8150日落大道 / Gehry Partners第2张图片


“Frank Gehry提出了一个强有力的,具有标志性的设计,”Townscape Partners的泰勒西格尔说,“他的方案为面向洛杉矶和西好莱坞的重要历史性角落带来了真正的创新架构。同时,盖里设立了行人专用区,鼓励社区群众集聚和观赏,以及附近需要额外住房的人们。”

盖里在项目设计的建筑、室内设计、景观方面的合作伙伴的选择是在2015年3月宣布的,也是Townscape致力于开发环境敏感建筑,拥抱邻里活力和折衷的历史,创造新的增长机会的一部分。该项目占地约334000平方英尺,有249个住宅单元,并已注册为加利福尼亚环境发展项目(ELDP),建筑预计将获得LEED银级认证或更高等级认证,且使温室气体排放量为零。

“巧合的是,安拉的花园建成的时候我在洛杉矶,虽然没有具象的画面和现在联系在一起,但是我有一种感觉,这个设计倾向于表现我记忆中的画面,”盖里说,“我想捕捉到那种充满活力和令人难忘的体验的感觉。对我来说,做一个好邻居对周围的环境来说也是很重要的,我认为我们已经创造了展现地区多样性的效果,对社会来说也是一种无形的资产。”

“Frank Gehry has proposed an iconic and powerful design,” said Townscape Partners’ Tyler Siegel. “His plan brings truly innovative architecture to an important and historic corner, where Los Angeles and West Hollywood meet. At the same time, Gehry’s plan for the site provides welcoming and accessible pedestrian areas that will encourage people in the community to gather and visit, as well as much needed additional housing options in the neighborhood.”
The selection of Gehry Partners as design architect for the project—including all buildings, interiors, and landscaping—was announced in March 2015, and is part of Townscape’s commitment to developing an environmentally sensitive building that embraces the vibrant and eclectic history of the neighborhood and creates new opportunities for growth. Comprising approximately 334,000 square feet of space and 249 residential units, and already certified as a California Environmental Leadership Development Project (ELDP), the buildings are expected to achieve a LEED environmental rating of Silver or higher and will add zero net additional emissions of greenhouse gases.
“By coincidence, I was in LA when the Garden of Allah existed, and while I don’t have a tangible image to relate to the present, I have a feeling that this design leans toward the representation of my memory,” said Frank Gehry. “I wanted to capture the feeling of the experience of that place which was vibrant and memorable. It has always been important to me to be a good neighbor to the surrounding buildings, and I think we have created an ensemble that responds to the great diversity of the neighborhood and is an asset to the community.”

8150日落大道 / Gehry Partners第3张图片


设计细节

盖里的日落大道项目方案有着特定的设计需求,包括创建建筑之间具有吸引力的步行空间,保持日落大道前区建筑的低矮,与该地区的其它建筑相衔接,并优化两栋住宅楼的视线。这种设计方式还消除了开发区的传统视线,使住宅塔楼矗立于平台之上。盖里设计建立了五个独特的结构,每一个都有自己的特点,通过四周的街道连接到一个共同的广场上,并且提供地下停车服务。总体上看来这个建筑与其他现有的建筑非常融洽,如Chateau Marmont,威塔,日落塔,以及在好莱坞的山坡上的其他建筑,也为该地区添加了新的设计元素。

大道上有三层高的零售店,采用胶合竖框支撑玻璃幕墙,并使用marquee元素进一步加强该地块作为步行系统入口的作用。这条街道前段的建设也将促进一种亲切的步行体验,并邀请人们进入到内部广场,那也是一个集中的零售点,专门用于开展活动的露天公共空间。广场中心持有项目的核心—“宝石”,一个外立面由石头圆柱和圆锥堆砌的架构,也提供项目空间活动和零售。

沿着新月高地大道,东面是11层的住宅楼,与该项目的其他部分相比,它的设计相对简单,能更好地适应周边建筑环境。其雕塑的建筑形式为新月山庄和日落大道交汇处带来了一种动感的姿态。西面是15层的住宅楼,特意创造了Chateau Marmont视觉与建筑的关系。琉璃外观具有一定透明度,使得整体看上去更加明亮,同时也照应了周围的环境,进一步提升雕塑般的质感。

景观绿化是盖里整体建筑设计的一个组成部分,在中央广场和各种露台的设计中都能体现出来。行人由新月山庄和日落大道交汇处的建筑元素被吸引到地面广场,感受硬质和软质景观交替的步行体验。建筑物在日落大道两端设有大台阶,调整了街道交叉口的尺度规模。所有的露台从东、西两个有利角度都能看到落日照向景观和树的美丽景色。在建筑的顶部设置了许多景观,为居民提供舒适的露台,使项目与好莱坞的山坡相衔接,并搭配绿色屋顶。


环境可持续性

基于Townscape的原始场地规划,2014年,该项目成了洛杉矶第一个加利福尼亚环境发展项目(ELDP),也是加利福尼亚唯一被指定的混合用途项目。要成为ELDP项目,必然要导致在加利福尼亚超过1亿美元的投资;创建高福利、高技能的工作岗位;至少达到LEED银级认证;还有温室气体零排放。到目前为止,只有其他四个项目已达到这样的标准:在Cupertino的苹果校园;在河滨县的McCoy太阳能项目;在圣迭戈县的Soitec太阳能项目以及在三藩的海湾会议中心。


项目历史

这个计划是在2013年由总部设在三藩的Hart Howerton公司开展的,奠定了最初的设计原则,注重环境的可持续性,开放的空间以及行人和公共运输的可达性。作为对关注项目群众的回应,Townscape Partners提出了一系列备选的方案,并在2015年3月宣布选择盖里作为设计建筑师开始动工设计。盖里是当今最优秀的建筑师之一,且久在洛杉矶安家,Townscape希望他的设计能为洛杉矶带来令人惊叹的建筑并且繁荣发展。

Design Details
The Gehry plan addresses specific design needs for the 8150 Sunset Boulevard site, including the desirability of creating welcoming pedestrian spaces between the buildings, keeping the Sunset Boulevard street front height low—to relate in scale to other buildings in the area—and optimizing views of the city from the two residential structures. This approach also eliminates the traditional view of such developments as residential towers on a podium. Instead, the Gehry design establishes five distinctive structures, each with its own character and all united at a common plaza accessible from the street level, with parking offered entirely below grade. The overall scale allows the buildings to relate to the immediate architectural context, such as the Chateau Marmont, Granville Towers, and Sunset Tower, as well as the other buildings in the Hollywood hillside, while adding new design elements in the area.
The three-story retail building that sits at street level, along Sunset Boulevard, will have glulam mullions supporting a glass curtain wall, and will feature a marquee element—further reinforcing the site’s role as a gateway at the pedestrian scale. This street-front building will also promote an accessible pedestrian experience and invites people into the site’s interior plaza. The plaza, also a centralized retail destination, will feature an open-air public space that can also be used for specially programmed events. The center of the plaza holds the “jewel” in the heart of the project, a structure whose facade is made of stone cylinders and cones and which will house programmable space and retail.
The eastern, 11-story residential building, along Crescent Heights Boulevard, is simpler in its design vocabulary compared to other parts of the project, to better fit the scale of the neighboring buildings. Its sculptural form creates a sense of movement, and gestures to the intersection of Crescent Heights and Sunset Boulevards. The western, 15-story residential building is specifically scaled to create a visual and architectural relationship with the Chateau Marmont. The glazed façade has some transparency, making the overall form appear lighter, while also reflecting the surroundings and further enhancing its sculptural quality.
Landscaping is an integral part of Gehry’s overall architectural design, both at the ground level central plaza and the various terraces in the building design. Pedestrians are drawn into the ground level plaza from between building elements at the intersections of Sunset Boulevard, Havenhurst Drive and Crescent Heights Boulevard, and the plaza will feature hard and soft landscaping as part of the pedestrian experience. The buildings feature stepping terraces at both ends of Sunset Boulevard, mediating the scale at these intersections at the street level. All terraces will feature landscaping and trees visible from both east and west vantage points along Sunset. Additional landscape elements climb into the upper parts of the project, indicating amenity and terraces spaces for residents as well as stitching the project into the Hollywood hillside, and topped with a landscaped roof.

Environmental Sustainability
Based on Townscape’s original site plan, in 2014 the development at 8150 Sunset became the first project in Los Angeles county to be designated a California Environmental Leadership Development Project (ELDP)—and the only mixed-use project in California to receive that designation. To qualify as an ELDP, a project must result in an investment in California of more than $100 million; create highwage, highly skilled jobs; achieve (at minimum) LEED Silver certification; and result in zero net additional emissions of greenhouse gases. To date, only four other projects have been certified under the program: The Apple Campus in Cupertino; the McCoy Solar Project in Riverside County; the Soitec Solar Energy Project in San Diego County; and the Mission Bay Event Center in San Francisco.

Project History
The master site plan for 8150 Sunset was developed in 2013 by the San Francisco-based firm Hart Howerton, which established the initial design principles focused on environmental sustainability, open spaces, and pedestrian and public transit accessibility. As a response to community concerns about the project, Townscape Partners proposed a series of alternative designs for the site, and in March 2015 announced the selection of Frank Gehry as design architect to develop one of these alternatives. In selecting one of the world’s most preeminent architects—who has long made his home in Los Angeles—Townscape expressed a desire to see this project thrive while bringing incredible architecture to Los Angeles.

地点:加利福尼亚州,洛杉矶
客户/业主:Townscape Partners
大小:334000平方英尺
类型:多功能、混合用途、商业、娱乐、零售
范围:新建筑

地点:加利福尼亚州,洛杉矶
客户/业主:Townscape Partners
大小:334000平方英尺
类型:多功能、混合用途、商业、娱乐、零售
范围:新建筑

出处:本文译自www.architectmagazine.com/,转载请注明出处。


【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (10503 articles)


多功能建筑 (12 articles)


商业建筑 (475 articles)


娱乐建筑 (4 articles)


美国 (1303 articles)


加利福尼亚州 (50 articles)


洛杉矶 (117 articles)


Gehry Partners (3 articles)


石材 (508 articles)


玻璃 (1750 articles)