网站地图关于我们

查看相册 View Gallery
走廊上的风景 / Tsubasa Iwahashi Architects第1张图片

© Takumi Ota

       曾经,行走在办公空间中,就像在城市的街道和广场一样,熙熙攘攘的人群中,我们总希望,可以看到这样犹如置身室外的情景,在日本大阪Nishi Ward一个公司的走廊里,Tsubasa Iwahashi Architects事务所的设计师重新装修了写字楼的公共区域。

走廊上的风景 / Tsubasa Iwahashi Architects第2张图片

© Takumi Ota

       拾级而上,一个小木屋映入眼帘。这里的走廊原本很狭窄,经改装后,设计师们拓宽了这段走廊,并同时在这里建造了一个小木屋。原来单调的走廊在增加了一个木屋后,不觉为这里平添了一道风景。这里和其他私人空间不同的是,当你脱掉鞋子进入走廊中心的这个木头小屋,你会感觉身心愉悦,在这种环境下,你或许会创造出新的价值,新的理念,也可以达到意想不到的沟通效果。

走廊上的风景 / Tsubasa Iwahashi Architects第3张图片

© Takumi Ota

       在这个室内改装的设计中,走廊犹如一个外部空间,阳光、绿植陪伴在其左右。外面阳光透过正对着小木屋的窗户,照进走廊里的每一个小房间。

走廊上的风景 / Tsubasa Iwahashi Architects第4张图片

© Takumi Ota

       走廊中小木屋的投入使用,伴随着时间和季节的更迭变幻,小木屋带来的这道风景将会更加深入人心。

走廊上的风景 / Tsubasa Iwahashi Architects第5张图片

© Takumi Ota

走廊上的风景 / Tsubasa Iwahashi Architects第6张图片

© Takumi Ota

走廊上的风景 / Tsubasa Iwahashi Architects第7张图片

© Takumi Ota

走廊上的风景 / Tsubasa Iwahashi Architects第8张图片

© Takumi Ota

走廊上的风景 / Tsubasa Iwahashi Architects第9张图片

© Takumi Ota

走廊上的风景 / Tsubasa Iwahashi Architects第10张图片

© Takumi Ota

走廊上的风景 / Tsubasa Iwahashi Architects第11张图片

© Takumi Ota

走廊上的风景 / Tsubasa Iwahashi Architects第12张图片

© Takumi Ota

走廊上的风景 / Tsubasa Iwahashi Architects第13张图片

© Takumi Ota

走廊上的风景 / Tsubasa Iwahashi Architects第14张图片

© Takumi Ota

走廊上的风景 / Tsubasa Iwahashi Architects第15张图片

© Takumi Ota

走廊上的风景 / Tsubasa Iwahashi Architects第16张图片

© Takumi Ota

走廊上的风景 / Tsubasa Iwahashi Architects第17张图片

二层平面图

走廊上的风景 / Tsubasa Iwahashi Architects第18张图片

立面图

走廊上的风景 / Tsubasa Iwahashi Architects第19张图片

剖面图

项目信息:
设计事务所:Tsubasa Iwahashi Architects
项目地点:日本大阪Nishi Ward
建筑面积:150平米
建造时间:2014年


*本文由专筑网编辑刘庆新译自www.archdaily.com,转载请注明出处。*

A Hut on the Corridor / Tsubasa Iwahashi Architects

From the architect. Like the street and square of the city, was thought people going back and forth, to try to place that meets nearby the place, is the beginning of our image.
We have renovated the common area of one floor of the rental office building built in ’40 in the city, a small company lined.
And up the stairs, and step into the legs to the floor, a small hut will appear in front of you. We have expanded the part of the corridor narrow existing, we have created a hut that get together. From a mere corridor, hut, changes the state to landscape the place. By going up to take off your shoes, in a manner different from the communication that takes place in a private room of each, hut of wood, which is located in the center of the floor, create new value and connections and ideas.
The corridor was regarded as an external space, lighting and planting the hut is located, the image of the external light, through a window facing there, and then insert the sunshine in each private room. Coupled with people going back and forth, and green hut glimpse through the window of a private room, reminiscent of the street landscape of the city.
For adjacent building is close, it is intended that the private room dim you cannot feel the sunlight directly, to provide a new external environment. I hope that while they use, environment as grow up, with the passage of time, depending on the season, the landscape as a hut go deeper.


Project Credits:
Architects: Tsubasa Iwahashi Architects
Location: Nishi Ward, Osaka, Osaka Prefecture, Japan
Area: 150.0 sqm
Year: 2014
Photographs: Takumi Ota


*Appreciation towards www.archdaily.com for providing the project description.*
【专筑网版权与免责声明】:本网站注明“来源:专筑网”的所有内容版权属专筑网所有,如需转载,请注明出处

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn         如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅『专筑

微信号:iarch-cn

登录专筑网  |  社交账号登录:

 匿名

  • Quasar
  • 2014.05.29 10:35
    觉得很喜欢
    • 0
  • GOAL!
  • 2014.04.19 20:51
    电梯旁的那一小垛绿色很有feel
    • 0
  • 花非花
  • 2014.04.19 00:25
    学习了木质的感觉很好。
    • 0
  • Pinocchio
  • 2014.04.18 11:21
    • 0
  • remon
  • 2014.04.17 21:09
    总感觉此乃人之自欺的手法 ,在无所谓室外中,创造室外。
    其手法以小见大,还是值得学习,是否將墙体改成苔藓般的寂静来的更恰当
    • 0
  • 丁丁
  • 2014.04.17 10:12
    木质的感觉真好
    • 0
  • momokassel
  • 2014.04.17 07:55
    从图纸上看,两个个小木窗形成的光照效果应该都是人工照明创造的,所谓的阳光照入和四季变幻只能说是人工技术手段满足诗人的想象。但是要承认,用简洁的建筑语汇表达细腻的空间情感是泥轰设计师的一贯强项。
    • 0
  • desmand5
  • 2014.04.16 11:43
    單純的空間表現 .
    • 0
  • 孙铭浩
  • 2014.04.15 22:33
    学习了非常感谢
    • 0
    没有了...
    评论加载中,请稍后!

    室内 (1886 articles)


    办公空间 (293 articles)


    办公室 (338 articles)


    日本 (933 articles)


    大阪 (34 articles)


    2014 (732 articles)


    木材 (2667 articles)


    钢材 (952 articles)