网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
Paz & Comedias 别墅/ Ramon Esteve第1张图片
© Christoph Kicherer para Bul- thaup

来自专筑编辑邱媚,范偲慧的报道。秀丽的山色和大块石头垒砌的挡土墙是这栋别墅的最初设计构想。Paz & Comedias别墅坐落于华伦西亚市沙冈多的一个住宅区,在Calderona范围内。别墅利用在建工时挖取的红砂岩,打造外立面砌体墙,与环境融为了一体。

From the architect. A mountain landscape, with big stone retaining walls, is the origin of the design of the layout of this house. Located in a housing state in Sagunto, Valencia, at the base of the Calderona Range, the Paz & Comedias House is fully integrated with its environment by reusing the red sandstone, extracted while opening the foundations, in the masonry walls.

Paz & Comedias 别墅/ Ramon Esteve第2张图片
Courtesy of Ramón Esteve

Paz & Comedias 别墅/ Ramon Esteve第3张图片
Courtesy of Ramón Esteve

隔分空间的墙体相互平行,并与山坡面垂直。通过石材,别墅完美地融入到周围景观中。

Thus, the walls that arrange the spaces are parallels to each other and perpendicu- lar to the mountain slope. Together with the stone, this merges the house with the landscape.

Paz & Comedias 别墅/ Ramon Esteve第4张图片
© Christoph Kicherer para Bul- thaup

大面积的玻璃嵌入石墙,住户可将远处山体和山谷的景色尽收眼底,同时通过玻璃的通透衬托石材砌体墙的厚重感。

Wide glass panes encloses the stone walls, allowing total transparency between the mountain and the valley and emphasising the massiveness of the walls.

Paz & Comedias 别墅/ Ramon Esteve第5张图片
Section/剖面图

东面朝海,视野开阔。东立面的主要元素是主卧的阳台。阳台悬在高处,给人以失重和“一览众山小”的体验。

Eastwards, the views become wider towards the sea. On this façade, the main element is the balcony of the main bedroom. A balcony that hangs really high, offering a great feeling of weightlessness and broad views of the landscape.

Paz & Comedias 别墅/ Ramon Esteve第6张图片
© Jonathan Segade

相反,别墅的西立面受限于空间的私密性,以分隔山体和别墅为主。石墙作为承重结构,并在别墅中间围合了一个庭院,充当别墅与周围景观的缓冲。这个外部空间连接旧宅与扩建部分,作为户主的艺术展厅。正因如此,别墅私密性最强的地方和它的配套服务设施都在这个区域。

On the contrary, the western side of the house is limited by an intimate space, obtained by separating the house from the mountain. The stone walls work here as buttresses and create a courtyard that acts as a filter between the house and the landscape. This exterior space links the previous dwelling to its extension and becomes the lobby for the homeowner’s art gallery. Due to this, the most private parts of the house and its circulation are laid out in this zone.

Paz & Comedias 别墅/ Ramon Esteve第7张图片
Courtesy of Ramón Esteve

Paz & Comedias 别墅/ Ramon Esteve第8张图片
© Christoph Kicherer para Bul- thaup & Courtesy of Ramón Esteve

Paz & Comedias 别墅/ Ramon Esteve第9张图片
Courtesy of Ramón Esteve

别墅内部最大的特点是空间的流动性。一些材料和元素运用,比如墙体和玻璃开口的布置,能够帮助增强空间的连续性。地板和卫浴壁橱由灰色的乌利德科纳石组成;外墙由绿柄桑层压板外皮和红色岩石墙拼接构成;内墙和家具都是白色,营造一种宁静、流动的氛围。

Inside the house, the main feature is the fluid connection between spaces. The use of few materials and elements, such as the arrangement of the walls and the glass openings, contributes to a clear continuity between rooms. Grey Ulldecona stone is used for the pavement and also for the bathroom counters; the colour of the external carpentry made of laminated iroko wood tunes with the red sandstone walls; interior walls and furniture in white complete a quiet and fluid atmosphere.

Paz & Comedias 别墅/ Ramon Esteve第10张图片
Floor Plan/平面图

Paz & Comedias 别墅/ Ramon Esteve第11张图片
Floor Plan/平面图

Paz & Comedias 别墅/ Ramon Esteve第12张图片
© Christoph Kicherer para Bul- thaup

最终,颜色和材料的准确运用,加上精确的几何结构,成功建造了一个无与伦比的观景别墅,并巧妙朴素地融入到了景观中。

Finally, a house where an exact use of colours and materials and a precise geometry are combined to form a great watchtower, subtly and austerely integrated into the landscape.

Paz & Comedias 别墅/ Ramon Esteve第13张图片
Courtesy of Ramón Esteve

Paz & Comedias 别墅/ Ramon Esteve第14张图片
Courtesy of Ramón Esteve

Paz & Comedias 别墅/ Ramon Esteve第15张图片
© Christoph Kicherer para Bul- thaup & Courtesy of Ramón Esteve

Paz & Comedias 别墅/ Ramon Esteve第16张图片

Paz & Comedias 别墅/ Ramon Esteve第17张图片
Sketch/草图

Paz & Comedias 别墅/ Ramon Esteve第18张图片
Sketch/草图

Paz & Comedias 别墅/ Ramon Esteve第19张图片
Sketch/草图

Paz & Comedias 别墅/ Ramon Esteve第20张图片
Elevation/立面图

Paz & Comedias 别墅/ Ramon Esteve第21张图片
Section/剖面图

建筑设计:Ramon Esteve
项目地点:西班牙 华伦西亚 沙冈多46500
项目面积:886.0平方米
项目年份:2010年
摄影:Courtesy of Ramón Esteve, Jonathan Segade, Christoph Kicherer para Bul- thaup
合作设计:Paula Cabrera Mercedes Coves Anna Boscà Olga Badía
建筑工程:Antonio Morales Emilio Pérez
施工单位:Inrem S.A.
工程管理:Francisco Ga Pellicer

Architects: Ramon Esteve
Location: 46500 Sagunt, Valencia, España
Area: 886.0 sqm
Year: 2010
Photographs: Courtesy of Ramón Esteve, Jonathan Segade, Christoph Kicherer para Bul- thaup
Collaborator Architects : Paula Cabrera Mercedes Coves Anna Boscà Olga Badía
Building Engineer : Antonio Morales Emilio Pérez
Construction Company : Inrem S.A.
Works Manager : Francisco Ga Pellicer

出处:本文译自www.archdaily.com/,转载请注明出处。


【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

没有了...
评论加载中,请稍后!

建筑 (11613 articles)


居住建筑 (3456 articles)


别墅 (557 articles)


西班牙 (688 articles)


2010 (147 articles)


ramon esteve (5 articles)


石材 (577 articles)


玻璃 (1970 articles)